În prima zi din luna mai 2021 se deschide sezonul de vânătoare la căprior. Pentru acet sezon, AVPS Făgăraş a solicitat o cotă mai mare comparativ cu anul trecut.

  • ,,În 2020 cota de recoltă a fost de 57 de căpriori, iar în acest sezon am solicitat o cotă de  65 de exemplare.  Vânătorii care doresc să vâneze căpriori trebuie să plătească o autorizaţie care costă 600 lei. Acest animal se poate vâna până pe data de 15 octombrie 2021” a spus Sorin Şuler, directorul executiv de la AVPS Făgăraş.

În această perioadă este liber şi la vânătoarea de mistreţi. Până pe data de 14 mai 2021 vânătorii mai pot vâna mistreţi pe fondurile unde cota nu a fost realizată.

  • ,,Zece mistreţi se mai pot vâna pe fondurile: Strâmba Mira, Veneţia şi Voila unde cota nu s-a realizat.  Datorită faptului că scroafele au fătat nu se va organiza vânătoare colectivă. Nu vrem să deranjăm scroafele cu purcei şi din acest motiv se poate vâna doar pe bază de autorizaţie individuală sau grup restrâns prin metoda la pândă sau dibuit. Vânătoarea la căprior şi mistreţ sunt cele mai căutate de membri vânători de la AVPS Făgăraş’’ a spus directorul executiv, Sorin Şuler

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here