Premierul Ludovic Orban a anunţat că demisionează din funcţie.

  • Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

  • România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Klaus Iohannis iar fi cerut lui Ludovic Orban, în discuția care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, să-și depună mandatul, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.  Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.
După întâlnirea dintre cei doi, Orban a plecat la Palatul Victoria, fără a mai trece pe la partid, unde se așteptau colegii săi că va fi convocată o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor de duminică. Anunţul a fost făcut la ora 19.00

  • Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here