În plină criză COVID-19, la Spitalul Municipal Municipal Făgăraş s-a închis Dispensarul TBC întrucât conducerea nu a prelungit contractul de muncă  pentru singurul medic care activa aici. Pacienţii  cu afecţiuni pulmonare au rămas astfel de izbelişte, fiind nevoiţi să-şi caute asistenţă medicală în alte unităţi medicale de specialitate. Aceşti bolnavi trebuie să bată drumul până la Braşov sau Sibiu pentru a primi tratamentele  medicale  de care depinde sănătatea lor. Dar pentru conducerea spitalului  din Făgraş nu pare a fi  importantă viaţa pacienţilor, aşa cum spun aceştia, pentru că în caz contrar dispensarul TBC de la Făgăraş ar fi avut medic pneumolog şi activitatea se putea desfăşura în continuare.

  • ,, Bolnavii COVID-19 au nevoie de un medic pneumolog, ei vin cu sechele, cu insuficienţă respiratorie, au nevoie de tratamente, de supraveghere. Cine îi vede la Făgăraş? Trebuie să meargă la Braşov sau Sibiu, la 70 km, pe banii lor. În Făgăraş incidenţa  tuberculozei este foarte mare, sunt multe focare TBC. Ce fac acei bolnavi?  Cine-i caută? Cine-i supraveghează?  Merg pe tren sau autobuz până la Braşov deşi  prezintă  un pericol în colectivitate.  Am depistat  cazuri  oncologice, situaţii grave, i-am trimis la Braşov. Fără dispensar TBC la spitalul din Făgăraş, ce vor face toţi aceşti pacienţi?” a prezentat doar câteva situaţii medicul primar pneumolog Gheorghe Lupu.

Chiar şi aşa conducerea spitalului din Făgăraş  a închis  Dispensarul TBC, ignorând cu bună ştiinţă  sutele de pacienţi cu afecţiuni pulmonare. Relatarea acestei situaţii în Monitorul de Făgăraş a determinat  conducerea spitalului să  trimită un drept la replică în care acuză  de situaţia creată la Dispensarul TBC, culmea,  pe medicul pneumolog şi pe Monitorul de Făgăraş. Pe de altă parte întrebăm conducerea spitalului de ce n-a scos la concurs postul de medic pneumolog  în momentul în care s-a pensionat medicul  Codaia şi a preferat să încheie un contract pe termen scurt cu un alt medic?

Drept la replica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here