Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi proba la limba și literatura română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, când au fost deschise plicurile cu subiecte, elevii având la dispoziţie 2 ore pentru a rezolva subiectele.

  • Subiectele la limba română la simularea evaluării naționale 2021 au fost în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.
  • Elevii au fost așezați în ordine alfabetică, au stat câte unul în bancă şi nu au avut voie să aibă asupra lor rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici  telefoane sau tablete. Proba a fost supravegheată audio-video, așa cum se va proceda  și în cazul examenelor de bacalaureat și evaluare națională.
  • Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, ele vor fi  comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.
  • Notele obţinute la simulare  nu se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
  •  Marți urmează Simularea Evaluării Naționale la Matematică, iar miercuri la Limba și Literatura Maternă (alta decât română).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here