,,Un liceu, o meserie, un viitor asigurat” este programul de promovare a învăţământului profesional iniţiat de Colegiul Tehnic ,,Aurel Vijoli” din Făgăraş. Joi, 11 martie a.c., a fost organizată o acţiune online în cadrul liceului la care au participat   Școala Gimnazială ,,Anastasie Fătu” din Berezeni, jud. Vaslui,  directorii firmelor franceze,  elevi și profesori de la ambele şcoli partenere.

  • ,,Acțiunea face parte dintr-un program mai amplu care promovează învățământul profesional făgărășean. În data de 2 martie a.c. am  fost gazda maratonului de bussiness ,,Repornim Economia” organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) și Clubul Francofon de Afaceri din Brașov (CFAB) cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Brașov. Școala Franceză din cadrul Colegiului ,,Aurel Vijoli” este singura școală franceză de acest tip din România. Prin programul ,,Un liceu, o meserie, un viitor asigurat”  promovăm meseriile și oferta de școlarizare a CT ,,Aurel Vijoli” și a beneficiilor oferite elevilor din școala noastră în cadrul învățământului profesional.  Directorii firmelor cu care colaborăm au intervenit în direct și au prezentat oferta și sprijinul oferit elevilor pe parcursul celor trei ani de școală. La absolvirea școlii profesionale, elevii vor avea prioritate și vor fi angajați de aceste firme. În acest an școlar avem parteneriat încheiat cu 22 de firme. Elevii care promovează școala profesională își pot finaliza studiile liceale în cadrul învățământului seral” a spus Liliana Spiridon, directoarea Colegiului Tehnic ,,Aurel Vijoli” din Făgăraș.

  Diplome recunoscute în U.E

La acest colegiu tehnic funcţionează 15 clase de învățământ profesional și profesional dual la care sunt şcolarizaţi  336 de elevi.

  • ,,Elevii noștri beneficiază de avantaje deosebite: bursă de 400 de lei pe lună pentru elevii din clasele de dual și 200 de lei pe lună pentru elevii din clasele de învățământ dual, diplome recunoscute la nivel european, permis de conducere auto categoria B pentru elevii de la mecanică, pregătire și practică în școală, cazare și masă gratuite și prioritate de angajare la finalizarea studiilor” a mai spus directoarea Spiridon.

În intervalul 5-8 iunie 2021 absolvenții claselor a VIII-a se pot înscrie la aceste forme de învăţământ de la CT ,,Aurel Vijoli”. Meseriile pentru  care pot opta elevii sunt:  operator mase plastice și cauciuc, confecționer produse textile, marochiner, electrician, electromecanic, mecanic auto, lăcătuș mecanic, ospătar, bucătar și cofetar-patiser. În cadrul Colegiului Tehnic ,,Aurel Vijoli” există trei profile: liceu teoretic cu profil ştiințe sociale, liceu tehnologic pentru calificarea de organizator banqueting și școala profesională cu profil electrician exploatare joasă tensiune, tinichigiu vopsitor auto, ospătar-vânzător, operator fabricarea și prelucrarea plomerilor, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, electromecanic utilaje și instalații industriale, confecționer produse textile/marochiner. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here