Fostul secretar al Primăriei Făgăraş, Emil Mocanu, cel care a ocupat această funcţie timp de două decenii, s-a stins din viaţă  la Spitalul Municipal Făgăraş. Emil Mocanu a ajuns la Făgăraş în 1990, iar prin concurs a ocupat funcţia de secretar al Primăriei.  A supravegheat respectarea legislaţiei în mandatele a 6 primari, Nicolae Ciocan, Rică Judele, Traian Timaru, Ovidiu Simen, Ioan Bărbuţi şi Sorin Mănduc. A fost un bun profesionist  şi întotdeauna a fost de partea legii, sancţionând derapajele ivite în administraţia publică locală, fie ele din partea aleşilor locali sau a funcţionarilor publici. După 44 de ani de muncă, Emil Mocanu s-a pensionat prin decizia  nr. 865/7 mai 2010, dar a mai conţinuat activitatea la Primăria Făgăraş încă  11 luni după care şi-a dat demisia.  ,,Voiam  să renunţ de mai mult timp la funcţie, dar prezenţa mea în Primărie a fost solicitată de conducere.   Eram mereu supus unor presiuni mari în această primărie şi în plus sănătatea mea este mai importantă“  declara  secretarul Emil Mocanu pentru Monitorul de Făgăraş. I-a urmat în funcţie   Laura Giunca.

  Emil Mocanu a luat poziţie în cazul mai multor situaţii care ar fi afectat buna desfăşurarea actvităţii administraţiei publice locale. A criticat politizarea angajărilor şi restructurărilor din primărie, s-a implicat în obţinerea stemei municipiului, procedură tărăgănată timp de 4 ani de conducerea primăriei, a criticat înfiinţarea societăţii Ecoterm, motivând nerespectarea legislaţiei.    A încercat să convingă Legislativul făgărăşean să tipărească  toate hotărârile CL Făgăraş într-un buletin informativ  care să poată fi consultat şi de cetăţeni. A blocat multe din iniţiativele Legislativului sau ale primarilor care nu respectau legislaţia.

       ,,Legea 10 va fi în dificultate. Eu am propus un compartiment care sã se ocupe de aplicarea acestei legi pentru cã de acum încolo vin dosarele grele. Nu doar în cazul acestui serviciu am avut propuneri ci la mai toate compartimentele şi departamentele, dar nimeni n-a ţinut cont de ele. Am avut altã viziune mai ales în cazul funcţiilor care aduc venituri la buget. A fost o reorganizare politicã“ susţinea  secretarul Emil Mocanu în 2009.

  •    ,,Luând exemplul unor primării din ţară care de ani buni tipăresc hotărîrile de consiliul local şi dispoziţiile primarului cu caracter normativ sub forma unor culegeri intitulate buletin informativ, consider oportun tipărirea unui buletin informativ care să cuprindă hotărîrie adoptate de CL în anul 2008, urmînd ca în viitor, anual, să edităm acest buletin.  Buletinul informativ va fi sub forma unei cărţi, cu un tiraj de 300 de exemplare, care va fi distribuită cu precădere aleşiilor locali şi şefilor de instituţii. Cetăţenii Făgăraşului vor avea acces la ea doar dacă o cer în mod expres, în limita fondului de carte disponibil, de la biblioteca oraşului. Costurile necesare tipăririi, conform iniţiatorului, nu vor depăşi echivalentul în lei sumei de 5.000 de euro” explica secretarul Emil Mocanu aleşilor locali.  Iniţiativa i-a fost însă respinsă.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here