Majoritatea școlilor vor fi redeschise din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, iar măsura va fi luată în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate, a anunțat astăzi președintele Klaus Iohannis. În ceea ce privește redeschiderea universităților, decizia va fi luată de fiecare universitate. Șeful statului a precizat că decizia va intra în vigoare dacă pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. O decizie finală va fi luată în 2 februarie, când la Palatul Cotroceni este programată o nouă ședință a președintelui cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
Școlile vor urma să funcționeze fizic după cele trei scenarii din această toamnă, în funcție de incidența cazurilor în ultimele 14 zile la o mie de locuitori, respectiv „verde” (între 0 și 1,5), „galben” (între 1,5 și 3) și „roșu” (peste 3).

  •  În scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic.
  • În scenariul galben, vor merge fizic la ore copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali.
  • În scenariul roșu, merg la ore copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.
    Dacă într-o localitate rata de infectare trece de 6, se intră în carantină și învățământul se desfășoară online, a precizat Klaus Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here