Campania   Monitorul de Făgăraş, ziarul care stă de vorbă cu oamenii, pentru redeschiderea Dispensarului TBC din cadrul Spitalului Municipal Făgăraş  a reuşit. Pacienţii pot apela, începând de miercuri, 3 februarie 2021, la serviciile specializate ale acestui dispensar. Angajaţii au revenit la locurile lor de muncă, iar un medic pneumolog va veni la Făgăraş prin dispoziţia DSP Braşov. A fost o lună de stres pentru pacienţii TBC, care au fost nevoiţi să-şi caute servicii specializate la unităţi medicale din alte oraşe. Cu toate că Dispensarul TBC din cadrul spitalului de la Făgăraş funcţiona în baza programului naţional de tuberculoză şi era finanţat în acest sens. Decizia de a închide dispensarul a aparţinut managerului spitalului de la Făgăraş fără să aibă o explicaţie logică şi legală. Intervenţia forurilor superioare, care coordonează programul naţional de tuberculoză, a obligat conducerea spitalului să  redeschidă  unitatea TBC  de la Făgăraş.

  • ,,Vă mulţumim că v-aţi implicat pentru a se rezolva situaţia noastră, a bolnavilor TBC. Dacă nu scria ziarul Monitorul de Făgăraş cu siguranţă conducerea spitalului nu ne băga în seamă, aşa cum a făcut şi managerul. Să sperăm că ambiţiile nu vor mai fi puse în faţa pacienţilor” au spus pacienţii acestui dispensar.

Două focare noi de tuberculoză la Făgăraş

În perioada în care a fost închis dispensarul TBC de la Făgăraş, prin dispoziţia managerului spitalului, au fost depistate două noi focare de tuberculoză în municipiul Făgăraş. Acestea necesitau anchete epidemiologice pentru a oferi tratamentul medicamentos necesar şi pentru a limita răspândirea bacilului Koch. Unul dintre focare se află într-o unitate şcolară  din Făgăraş,  în ancheta epidemiologică fiind cuprinse  peste 100 de persoane (elevi). Această situaţie este încă o dovadă că acest dispensar trebuie să funcţioneze la Făgăraş.  Detalii despre situaţia Dispensarului TBC de la Făgăraş în ediţia print a ziarului Monitorul de Făgăraş de marţi, 9 februarie a.c. (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here