Vaccinarea cadrelor didactice a început miercuri, 24 februarie a.c., şi a fost organizată de DSP Brașov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Fiecare unitate de învățământ a trimis la ISJ Braşov listele cu profesorii și învățătorii care doresc să se vaccineze, iar DSP a programat doritorii în centrele de vaccinare.   Persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca / Oxford, iar personalul didactic cu vârsta peste 55 de ani va fi vaccinat cu serul de la Pfizer. Angajații din unităţile de învăţământ din judeţul Braşov se vor vaccina în centrele din Braşov,  Făgăraș, Codlea, Rupea şi Săcele. Estimarea Inspectoratului Școlar Județean arată că  41 % dintre angajaţii din unităţile de învăţământ şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina.  Se intenționează ca operațiunea   să se încheie până la 10 martie.

Pentru început, un singur centru de vaccinare pentru Ţara Făgăraşului

Cadrele didactice din şcolile din Ţara Făgăraşului se vor vaccina la centrul din Făgăraş deschis la Liceul Teologic ,,Constantin Brâncoveanu”, de pe strada Negoiu.

  • ,,Am împărţit campania pe categorii de persoane. Pentru profesori  de peste 55 ani, care se vor vaccina cu Pfizer, avem pe liste 74 de doritori care se vor vaccina în zilele de 25 şi 26 februarie la cabinetul deschis la Liceul teologic din Făgăraş. A doua categorie se referă la persoanele cu vârstele de la 18 la 55 ani care se vor vaccina cu Astra Zeneca/Oxford. Pentru această categorie nu avem încă numărul de doritori, dar imunizarea se va face  la cabinetul medical şcolar de la   CN ,,Radu Negru”  cu o echipă mobilă de la centrul de vaccinare. A treia categorie cuprinde persoanele care s-au programat pe platforma naţională de vaccinare. Avem în discuţie să folosim şi echipa mobilă de la clinica Paltinul din Victoria” A spus Anca Batiu, purtătorul de cuvânt de la DSP Făgăraş.
  • ,,Au fost programaţi 60 de profesori din zona Făgăraşului pentru joi, 25 februarie a.c. La centru primim programările de pe o zi pe alta. La acest centru se imunizează cu vaccinul Pfizer” au spus reprezentanţii centrului de vaccinare de la Liceul teologic din Făgăraş.

Dascălii din Victoria nu se înghesuie la vaccinare

La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’  din oraşul Victoria s-au  vaccinat până în prezent 18 profesori  la centrul de vaccinare din Făgăraş, majoritatea dintre ei  au  făcut şi rapelul.  Pentru perioada 4 – 21 martie 2021,  la centrul de vaccinare din Făgăraş sunt programaţi şi profesorii de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ din Victoria.

  •  ,,La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ sunt 45 de cadre didactice  cu norma de bază la noi în şcoală,  dintre care 18 s-au vaccinat şi au făcut şi rapelul. Luni, 22 februarie 2021, s-a mai vacinat  încă o colegă.  Din personalul didactic auxiliar: secretar, contabil, informatician, bibliotecar s-au vaccinat 4 persoane, iar din personalul nedidactic (portar, femeie de serviciu, muncitor de întreţinere) patru persoane s-au vaccinat  şi s-au programat încă trei angajaţi.  Colegii mai tineri sunt reticienţi, dar  fiecare decide pentru el.  Eu sunt de principiu cu cât mai repede cu atât mai bine. M-am vaccinat şi nu am avut efecte secundare. Unii colegi au trecut prin boală şi  sunt imunizaţi o perioadă,  dar aceştia se gândesc să se vaccineze în etapa următoare’’ a spus Mărioara Deszi, directoarea de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’.
  •   ,,Niciun angajat de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ nu s-a vaccinat, dar suntem programaţi la centrul de vaccinare de la Făgăraş în perioada 4 – 21 martie 2021. Profesorii, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic care au dorit să se vaccineze au fost  programaţi în cursul  lunii martie 2021. Din 22 de profesori cu normă de bază la noi în şcoală, se vor  vaccineze 11, iar din categoria personal nedidactic doar 4 persoane, restul nu vor să se vaccineze. Eu sunt prima persoană de la Colegiu Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ care mă vaccinez şi m-am  programat încă de la începutul lunii ianuarie a.c. La noi în instituţie nu am avut niciun caz de COVID -19’’ a spus Anda Silea, directoarea de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here