Unhappy blonde girl sitting on a bench in the street at night looking down with hair covering her face. Focus on the foreground with bokeh of streetlights in the background. Vitoria-Gasteiz, Alava province, Basque Country, Spain, Europe.

 

Antonia a împlinit 14 ani. Îşi dorea ca mama ei s-o îmbrăţişeze şi să-i spună ,,La mulţi ani!”  Pentru ea a  trecut cu greu ziua de 9 iunie, cu ochii pe telefon şi pe uşa de la intrare, crezând că mama ei îi va face o surpriză.  Dar n-a fost aşa. A stat tot alături de cei doi fraţi ai ei mai mici şi alături de bunica maternă, cea care i-a crescut  după ce mama i-a abandonat.  ,,Este un monstru, nu e mama mea!” spune Antonia când  cineva îi vorbeşte despre Lăcrimioara.  Femeia a adus pe lume şase  copii, pe cinci dintre ei i-a abandonat, iar pe ultimul îl creşte alături de un bărbat din Ucea de Sus, la nici 3 km de baraca în care locuiesc primii trei copii ai ei.     Elena Blaga, bunica Antoniei, a lui Darius şi Alexandru,  a primit statutul de asistent maternal din  2013 şi de atunci femeia primeşte şi un ajutor financiar de la stat. Nu îi ajunge pentru a oferi copiilor cele necesare,  dar  cu ajutorul oamenilor de bine spune că se descurcă.

Drama unei bunici

,,Părinţii i-au abandonat din 2010  şi eu i-am crescut. Am încercat să le ofer cele mai bune condiţii, să nu le lipsească, mâncare, haine, să meargă la şcoală şi să fie educaţi. Deşi am încercat să le ofer totul, aceştia simt lipsa mamei.   Din acest motiv am uitat tot ce s-a întâmplat şi am încercat să am o relaţie cu fiica mea, mama copiilor. O perioadă a fost bine, Lăcrămioara venea în vizită la noi, vorbeau la telefon, iar copiii erau foarte fericiţi.   Din luna iunie a.c., nu ştiu din ce motive, s-a supărat şi nu a mai venit la copii,  nici la telefon nu a mai răspuns.  Am iertat-o că şi-a abandonat copiii, că s-a despărţit de soţ, doar ca să putem păstra o legătură de familie pentru copii. Nu m-a întrebat  niciodată  cum mă descurc cu copiii? Nu m-a întrebat niciodată în cei 10 ani dacă le lipseşte ceva sau dacă sunt copiii sănătoşi?  Lăcrămioara şi-a văzut de viaţa ei şi nu a interesat-o soarta copiilor sau a mea” a spus bunica minorilor.

Mamă a 6 copii, pe 5 dintre ei i-a abandonat

Femeia este  bolnavă şi,  în ultima perioadă, a fost internată de mai multe ori la spital, iar copiii au rămas în grija concubinului ei. ,,Îmi doream ca ea să se implice în lipsa mea şi să se formeze o legătură între ei.  De aproape şase luni nu şi-a văzut copiii, deşi locuieşte la 3 km de Victoria, la Ucea de Sus.  Lăcrămioara nu a fost mamă pentru aceşti copii. Eu m-am chinuit până i-am crescut, nu i-am cerut nimic, oamenii m-au ajutat cu haine şi alimente.   Într-o zi, Darius a văzut-o pe Lăcrămioara în oraş când a trecut cu  maşina pe lângă el şi n-a oprit. Copilul a fugit după maşină şi a strigat  după ea, dar degeaba.  Ce mamă fuge de copilul ei? Lăcrămioara a dat naştere la şase copii, trei sunt la mine, doi i-a vândut în Italia şi acum mai are un băiat de aproape doi anişori. Nu vorbeşte nici cu reprezentanţii de la DGASPC Braşov, care  cunosc  situaţia” spus Elena Blaga.

 

,,De ziua mea, mama s-a supărat pe mine”

,,În data de 9 iunie 2020, am sunat-o pe mama să o invit la ziua mea pentru că am împlinit 14 ani, iar bunica mi-a sărbătorit ziua de naştere. Când mi-a răspuns la telefon era nervoasă şi mi-a spus că o deranjez şi apoi mi-a închis. Nici nu mi-a urat la mulţi ani!  M-am şocat,  nu am înţeles cu ce am deranjat-o şi de ce mi-a închis telefonul. Nu voi uita ziua în care am împlinit 14 ani, ziua în care mama a rupt orice relaţie cu noi. I-am trimis zeci, sute de mesaje şi am rugat-o să ne răspundă, să ne sune, dar degeaba.    De câte ori bate cineva la uşă mă gândesc la ea. Este  un monstru, nu e mama. O mamă nu îşi abandonează copiii şi nu se comportă aşa.    Pentru ea nu existăm şi nu am existat niciodată. Am avut noroc cu bunica” a spus Antonia Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here