În 26 decembrie se sărbătorește atât a doua zi de Crăciun, cât și Soborul Maicii Domnului.  Biserica o prăznuiește pe cea care a dat naștere lui Hristos Dumnezeu, pe Maica Domnului.

Soborul Macii Domnului este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc, închinate Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, este una dintre cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria, care datează încă din secolul al V-lea. Soborul Maicii Domnului a devenit model de sărbătoare şi pentru alţi sfinţi precum Soborul Sfinţilor Ioachim şi Ana, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Soborul Sfinţilor Arhangheli. Semnificația este că adunarea cea cerească se uneşte cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfinţenia Sa.

  • În ziua de 26 decembrie există anumite reguli care trebuie respectate. Dacă ele sunt încălcat, persoana în cauză nu va avea noroc în anul care urmează. Printre restricții se numără interzicere înjurăturilor în această zi, a bârfelor și umilirilor. Dar și alte lucruri care s-ar încadra în această categorie. Așadar, în această zi trebuie să încercăm să fim mai calmi și buni.Un alt lucru care trebuie evitat este munca. Conform datinilor creștine, dacă muncești în a doua zi de Crăciun nu vei mai avea nicio zi liberă în anul următor. Totodată, spălarea hainelor trebuie evitată în această zi pentru că apa trebuie folosită doar pentru vindecarea rănilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here