Peste 60.000 de copii şi elevi din cei 86.000 şi peste 5.200 de cadre didactice din cele 6.100 se vor reîntoarce  la şcoală, începând cu 8 februarie.  Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov a inventariat efectivele de copii/elevi şi profesori care au revenit fizic în unităţile şcolare din judeţul Braşov.  Asta pentru că fiecare localitate deschide într-un anumit scenariu, în funcţie de câţi infectaţi cu Covid sunt acolo.  În tot judeţul, Beclean şi Şoarş sunt în carantină, iar acolo cursurile vor fi 100% în online. Alte 4 localităţi sunt în scenariul roşu, adică se reîntorc copiii în grădiniţe şi revin în şcoli cei din clasele pregătitoare. În 27 de localităţi, scenariul este galben. În alte 25 de localităţi, incidenţa este de sub 1 la mia de locuitori, astfel că sunt în scenariul verde, adică merg toţi la şcoală.
IŞJ a făcut  „inspecţii tematice” în toate unităţile  şcolare pentru a îndruma şi sprijini directorii şi colectivele de angajaţi în pregătirea spaţiilor şcolare pentru a putea primi în cele mai bune condiţii de siguranţă igienico-sanitare, copiii şi elevii. Au fost verificate şi condiţiile de siguranţă la incendiu.

  •  Scenariul rosu: Sâmbăta de Sus, Codlea, Ghimbav, Prejmer,
  •  Scenariul galben: Braşov, Bran, Bod, Dumbrăviţa, Feldioara, Hălchiu, Hărman, Hârseni, Golbav, Lisa, Măieruş, Mândra, Moieciu de Jos, Părău, Poiana Mărului, Predeal, Râşnov, Recea, Săcele, Sâmpetru, Şinca Nouă, Târlungeni, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Viştea de Jos, Voila
  •  Scenariul verde: Apaţa, Augustin, Budila, Buneşti, Caţa, Cincu, Comăna de Jos, Crizbav, Drăguş, Făgăraş, Fundata, Hoghiz, Homorod, Jibert, Ormeniş, Racoş, Rupea, Şercaia, Şinca Veche, Teliu, Ticuşu Vechi, Ungra, Victoria, Vulcan, Zărneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here