Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov avertizează cetăţenii în privinţa măştilor pe care le cumpără de pe piaţă. Asta după ce au fost depistate la vânzare măşti de protecţie neconforme şi care pot pune în pericol sănătatea oamenilor.  În perioada  2-23 noiembrie 2020 CRPC Brașov a desfășurat peste 30 de acțiuni de control la agenții economici  care comercializează măști cand au fost descoperite numeroase abateri precum  produse neconforme, contrafăcute, fără informări în limba română, cu lipsă a informațiilor obligatorii, suspiciuni de aplicare în fals a marcajului „CE”.

  •  „NU cumpărați măști din locuri neautorizate!NU cumpărați măși dacă prezintă neconformități! NU cumpărați măști dacă nu au traducerea în limba română! NU cumpărați măști dacă ambalajul este deteriorat! NU cumpărați măști dacă simbolul CE prezintă suspiciuni (alt scris, etc)! NU cumpărați măști care sunt suspect de ieftine! Vom continua această tematică atât timp cât va fi necesar. Rog agenții economici care importă și pun în vânzare măști să se asigure că produsele comercializate sunt conforme și trebuie să aibă o atenție sporită dacă importul provine din țări asiatice” spune șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov, Sorin Susanu.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 119.000 lei și au fost oprite de la comercializare produse neconforme în valoare de aproximativ 356.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here