Primăria Drăguş face angajări prin anunţuri în Monitorul oficial, precum  Salco Serv pe OLX

 

Primăria Drăguş vrea să ocupe posturile vacante prin organizarea unui concurs în luna mai 2021. Anunţul de angajare a fost publicat în Monitorul oficial, partea a III-a, în data de 15 aprilie 2021, iar ulterior   pe site-ul primăriei, dar nu este afişat la sediul instituţiei. Este o formlă legală, dar care îi nemulţumeşte pe sătenii care îşi doresc să candideze, dar nu  obişnuiesc să consulte Monitorul oficial. Este o situaţie  asemănătoare cu cea agreată de Salco Serv SA din Făgăraş care-şi anunţă posturile scoase la concurs pe OLX. O procedură legală de altfel, dar care este criticată de localnici şi chiar de Legislativ, care este unicul acţionar de la Salco. În cazul Primăriei Drăgş este vorba despre un post de şef serviciu şi două posturi de muncitor la  Serviciul Apă Canal.

Condiţiile impuse candidaţilor

Conform anunţului, candidaţii vor susţine  două probe la sediul primăriei. O probă scrisă care este programată la data de 17 mai 2021, ora 10.00, şi un interviu  programat la data de 18 mai 2021, ora 10.00.  Anunţul nu face referire la comisia de examinare sau la componenţa acesteia. Condiţiile impuse candidaţiilor sunt minimale, lipsând în primul rând vechimea în domeniu.

Şef serviciu

  • studii superioare de lungă durată cu dipomă de licenţă sau echivalentă
  • permis de conducere categoria B
  • fără vechime

Muncitor

  • Studii medii sau profesionale
  • Fără vechime

Candidaţii pot depune dosarele de concurs la sediul primăriei în termen de 10 zile lucrătoare de la publicarea anunţului în Monitorul oficial , partea a III-a. Ultima zi de depunere a dosarelor ar fi  25 aprilie 2021, ţinând cont că anunţul a apărut în Monitorul oficial la 15 aprilie. Oricum doritorii pot obţine relaţii suplimentare, conform anunţului, la sediul primăriei, persoană de contact Fogoroş Cristina, tel 0268/249618. Persoanele din sat care şi-ar dori un astfel de post la Primăria Drăguş şi nu consultă Monitorul oficial, pot rata înscrierea la concurs.

 

Dat afară după un an

Funcţia de şef de serviciu a fost ocupată în aprilie 2020, când a fost înfiinţat acest serviciu de apă-canal în subordinea CL Drăguş, de către Aurelian Codru, un localnic, care avea în subordine un angajat. În februarie 2021, acesta a fost trimis în şomaj, iar până la sfârşitul acestei luni se află în preaviz. ,,Motivul pentru care am fost dat afară a fost că nu am studii superioare, Eu am terminat liceul şi am diplomă de bacalaureat. Se ştia acest lucru de când m-au angajat anul trecut când s-a înfiinţat acest serviciu în subordinea CL Drăguş. Eu am lucrat la staţie şi la apă de 9 ani. Oricum nu mai vreau să lucrez cu cei din primărie” a declarat Aurelian Codru.  Până la organizarea concursului în luna mai, serviciul va fi condus de viceprimar, spun unii consilieri locali, care are doar studii liceale (absolvite în 2008). Serviciul de apă –canal se ocupă de distribuţia apei în localitate, de încasarea facturilor de apă şi canal şi de staţia de epurare. Prin concursul din luna mai, serviciul va avea un şef şi 3 muncitori, unul existent şi alţi doi promovaţi în urma concursului. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here