Stareţul Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, ucenic al duhovnicului Arsenie Boca, s-a stins din viață duminică, 15 noiembrie, răpus de noul coronavirus.  Preotul, care avea doar 58 ani, fusese infectat cu noul coronavirus.    Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii.

  • Au făcut boala asta ca o religie. Şi au îndemnat lumea să se închine, dom’ne! Nu vedeţi că o să se lupte să vă închinaţi bolii, să nu i vă mai închinaţi lui Hristos?“, a rostit atunci părintele stareţ.

  Părintele Ghelasie (Gheorghe pe numele de botez) Ţepeş s-a născut la 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş, al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase. Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit, devenind Maica Arsenia, cu binecuvântarea părintelui Arsenie Boca, iar tânărul Gheorghe a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde l-a cunoscut pe marele duhovnic. După absolvirea facultăţii de Teologie de la Sibiu, Ghelasie Ţepeş a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa din Alba. De aici a plecat cu cinci călugări şi a întemeiat Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here