• Primăria Voila a finalizat lucrările la drumul pe care va fi deviat traficul

Şantierul pentru construcţia unui pod nou peste Olt, la Voila , va fi deschis  cu demolarea podului existent. Aşa cum susţine primarul de la Voila, Gheorghe Osalciuc,  demolarea va începe după ce va fi deviat  traficul pe o rută ocolitoare, respectiv pe drumul Dridif-Cincşor. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere  nu au aprobat devierea traficului decât în condiţiile în care Primăria Voila  va monta indicatoarele rutiere  conform legislaţiei.  ,,Având în vedere lucrările care urmează să se desfăşoare la podul peste râul Olt, aflat pe DJ 105 A, poliţiştii rutieri au verificat traseul ocolitoarei. Pentru ca traficul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii  trebuie să achiziţionăm o oglindă de vizibilitate şi 15 indicatoare rutiere. Suntem în procedura de achiziţie şi sperăm să le montăm cât mai repede posibil. La km 0 + 300, într-o curbă la dreapta,  vizibilitatea este zero şi trebuie să montăm o oglindă de vizibilitate în curbă. Pentru siguranţa rutieră poliţiştii ne-au impus montarea unor indicatoare rutiere pentru limită de viteză, curbă periculoasă, restricţie tonaj, prioritate pentru circulaţia din sens invers şi prioritate faţă de circulaţia din sens invers” a explicat  Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

 Investiţie de peste 15,6 milioane lei

Investiţia  ,,Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0 plus 660, în localitatea Voila”, cu termen de finalizare 28 de luni,  are valoarea de 15.656.698,36 lei, din care  14.422.685,20 lei sunt fonduri  proveniţi prin PNDL, iar diferenţa de 1.234.013,16 lei este  asigurată de CJ Braşov.  Lucrările presupun demolarea podului situat pe Drumul Judeţean 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime de totală de 13,50 metri. Vor fi executate lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte şi în aval, vor fi construite rampe de acces, va fi amenajat drumul, vor fi deviate reţelele de utilităţi din amplasament, urmând a fi refăcute utilităţiile pe noua structură. Amplasamenul pentru construirea podului a fost predat la sfârşitul lunii ianuarie 2021 către  firma care a câştigat licitaţie, respectiv SC Con-A SRL.

Lucrările la drumul ocolitoarei au fost finalizate

Primăria Voila a finalizat lucrările de reparaţii la drumul pe care va fi deviată circulaţia.

  •  ,,Primăria Voila a executat lucrări de reparaţii pe ruta ocolitoare, DC 4 A, baraj Voila şi satul Cincşor, conform contractului încheiat cu SC Regalo Forest SRL. Lucrările de reparaţii s-au finalizat în luna mai a.c., suma alocată a fost de 436.881,69 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de CJ Braşov, iar garanţia asigurată de constructor este de 24 de luni. O porţiune din ruta ocolitoare este betonată, însă au fost necesare şi lucrări de plombare. Constructorul a lărgit drumul pentru patru refugii, a decopertat şi tasat  asfalt frezat pe unele porţiuni, a decolmatat şanţurile pentru colectarea apei pluviale şi a tăiat vegetaţia unde a fost cazul” a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

În data de 21 mai a.c., Primăria Voila a recepţionat lucrarea  pentru  tronsonul de drum DN 1, CF 102861 – DC 4A, Baraj Voila, strada Coloniei şi Viilor din Cincşor, conform contractului nr. 859 din 4 martie 2021. Comisia de receptie a fost formată din: preşedinte Marcu Rodica – viceprimarul comunei Voila, şi patru membrii: Taftă Claudiu – consilier comuna Voila, Pop Iuliana – consilier personal al primarului, ing. Blaga Nicolae – şef serviciu CJ Braşov, ing. Gal Cristinel – consilier CJ Braşov. La recepţie a fost prezent şi ing. Marinescu Dan Nicolae diriginte de şantier.  (CarlaTATU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here