Ajutor! A fost strigătul de disperare în faţa morţii al tinerilor surprinşi în incendiul din subsolul Blocului 2B, Turn,  din cartierul Gării din Făgăraş. Unul dintre ei a fost scos fără suflare din fumul greu şi înecăcios, care a cuprins încăperea. Ceilalţi doi au fost scoşi din infern cu viaţă, dar în stare gravă.  Trupul neînsufleţit al lui  Ilie R., de 34 de ani, a fost depus joi, 17 iunie a.c., la casa părintească din Şoarş.

  • ,,O tragedie fără margini!  Cuvintele nu pot mângâia  durerea familiei” a spus preotul paroh din Şoarş, Ciprian Adomniţei.

Slujba de înmormântare va fi oficiată la Şoarş, iar înhumarea în cimitirul de la Biserica Brâncoveanu  din Făgăraş, unde familia are locul de veci.

  • ,,Slujba de înmormântare este programată vineri, 19 iunie a.c., la ora 13.00, la Şoarş, după care ne vom deplasa la Făgăraş, la cimitir” a spus preotul Marius Corlean.

Vor oficia slujba patru preoţi: Marius Corlean, Laurenţiu Urian, Sorin Mustaţă şi Ioan Paroş. Tânărul decedat deţinea o firmă de transport şi locuia în Marea Britanie, avea un copil minor, iar soţia este însărcinată.

Infernul din subsolul blocului

Incendiu a izbucnit în subsolul blocului din zona Gării din Făgăraş miercuri, 16 iunie 2021, în jurul orei 5.20.  Despre acest eveniment tragic vorbesc vecinii din bloc, dar poliţiştii şi procurorii de la Făgăraş cercetează cazul pentru a stabili modul în care s-au petrecut faptele. Vecinii spun că iniţial au fost 7 tineri care s-au întâlnit în boxa de la subsol, în jurul orei 22.00.

,,Doi dintre ei au plecat mai devreme, iar alţii doi pe la ora 2.00, rămânând doar trei dintre ei acolo. Uşa a fost încuiată pe exterior cu un lacăt. Nu ştim cine ar fi încuiat-o. Se mai spune că focul ar fi izbucnit de la o narghilea. Un vecin, cel de la parter, a auzit strigătul de ajutor al unuia  dintre ei şi a spart lacătul. I-a scos pe rând. Pe Bogdan, primul, cel care striga după ajutor, apoi pe altul. Erau grav, intoxicaţi cu fum. L-a găsit şi pe al treilea, dar era fără  suflare” au povestit vecinii.

Au ajuns la faţa locului imediat salvatorii, SMURD, SAJ, dar şi criminaliştii,    ,,Când au ajuns echipajele la faţa locului, subsolul era inundat de fum, iar focul ardea mocnit.  S-au aplicat manevre de resuscitare la o persoană, dar din păcate bărbatul de 34 de ani nu a răspuns manevrelor şi a fost declarat decedat” a comunicat ISU Braşov.

Condoleanţe familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here