Avand in vedere articolul aparut astazi 18.01.2021 in publicatia dumneavoastra „Monitorul de Fagaras”, referitor la „inchiderea” Dispensarului TBC, formulam urmatorul drept la replica:

Domnul doctor a stiut de la inceput perioada contractuala, care se incheia la data de 31.12.2020, dumnealui a si notificat spitalul ca nu este prezent incepand cu prima saptamana a anului, inducand in eroare pacientii si programandu-i la consult, desi stia ca nu va fi sub contract, incercand sa preseze conducerea sa incheie un altul, lucru pe care il face si in prezent.

La sfarsitul lunii decembrie, a absentat constant, asistenta medicala de specialitate bolnavilor, fiind asigurata prin „grija” asistentelor medicale colaboratoare. De la inceputul colaborarii cu spitalul din Fagaras, dumnealui s-a aflat si in alte colaborari, cu alte societati din Brasov, prin suprapunere cu programul din Fagaras, lucru care ne-a fost semnalat de catre Casa de Asigurari de Sanatate si pentru care nu a putut desfasura activitate in cadrul spitalului nostru, intampinand astfel o serie de greutati.

Pentru evaluarile medicale post covid, pe care mentioneaza ca le facea, precizam ca nu are acest drept legal sa faca evaluari, acestea se fac cu programare la Directia de Sanatate Publica, strict de catre medicul infectionist din spital, in baza spitalizarii de zi a pacientului, nicidecum in cadrul Dispensarului TBC.

Isi depasea limita de competenta, acesta desfasurand activ strict in Dispensarul TBC, in structura spitalului neavand cabinet de pneumologie, inducand in eroare din nou pacientii, asupra calitatii sale, pe care nu o avea si asumandu-si riscuri enorme, atat dumnealui, cat si implicand spitalul in acest mod.

In fapt domnul doctor este medic pensionar, care are drept sa lucreze doar temporar si in conditii speciale, avand avize limitate si pe perioade scurte de timp.

Pacientii nu au fost „lasati de izbeliste”, asa cum s-a spus, au fost indrumati spre Brasov temporar, pana la rezolvarea acestui deziderat, dar datorita presiunii puse de catre medic asupra conducerii, nu sunt decat niste unelte, de care se folosesc anumite persoane , pentru a crea o situatie care pune in pericol chiar viata pacientilor, dar foarte profitabila financiar pentru dumnealui.

Este lesne de inteles faptul ca pacientii post covid sunt pacienti cu risc major de imbolnavire, cu o imunitate slabita…cred ca va puteti imagina care erau urmarile daca se imbolnaveau post covid , la „evaluarea” domnului doctor de Tbc, prin prezenta acestora in cadrul acestui dispensar.

Din pacate, interesele acestui medic sunt de asa natura incat, a creat acest haos in media, doar pentru a- si rezolva o problema personala, respectiv sa-si rotunjeasca veniturile, fara sa presteze serviciile medicale corecte si legale.

In ceea ce priveste salariul, este cel prevazut in Legea nr.  153/2017 si publicat in Monitorul Oficial. Toti angajatii din spital sunt salarizati potrivit Legii nr.153-2017, lege care prevede salariile pentru toti salariatii bugetari, cuantumul salariilor fiind fix pentru fiecare functie in parte, in spital. Nimeni, absolut nicio persoana din unitate nu face rabat de la aceasta Lege unica a salarizarii nr. 153 /2017. Salariile nu pot fi negociate, ori majorate, sunt fix in cuantumul stabilit in lege.

Dragi cetateni, lasati medicii sa faca medicina responsabil si nu fiti influentati de interesele financiare, atat ale medicului, cat si ale publicatiei de scandal.

Ascultati sfaturile profesionistilor din domeniu si nu va incredeti in ceea ce persoane neavizate si fara pregatire medicala, va insufla. Sunt oameni de stiinta abilitati sa va informeze, nu va informati asupra sanatatii dumneavoastra din presa de scandal.

Spitalul, prin medici se ingrijeste de sanatatea voastra, iar cei arivisti sunt invitati subtil sa se retraga….pacat ca unii nu reusesc si atunci arunca cu noroi.

Manager,                                                              

     Dr. Pandrea Viorica Mihaela 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here