Senatorul PSD Marius Toanchină susține că interesele românilor sunt ignorate de cei aflați la guvernare. Promisiunile coaliției de dreapta din campania electorală au fost uitate. Românii au parte doar de austeritate și tăieri, în timp ce pentru clientela politică se formează posturi noi.

,,Nu avem prim-ministru în această țară, nu avem un guvern în această țară, avem în schimb un navetist la Bruxelles, domnul Cîțu. De acolo a venit cu bugetul gata format, cu amendamentele gata respinse. Există doar un vot matematic, având majoritate coaliția de dreapta în Parlament, orice propune opoziția, este respins, dinainte, cu infatuare și superioritate, chiar dacă vorbim de proiecte în favoarea românilor. Nu se poate, domnilor guvernanți, să luptați în permanență împotriva intereselor acestei țări! Pentru Horeca nu aveți niciun plan, pentru mineri nu aveți niciun plan! În schimb, în prefecturi s-au creat posturile de secretar general și al doilea subprefect. Ce țară își vinde acțiunile la companiile de stat în plină criză, ce țară își închide minele? Vreți să ajungem chiriași în țara noastră? Guvernanții vor, de asemenea, să înstrăineze portul Constanța, pentru a proteja interesele porturilor din Europa” a spus senatorul făgărăşean.

Nimic pentru cetățenii județului Brașov! 

Marius Toanchină critică modul în care au ales parlamentarii brașoveni din coaliția de dreapta să ”lupte” pentru interesele județului Brașov.

,,Județul Brașov are nevoie de dezvoltare, nu de austeritate. Parlamentarii PSD Brașov au înaintat o serie de amendamente la Legea Bugetului de Stat, care, din păcate, au fost respinse. Am crezut că vom găsi înțelegere la parlamentarii brașoveni de la PNL-USR-UDMR, este vorba despre proiecte importante ale cetățenilor județului Brașov, dar nu a fost așa. Am cerut majorarea cu suma de 68 milioane lei pentru Centura Ocolitoare a municipiului Codlea, suplimentarea cu suma de 61.038.000 lei pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Făgăraș. Țin să menționez că acest proiect a fost susținut și de deputatul PNL Mara Mares, în timpul guvernării PSD, dar acum l-a abandonat, probabil pentru a nu-i deranja pe cei din coaliție. De asemenea, s-a solicitat majorarea cu suma de 19.159.502,53 lei pentru înființarea rețelei de distribuție de gaze naturale în comuna Lisa, majorarea cu suma de 13.580.000 lei pentru reabilitarea DC75B Breaza-Mănăstirea Breaza, comuna Lisa, majorarea cu suma de 2,5 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Teliu, dar și majorarea cu suma de 2.540.099,97 lei pentru extinderea rețelei electrice în localitatea Vama Buzăului, sat Vama Buzăului, punctul numit Dălghiaș” a mai spus Marius Toanchină.

Viitorul copiilor nu este un joc politic! 

Chiar dacă PSD este în opoziție și nu are majoritatea în Parlament, face tot ce-i stă în putință pentru interesul copiilor.

,,Continuăm lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor și-i chemăm alături pe toții românii. Am lansat o campanie online ,,Cere-le parlamentarilor PNL, USR și UDMR creșterea alocațiilor!”, prin care oricine se poate adresa parlamentarilor puterii și să le ceară să voteze amendamentul PSD la buget. A rămas ultima soluție prin care, practic, toții copiii din România să primească ceea ce li se cuvine prin legea adoptată de PSD, care dubla toate alocațiile. Amendamentul PSD prevede majorarea alocațiilor de la 1 martie 2021 la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020. Astfel, alocațiile ar urma să crească după cum  urmează: de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap. Senatorilor și deputaților puterii trebuie să li se reamintească faptul că au îndatoriri față de cei care i-au votat, față de cetățenii județului Brașov” a declarat senatorul PSD Marius Toanchină.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Domnule senator,de ce trebuie sa plangeți acum?In campania electorala practic ați fost inexistent ca partid,nu ați facut nimic doar 2,3,promisiuni care oricum nu le respectați.Cați dintre greii PSD-ului au dosate de frauda? Cați și-au angajat ,,neamurile,, in funcții fictive platite cu zeci de mii de euro? Voi ați mers la prezidențiale cu Viorica? Mihai Tudose,il cunoașteți? Intrebați pe cineva din Galați și Braila….pe acest OM nu-l poate de la intors 100 de orbani și ,,cați,, De domnul Grindeanu știți ceva? Este unul dintre cei mai capabili oameni din Europa.Liviu Dragnea? nici acum nu va dați seama ca el a luptat(cu mana PSD)doar pentru interesul LUI PERSONAL! Ați nenorocit Romania prin tacerea dumneavoastra și al celor din acest hilar PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here