La începutul lunii mai a.c., Direcţia de Sănătate Publică Braşov a distribuit materiale sanitare şi doze de vaccin  medicilor de familie care s-au înscris în campania de vaccinare anti-COVID -19.

  •  ,,Marţi, 4 mai a.c., în jurul orei 18.00, am primit 25 de doze de vaccin Johnson&Johnson,  echipament de protecţie, seringi, ace, recipienţi pentru deşeuri şi EpiPen (adrenalină) în cazul în care  avem nevoie. Este o soluţie injectabilă care  se administrează persoanelor care fac alergii majore. Pentru această campanie de vaccinare anti-COVID -19 am amenajat două  încăperi în incinta dispensarului. Primele persoane  vaccinate în cabinet sunt programate sâmbătă, 8 mai 2021” a spus  medicul de familie Băulescu Nicolae din Lisa.

Cu dozele primite de la DSP Braşov, medicul de familie din Lisa poate vaccina 125 de persoane, dintr-un flacon se vaccinează cinci persoane.

La Victoria, la clinica Paltinul se vaccinează

În general, medicii de familie care activează în mediul rural s-au înscris în campania de vaccinare şi au semnat contract cu DSP.  La Victoria, medicul Sorin Prică  foloseşte centrul de vaccinare de la clinica Paltinul pentru pacienţii lui.

  •  ,,Am semnat contract cu DSP Braşov pentru campania de vaccinare anti-COVID -19, dar încă nu vaccinez la cabinet pentru că sunt condiţii mai bune la Clinica Platinul care se află la câţiva metri distanţă de cabinet. Dacă va fi necesar şi pacienţii doresc să se vaccineze cu vaccinul Johnson&Johnson,  o singură doză, o să solicit de la Braşov dozele necesare şi o să vaccinez.    În prezent programez pacienţii la Clinica Paltinul  şi apoi îi monitorizez. Mulţi pacienţi încă nu s-au vaccinat şi spun că mai aşteaptă.   Şi cei vaccinaţi pot fi infectaţi, doar că aceştia vor face o formă mult mai uşoară şi nu vor avea nevoie de internare. De când a început campania de vaccinare am programat 100 de persoane” a spus Sorin Prică, medic de familie.

De când a început campania de vaccinare la Clinica Paltinul din Victoria s-au vaccinat 6.613 persoane: la centrul de vaccinare  4.354, iar la centrul mobil   2.259.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here