• Localicii plătesc 10 lei/persoană/lună şi vor avea europubele moderne pentru colectarea selectivă

Cetăţenii din comuna Părău plăteau  lunar 18 lei/persoană taxa de salubritate.  Era  cel mai mare tarif din judeţ, contractul pentru serviciile de salubritate fiind încheiat cu SC Comprest SA  din Braşov.  La cererea localnicilor, primarul comunei, Ovidiu Ovesea, a căutat soluţii pentru a reduce tariful pentru colectarea gunoiului menajer.

  • ,,Începând cu luna aprilie 2021, serviciile de salubritate în comună vor fi asigurate de SC Hidro-Sal Com SRL din Prejmer. Tariful pe care-l vor plăti oamenii este de 10 lei/persoană/lună” a declarat primarul Ovesea.

Nu este singura comună care colaborează cu Hidro-Sal Com SRL, care pactică preţuri mai mici decât alte firme din judeţ. În baza noului contract, deşeurile din comună vor fi colectate selectiv.

  •  ,,Începând cu luna aprilie 2021 Primăria Comunei în parteneriat cu operatorul serviciului public de salubrizare HIDRO-SAL COM și cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară INTERSAL vor implementa sistemul de management integrat al deșeurilor, colectare separată pe șase fracții și valorificare a deșeurilor” a anunţat primarul comunei.

În baza acestui parteneriat, primăria va achiziţiona tomberoane moderne, cu cip, pentru fiecare fracţie de deşeu selectat pe care le va achita firmei în termen de 5 ani. Conform contractului, ridicarea gunoiului se va face săptămânal,  în fiecare zi de vineri.

 Europubele cu aplicaţie smartphone

  • ,,Deșeurile colectate pe fracții separate de către operatorul HIDRO-SAL COM SRL sunt sortate, tratate și valorificate prin compostare.   Deșeurile din construcții sunt colectate separat de către operatorul HIDRO-SAL COM la comandă și contra cost.  Europubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor vor avea o aplicație smartphone. Deşeurile electronice şi electrocasnce vor fi ridicate în cadrul unor campanii speciale” a explicat Hidro-Sal.

CL Părău a emis o hotărâre care prevede sancţiuni pentru persoanele care aruncă deşeuri în locuri nepermise.  ,,S-au votat, în Consiliul Local, amenzi pentru depozitarea gunoiului în locuri nepermise și pentru depozitarea utilajelor pe domeniul public. Amenzile pot ajunge până la 2.500 de lei” a explicat primarul Ovesea.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here