Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Medii de 1,00 la Evaluare Naţională Email
Luni, 03 Iulie 2017 16:37

 

Analiza rezultatelor obţinute de elevii din şcolile din Ţara Făgăraşului Două eleve de la ,,Ovid Densuşianu” au obţinut medii de 10,00, Amina Manea şi Alexandra Baboia Cea mai mare medie de la CN ,,Radu Negru” a fost obţinută de Rareş Ionuţ Popa Elevi foarte bine pregătiţi la Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus Cele mai slabe rezultate le-au înregistrat şcolile din Cincu şi Şoarş, medii de 1,05 şi 1,10 Şcoli din Ţara Făgăraşului cu majoritatea mediilor sub 3,00: Colegiul ,,Aurel Vijoli”, Şinca Veche, Perşani, Şoarş, Lisa, Părău, Gimnazială nr. 7, Şinca Nouă, Mândra, Jibert, Lisa 

 

     Evaluarea naţională a scos la iveală atît plusurile cît şi minusurile din învăţămîntul preuniversitar obligatoriu. Au obţinut medii peste 5.00 la examen 79,94% din elevii care au susţinut probele în şcolile din judeţul Braşov. Au fost, în judeţ, 17 şcoli care au înregistrat promovabilitate 100%, dar şi 6 şcoli care au avut promovabilitate zero. Asta în condiţiile în care subiectele au fost accesibile şi mult mai uşoare decît în anii precedenţi, după cum susţin chiar profesorii de la clasă. De asemenea, au existat 16 elevi din judeţ care au obţinut 10.00 pe linie la probele de la evaluarea naţională, dar şi mulţi elevi care au obţinut media puţin peste 1.00. Analizînd din punct de vedere economic situaţia, putem spune că şcolile din care provin aceste categorii de elevi încasează aceeaşi sumă de bani pentru fiecare elev înscris, iar dascălii lor sînt plătiţi unitar, cu salarii la acelaşi nivel, diferenţiindu-i doar vechimea şi gradele didactice. Mai amintim faptul că profesorii din mediul rural primesc şi un spor de ţară, iar dascălii navetişti sînt motivaţi financiar cu ajutorul de navetă. În învăţămîntul preuniversitar nu există criterii de performanţă pe care profesorii să fie obligaţi să le îndeplinească. Ceea ce ne duce cu gîndul că rezultatele obţinute de elevii lor la examene nu-i afectează nici la lefuri şi nici din alt punct de vedere. Nu sînt de neglijat în analiza acestor rezultate nici atitudinea şi aptitudinile elevilor faţă de şcoală sau interesul prezentat de părinţii lor. Monitorul de Făgăraş prezintă o analiză a calităţii procesului de învăţămînt în şcolile gimnaziale din Ţara Făgăraşului în urma evaluării naţionale 2017. La acest examen, două eleve de la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” din Făgăraş au obţinut media 10,00, Alexandra Elena Baboia şi Amina Manea. Cea mai mare medie, 9,95, de la CN ,,Radu Negru” a obţinut-o Rareş Ionuţ Popa. Cea mai mare medie de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” a fost 9,75. Cea mai mare medie de la CN ,,D-na Stanca” a obţinut-o Nicolae Constantin Steavu, 9,63. La Liceul Teologic Ortodox ,,Constantin Brâncoveanu” a obţinut cea mai mare medie Georgiana Comaniciu, 9,05. De la şcolile rurale, Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus s-a evidenţiat prin Georgia Maria Ispas cu media 9,95, Şcoala Gimnazială Cuciulata prin Dalia Roşală cu media 9,07, Şcoala Gimnazială Ucea de Jos prin Andra Funariu cu media 9,30, Şcoala gimnazială Comăna de Jos prin Robert Valentin Radu cu media 9,15. La polul opus, s-au făcut de rîs şcolile care au obţinut medii puţin peste 1,00, Cincu, Şoarş şi Şercăiţa. Mai menţionăm şcolile în care elevii au obţinut foarte multe medii sub 2,55, raportate la numărul de elevi înscrişi: Comăna, Şinca veche, Mândra, Şinca Nouă, Perşani, Şoarş, Jibert, Lisa, Hârseni, Părău, Şcoala Gimnazială nr. 7 din Făgăraş, Colegiul ,,Aurel Vijoli” Făgăraş. Rămîne întrebarea: de ce au absolvit aceşti elevi clasa?
 

,,Nu vreau să mă regăsesc în viitor în România”
 

     L spune Rareş Ionuţ Popa, elevul care a obţinut cea mai mare medie de la CN ,,Radu Negru”
Rareş Ionuţ Popa este elevul de la CN ,,Radu Negru” (Şcoala Gimnazială nr. 1)care a obţinut cea mai mare medie la evaluarea naţională, 9,95. Rareş a fost notat cu 10.00 la matematică şi cu 9,90 la limba română. ,,Subiectele au fost destul de uşoare. Pentru un examen naţional consider că gradul de dificultate al probelor trebuia să fie mai mare” este de părere Rareş Ionuţ Popa. Pentru un elev absolvent de clasa a VIII-a, Rareş gîndeşte foarte matur şi are déjà formate principiile după care vrea să se ghideze în viaţă. A pus pe acelaşi plan atît şcoala dar şi timpul liber pe care şi-l petrece muncind la ştradul familiei, Laguna Albastră. ,,Ştiu unde vreau să ajung în viitor şi pentru aceasta fac ceea ce trebuie” susţine copilul premiant la şcoală. Tatăl lui, Ovidiu Popa, explică modul în care l-a surprins întotdeauna Rareş, prin atitudinea lui faţă de şcoală şi de priorităţile pe care şi le-a fixat. ,,Este conştiincios, de mic aşa a fost. N-a lăsat nimic la voia întîmplării, a rezolvat lucrurile la timpul lor şi temeinic. Rareş este un copil bun, la fel ca şi fratele său, Raul, care a susţinut bacalaureatul săptămîna trecută” a spus OvidiuPopa.
,,Iubesc matematica”
Rareori găseşti un elev să afirme cu sinceritate că matematica este materia de studiu care-l fascinează. Pentru Rareş matematica şi în special geometria este materia pe care o iubeşte şi asupra căreia s-ar apleca pentru studiu la orice oră. ,,Îmi place foarte mult matematica. Un rol important, în cazul meu, l-a avut şi profesorul de la clasă, domnul Ionuţ. Voi urma tot ,,Radu Negru”, la prima clasă de matematică-informatică. Îmi plac toate materiile şi pe parcursul anilor am încercat să mă menţin la un anumit nivel şi chiar am reuşit. Îmi place să citesc deşi nu prea am timp. Prefer să citesc o carte decît să stau pe internet. Rezultatele obţinute la Evaluare chiar mă ajută, mă motivează, poate, şi mai mult” a adăugat Rareş. Adolescentul spune că mediile de la evaluarea naţională ca de altfel de la orice examen relevă rezultatele unei munci consecvente şi temeinice. ,,Colegii de generaţie care au obţinut medii mici şi foarte mici cred că au fost nepăsători şi inconştienţi. Nu-i interesează şcoala şi de aceea nu învaţă sau n-au fost motivaţi cumva să iubească şcoala. Profesorii îşi dau silinţa, dar dacă elevul nu-şi dă interesul atunci şi profesorul îl lasă mai lejer şi lucrează cu elevul care vrea să studieze” explică Rareş rezultatele slabe obţinute de unii colegi de generaţie. Elevul mai spune că nu-i înţelege pe elevii care au obţinut medii de 1,00 sau sub 5,00.

,,Atît cît lumea mă primeşte, stau oriunde”
 

 

 

 

     Rareş şi Raul îşi aduc aportul la afacerea familiei muncind la ştrand alături de angajaţi, iar pentru tatăl lor sînt un sprijin real. ,,Copiii sînt foarte importanţi pentru mine, dar nu i-am menajat niciodată şi i-am pus la muncă. S-au format aşa de mici, iar acum sînt şi ei mulţumiţi dar şi eu” a adăugat Ovidiu Popa, patronul de la Laguna Albastră. Mama lui Rareş, Mihaela, se declară, la rîndu-i, foarte mulţumită de rezultatele obţinute de Rareş la evaluarea naţională. ,,Sînt foarte fericită şi bucuroasă de media obţinută de Rareş, dar a muncit foarte mult şi rezultatul se vede. Îi urez succes în continuare” a spus Mihaela Popa. Rareş a reuşit să viziteze multe ţări despre care a învăţat la geografie şi se declară încîntat de comunităţile şi oamenii întîlniţi. ,,Le-am cerut copiilor mei rezultate bune la învăţătură, muncă la afacerea familiei şi în schimb i-am recompensat cu excursii. Chiar au dovedit că merită” a mai spus Ovidiu Popa. Rareş Ionuţ Popa s-a declarat încîntat de SUA şi spune că ar locui oricînd acolo. ,,SUA este diferită de Europa, dar şi diferită de ceea ce vedem noi în filmele americane. Cînd am intrat în prima staţie de metrou din New York am văzut şobolani. M-am şocat, dar cînd am mers spre centru a fost altceva şi mi-a plăcut totul. Oamenii sînt prietenoşi, clădirile impresionante cu un desing diferit de Europa. Aş lăsa România pentru America. Oricum România nu e o ţară bună. Cei care sînt la conducere ne fac proşti pe toţi. Viitorul ţării nu este bun. Nu vreau să mă regăsesc aici în viitor. Atît cît lumea mă primeşte, stau oriunde” susţine Rareş la vîrsta de 15 ani. ,,Mi-aş dori ca în viitor să am copiii lîngă mine, dar le respect deciziile şi îi susţin oricare ar fi ele” a spus tatăl copiilor.Prof. Liviu Ioani: ,,Subiecte accesibile”
 

     ,,Subiectele au fost accesibile şi au respectat cerinţele programei. Modelul de subiecte care s-a exersat în pregătire coincide cu structura suviectului dat. N-au fost surprize în privinţa cerinţelor. În ansamblu, nivel mediu la ambele materii. Poezia lirică de la punctual 1, frumoasă, valoroasă, dar cu dificultate în a fi comentată. Presupunea deprinderi de interpretare a unei poezii din literatura modernă, cu limbaj artistic ce sugera fie o realitate (pastel), fie a sesiza imaginaţia poetică ce completa lumea reală cu fantezia poetică realizînd astfel două planuri, unul real plus unul imaginar. Din confluenţa celor două planuri rezulta universul poetic şi sesizarea ideilor, gîndurilor şi stărilor affective ale eu-lui liric” prof. Liviu Ioani.

Statistica MEN după Evaluarea Naţională
 

     Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2017. Situaţia statistică generală relevă că 108.252 de candidaţi (76,9%) au obţinut medii peste 5,00, rezultate superioare cu aproximativ două procente celor de anul trecut (75%). Dintre aceștia, 467 de candidați au încheiat examenul cu media generală maximă (10,00), număr aproape dublu față de 2016 (241). 32.460 de candidați (23,1%%) au obţinut medii sub 5,00. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sînt cuprinse în intervalul 9 - 9,49. Rata de participare a fost de 97,1%: 140.712 candidaţi prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi. Șase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă. La proba de Limba şi literatură română, 121.227 de candidaţi au primit note peste 5,00 (85,9%, rată superioară cu peste 3% celei din anul trecut). Dintre aceștia, 1.719 candidaţi au fost notați cu 10,00. La Matematică, 92.799 de candidaţi au avut note peste 5,00 (65,9%), dintre care 4.350 de candidați au primit nota 10,00. Distribuţia pe judeţe a mediilor peste 5,00 în partea superioară (85%+) arată astfel: Brăila (92,4%), Cluj (90%), Municipiul Bucureşti (89,3%), Prahova (87,6%) şi Galaţi (85,5%). Rate scăzute de medii peste 5,00 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) şi Caraş Severin (69,6%).

Lista elevilor cu media 10,00
 

     În judeţul Braşov s-au înscris la examen 3.597 elevi din 125 şcoli şi s-au prezentat la ambele probe 3.471. Un număr de 2.774 (79,94%) au reuşit să obţină medii peste 5.00, comparativ cu anul trecut cînd rata de „promovabilitate“ a fost de 76,28%. Anul acesta, 16 elevi au reuşit să obţină 10,00 pe linie, la toate probele, faţă de opt, anul trecut. Practic, au fost 40 de note de 10 la română, patru la limba maternă (maghiară) şi 112 la matematică. Au obţinut medii între 9,00 şi 9,99 un număr de 713 elevi, 671 de elevi au obţinut medii între 8 şi 8.99, 559 elevi au obţinut medii între 7 şi 7.99, 453 între 6 şi 6.99, iar 362 între 5.00 şi 5.99. Menţionăm că promovabilitatea contează numai la statistică, deoarece toţi elevii, indiferent de nota obţinută, vor fi repartizaţi la un liceu sau la un colegiu tehnic, în ordinea mediilor şi a opţiunilor.
 

     Conform numărului de elevi care au obţinut media 10,00 la Evaluarea Naţională, Braşovul se situează pe locul cinci, la egalitate cu Bacăul
- Boboia I. Alexandra Elena - Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” Făgăraş
- Constantinescu A. Alice - Şcoala Gimnazială Nr. 25 Braşov
- Cotfas Dt. Miruna Cristina - Şcoala Gimnazială Nr. 30 Braşov
- Dascălu Fs. Mălina Cristina - Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Ştefan Octavian Iosif“ Braşov
- Drăgoi L. Andrei - Şcoala Gimnazială Nr. 19 Braşov
- Manea A. Amina Maria - Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” Făgăraş
- Manta Ds. Daria - Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov
- Petrache Ec. Alexandru - Şcoala Gimnazială „Peter Thal” Rîşnov
- Şandor C. Viviana - Şcoala Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi” Braşov
- Secărea T. Diana Maria - Şcoala Gimnazială Nr. 5 Braşov
- Şerban Ct. Maria-Irina - Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov
- Spătaru Dc. Anda-Elena - Colegiul Naţional de Informatică „Gr. Moisil” Braşov
- Staicu Jc. Oana - Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov
- Tudor L. Denisa - Şcoala Gimnazială Nr. 8 Braşov
- Vaida M. Radu Andrei - Şcoala Gimnazială Nr. 2 „Diaconu Coresi” Braşov
- Vizante O. Ana - Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov
     Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţămîntul liceal de stat. Pentru a se obţine media de admitere în liceu se calculează o medie între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80% anul acesta) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). Elevii vor completa fişele de înscriere în liceu în perioada 3-6 iulie 2017 şi vor avea dreptul la trei obţiuni.

Două medii de 10,00 la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu”
 

     La această şcoală s-au înscris la Evaluare Naţională un număr de 80 de elevi, iar rezultatele obţinute au fost bune şi foarte bune. Cele mai mari medii au fost obţinute de următorii elevi: Alexandra Elena Baboia, 10,00, Amina Manea, 10,00, Tiberio Cornel Brânzea, 9,82, Oana Maria Stejăroiu, 9,75, Diana Ioana Boeriu, 9,67 şi lista continuă cu alte medii peste 9,00. ,,19 dintre elevii înscrişi la evaluare au obţinut la limba română note peste 9,00 din care cele două eleve 10,00. La matematică 13 elevi au obţinut note peste 9,00 dintre care cinci de 10,00. Subiectele au fost accesibile la limba română încît puteau fi rezolvate şi de elevii cu pregătire medie. S-au lucrat la şcoală, la clasă şi la orele suplimentare astfel de subiecte. Faţă de anul 2016, rezultatele obţinute de elevii noştri au fost mult mai bune, iar notele de 10,00 dovedesc acest lucru. Elevii au fost bine pregătiţi. Noi, cadrele didactice, sîntem bucuroase de aceste rezultate. Amina optează pentru ,,Radu-Negru” sau ,,Andrei Şaguna”, iar Alexandra pentru ,,Radu Negru” a declarat directoarea şcolii Iuliana Aldea, profesoară de limba română.
Multe medii peste 9,00 la CN ,,Radu Negru”
De la fosta Şcoală Gimnazială nr. 1 s-au înscris la examen 88 de elevi. Cea mai mare medie a obţinut-o Rareş Ionuţ Popa, 9,95 urmat de Bianca Sas, 9,75, Maria Câlţea, 9,65, Mara Drăgulescu, 9,62, etc. Calculînd o medie pe şcoală la acest colegiu, se poate spune că ,,Radu Negru” a obţinut cele mai bune rezultate la evaluarea naţională dintre şcolile făgărăşene.
Cea mai mare medie, 9,63, de la CN ,,D-na Stanca”
S-au înscris la Evaluare naţională 47 elevi, iar cea mai mare medie a fost 9,63 obţinută de Nicolae Constantin Steavu. Medii foarte bune au obţinut elevii de la clasa de germană. Acest colegiu ocupă locul II, ca medie generală la evaluarea naţională, după ,,Radu Negru”.
Majoritatea elevilor de la Liceul Teologic ,,Constantin Brâncoveanu”, medii sub 5,00
15 elevi au susţinut probele evaluării naţionale, dar numai 3 au obţinut medii peste 5,00: Georgiana Comaniciu, 9,05, Alexia Solomon, 8,80, Pătru Solomon, 6,37. Restul elevilor, 12, au fost notaţi cu medii sub 5,00.
Multe medii sub 2,55 la Şcoala Gimnazială nr. 7
Un număr de 18 elevi au absolvit aici clasa a VIII-a şi au susţinut examenul de evaluare. Cea mai mare medie a fost însă 7,97 obţinută de Ana Taflan, urmată de media 7,20 obţinută de Andreea Panţu. Multe medii s-au situat sub 2,55.
Rezultate foarte slabe la Colegiul ,,Aurel Vijoli”
Cele mai slabe rezultate la evaluare au fost obţinute de elevii de la acest colegiu. 12 elevi s-au înscris la examen, dar numai doi dintre ei au obţinut medii peste 5,00, restul sub acest nivel, iar şase elevi au obţinut medii între 1,10 şi 2,15. Denisa Lingurar a obţinut cea mai mare medie, 6,05, Raluca Costea, 5,42, Andreea Scutaru, 4,62 şi mediile scad pînă la 1,10.
Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” Victoria nu are medii sub 5,00
S-au înscris la examen 37 de elevi. Cea mai mare medie a fost obţinută de Gabriel Ghişoiu, 9,75 urmat de Sonia Igna cu 9,72, Andra Bârsan cu 9,62, Alina Cîntea cu 9,62. ,,Rezultatele au fost mai bune decît cele de anul trecut, au fost note de 10,00 atît la limba română cît şi la matematică. Elevii au luat în serios examenul şi rezultatele au fost pe măsură. Nu avem elevi cu medii sub 5,00. 11 note între 9,00 şi 10,00 au fost la română şi 12 note între 9,00 şi 10,00 la matematică” a spus Matei Morlova, directorul adjunct de la acest liceu. Elevii de la Victoria optează pentru liceele din Sibiu, Braşov şi Făgăraş aşa cum au făcut şi absolvenţii de anul trecut.
Şcoala gimnazială din Sîmbăta de Sus, un bun exemplu
Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus a obţinut cele mai bune rezultate la evaluare din rîndul şcolilor rurale, rivalizînd cu multe şcoli din mediul urban. Aceşti elevi şi dascălii lor demonstrează că şi la şcolile de la sate se face carte şi se pot obţine rezultate deosebite. S-au înscris 10 elevi la evaluare şi toţi au obţinut medii peste 7,00, cea mai mare fiind 9,97. ,,A fost o clasă cu copiii foarte conştincioşi, competitivi şi un colectiv unit. În permanenţă au fost preocupaţi de tot ce e nou şi dornici să cunoască cît mai multe lucruri folositoare vieţii. A fost o generaţie cu mult respect faţă de profesorii de la clasă şi faţă de colegii de şcoală. Încă din clasa a cincea au fost dornici să participe la diverse concursuri şcolare şi olimpiade ce le-au dat încredere în propriile puteri, iar rezultatele au fost pe măsură. În clasa a VIII-a, deşi un an greu cu evaluare naţională, aceşti elevi s-au întrecut între ei. Andreaş Alesia, Ispas Georgiana şi Miclea Antonia s-au calificat la faza pe judeţ cu premiile I, II şi menţiune, iar la faza naţională au ajuns elevele Ispas Georgiana şi Miclea Antonia. Georgiana a obţinut menţiune, iar Antonia a primit premiul special. Aceste eleve au participat la următoarele olimpiade de limba şi literatura română: universul cunoaşterii prin lectură, lectura ca abilitate de viaţă, cultură şi spiritualitate românească. În calitate de dascăl pot mărturisi cu o deosebită mulţumire că orele petrecute cu ei au fost unele dintre cele mai reuşite, erau activi, preocupaţi de conţinutul lecţiilor şi mereu au prezentat un deosebit interes pentru examenul de evaluare naţională. Nu în ultimul rînd aş vrea să amintesc că aceşti copii au fost mereu observaţi de părinţii lor cu care şcoala a colaborat foarte bine. Vreau să menţionez că această clasă a fost ultima generaţie a învăţătoarei Ivaşcu Lucia. O învăţătoare deosebită care şi-a urmărit elevii în decursul anilor. Şi la festivitatea de premiere a acestei promoţii a participat. Cu lacrimi în ochi a mărturisit că este foarte mîndră de aceşti copii şi speră ca în viitor să rămînă neschimbaţi. Prin intermediul ziarului le doresc din tot sufletul să nu uite de unde au plecat, un loc cu o încărcătură spirituală şi drumul vieţii lor să fie încununat cu multe succese şi bucurii" a spus profesorul de limba şi literatura română, Doina Ivaşcu.
U Ispas Georgiana -media 9,97
U Andreiaş Alessia - media 9,87
U Miclea Andreia Antonia - media 9,30
U Petraşcu Valentin George - media 9,10
U Medeşan Cristina Antonia - 8,62
U Begu Denisa Valentina - media 8,50
U Halmaghi Alexandra Maria - media 7,87
U Văduva Carmen Ioana - media 7,55
U Cocan Ioan - media generală 7,52
U Tincu Marian Ioan - media 7,27

Doar medii de 1,00 la Veneţia de Jos
Şcola Gimnazială Veneţia de Jos a înregistrat cele mai slabe medii din judeţ, puţin peste 1,00. Au fost înscrişi la examen 4 elevi în clasa a VIII-a, dar s-au prezentat doar trei. Nicolae Pârvu, 1,62, Sergiu Coşcodar, 1,47, Iulian Moisin, 1,22. ,,Pentru aceşti elevi şcoala nu este o prioritate, aceştia nu vor să continue şcoala. Familiile din care provin sînt dezorganizate, iar situaţia materială este precară. Copiii se căsătoresc la această vîrstă şi nu se mai gîndesc la şcoală. Eleva care nu s-a prezentat la examen este căsătorită. Ei vor să muncească, coeficientul de inteligenţă este scăzut, au probleme de concentrare şi uită repede. Suportul intelectual al acestor copiii este foarte scăzut. Elevii şi-au dat silinţa, au venit la ore, dar nu pot mai mult. Sîntem dezamăgiţi pentru că profesorii au lucrat suplimentar cu aceşti elevi, au făcut şedinţe cu părinţii, dar rezultatele sînt slabe. Copiii nu au înţeles cerinţele şi nu au motivaţie să facă mai mult, sînt mulţumiţi că ştiu să scrie şi să citească" a spus directorul şcolii profesor, Zaharia Lavinia. Întrebarea simplă dar care rămâne mereu fără răspuns este: Cum au trecut clasa aceşti elevi? Şi de ce?
La Părău cea mai mare medie 5,50
La Şcola Gimnazială Părău rezultatele au fost foarte slabe la toţi cei 10 elevi înscrişi la Evaluare. Cea mai mare medie a fost obţinută de eleva Florea Daniela Adina 5,50, urmată de Bozocea Laurenţiu Paul cu media 5,10. Ceilalţi 8 elevi au obţinut medii foarte mici, sub 4,60. Directorul şcolii spune, ca un fel de scuză, că toţi elevii de la şcoala pe care o conduce vor urma şcoli profesionale. ,, În urmă cu doi ani elevii de la Şcoala Gimnazială Părău au intrat la liceele bune din Făgăraş şi Braşov, acum nivelul a scăzut " explică directorul şcolii.
La Şcoala Ucea, cinci elevi peste 7,00
La Şcoala Gimnazială Ucea de Jos rezultatele au fost împărţite, bune şi slabe. 12 elevi s-au înscris la examen, iar 5 dintre ei au obţinut medii peste 7,00, iar restul sub 4,55. Cea mai mare medie a fost obţinută de Andra Funariu, 9,30, urmată de Ioana Ghioda cu 8,90, Anamaria Chidu, 8,42, George Bândescu, 7,95, mihai Leancu, 7,02.
Trei medii peste 5,00 la Comăna de Jos
La Şcoala Comăna de Joss au înscris la examen 8 elevi. Cea mai mare medie a obţinut-o Robert Valentin Radu, 9,15, iar Laurenţiu Şerb, 8,60, Ovidiu Stângă, 6,35. Ceilalţi elevi au obţinut medii slabe.
Trei absolvenţi la şcoala din Drăguş
La Şcoala Gimnazială ,,IC Drăguşanu” din Drăguş s-au înscris la examen 3 elevi. Cea mai mare medie a fost obţinută de Lavinia Bârsan, 7,50.
Rezultate slabe la şcoala din Viştea
Şcoala Gimnazială Viştea de Jos a avut 4 elevi înscrişi la evaluare. Trei elevi au obţinut medii peste 5,00, iar unul media 4,90. Cea mai mare medie a obţinut-o Andreea Mihaela Kovacs, 6,87, Ancuţa Man, 6,12, Ana Maria Micu, 6,07.
Cea mai mare medie la Recea, 8,85
La Şcoala Gimnazială Recea s-au obţinut trei medii peste 7,00. Cea mai mare a fost obţinută de Ştefania Funeriu, 8,85, urmată de Mihai Rinea cu 8,32 şi Roxana Aldea Ilie cu 7,12.
Multe medii sub 4,42 la Şinca Veche
Şcoala Gimnazială din Şinca Veche, cea mai mare şcoală din mediul rural din Ţara Făgăraşului, rezultatele sînt foarte slabe. Majoritatea elevilor au obţinut medii sub 4,42. Cea mai mare medie, 7,32, a fost obţinută de Cristina Morariu, urmată de Maria Popa, 7,17, Mihaela Taflan, 6,95 şi Bianca Moldovan, 6,37. S-au înscris la examan 16 elevi, iar 12 dintre ei au obţinut medii sub 4,42.
Medii slabe la şcoala din Mândra
La Şcoala Gimnazială Mândra s-au înscris la examen 9 elevi, dar numai trei au obţinut medii peste 5,00. Aurelia Dobre a obţinut media 8,95, Andrei Cojanu, 7,20 şi Ilie Sucaciu, 6,87. Restul elevilor n-au depăşi media 4,62.
În satul lui Octavian Paler, elevii nu învaţă
Şcoala Gimnazială Lisa a avut doar 8 absolvenţi la clasa a VIII-a, dar numai doi dintre ei au avut medii peste 5,00. Claudia Dana Tex a obţinut media 7,20 şi Ioan Vulcu, 6,57. Restul elevilor au obţinut medii sub 4,57.
La Şinca Nouă cea mai mare medie, 8,85
16 elevi s-au înscris la Evaluare Naţională de la Şcoala Gimnazială Şinca Nouă. Cele mai bune rezultate le-au obţinut Paula Şendruc, 8,85 şi Gabriela Rozen, 8,35. Le-a urmat Bogdan Neculoiu cu 6,80, iar restul au obţinut medii slabe.
Elevii din Cuciulata fac de rîs numele şcolii
La Şcoala Gimnazială ,,Aron Pumnul” din Cuciulata, cea mai mare medie a fost 9,07, obţinută de Dalia Roşală. Următoarea medie, 6,57, a fost obţinută de Adriana Avram, restul elevilor au obţinut medii sub 5,00. S-au înscris la examen 13 elevi.
Trei înscrişi, trei ,,promovaţi”, la Voila
Toţi elevii de la Şcoala Gimnazială Voila au obţinut medii peste 5,00. Andreea Carp, 8,25, Alexandra Nicula, 6,90, Diana Cărare, 5,70. Doar trei elevi au fost înscrişi la acest examen.
O medie de ,,trecere” la Şoarş
La Şcoala Gimnazială Şoarş s-au înscris la Evaluare 9 elevi, dar, cu excepţia unuia, toţi au obţinut medii sub 5,00. Ştefan Bunaciu a obţinut media 7,47, iar şirul mediilor foarte slabe începe cu Ioan Lungu, 4,67. Cea mai ică medie a fost 1,10.
Media 1,05 la şcoala din Cincu
Şcoala Gimnazială Cincu s-a evidenţiat prin cea mai mică medie din judeţ, 1,05. S-au înscris la examen 14 elevi, iar cea mai mare medie a fost 7,42 obţinută de elevul Kristian Boghian. Următoarea medie a fost 5,77 a elevei Anca Martin şi apoi media Larisei Suciu, 5,75.
Rezultate slabe la Perşani
Şcoala Gimnazială Perşani a avut o clasă numeroasă comparativ cu alte şcoli rurale din Ţara Făgăraşului. Aici s-au înscris la Evaluare 18 elevi, dar rezultatele obţinute de aceştia sînt mediocre şi slabe. Cea mai mare medie a fost 7,45 a elevei Florinela Subţirelu, urmată de media 6,52 a elevei Cătălina Racoţea.
Cei mai mulţi elevi, la Hoghiz
Şcoala Gimnazială Hoghiz a avut o clasă cu 26 de elevi care s-au înscris la Evaluarea Naţională. Cele mai mari medii au fost obţinute de elevii Diana Morar, 8,45, Zsina Szen, 8,00 şi Vinga Wagner Kerekes, 7,15.
Media 1,17, la Bărcut
Şapte elevi au absolvit clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Bărcut, iar doi dintre ei au obţinut medii peste 5,00. Ioana Galan a obţinut media 8,05, Andreea Bordean, 6,30. Restul elevilor au obţinut medii sub 4,37. Cea mai mică medie a fost 1,17 obţinută de Andrei Molea.
La Hârseni, cea mai mare medie 8,00
Şcoala Gimnazială ,,Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni a avut 10 elevi înscrisşi la examen. Cea mai mare medie a fost 8,00 şi a fost obţinută de eleva Ioana Gaşpar. Următoarele două medii au fost 7,70, Eugenia Dâmboiu, şi 7,20, Alexandra Cormoşu.
Opt medii sub 4,00 la Crihalma
Şcoala Gimnazială Crihalma a obţinut rezultate foarte slabe, cele mai multe n-au depăşit media 3,97. Doar elevii Andrei Gheorghe şi Iulia Şotea au obţinut medii peste 7,00, respectiv 7,42 şi 7,15.
Elevi de 4,00, la Jibert
La Şcoala Gimnazială Jibert 15 elevi au trecut prin emoţiile examenului. Cele mai mari medii le-au obţinut Andreea Ciucu, 7,30, şi Georgiana Argăseală, 6,17. Restul elevilor au avut mediile sub 4,35.
Elevi slab pregătiţi la Ticuş
La Şcoala Gimnazială Ticuş, cele mai mari medii au fost 7,12 a elevei Delia Pătru şi 5,40 a elevei Emilia Condurache. S-au înscris 13 elevi la examen, dar majoritatea n-au trecut pragul de ,,promovare”, 5,00.
Multe medii sub 4,00, la Şercaia
Şi la şcoala din Şercaia elevii s-au prezentat la examen slab pregătiţi. 12 elevi s-au înscris la Evaluare, dar numai doi au obţinut medii peste 5,00. Cristina Boeriu a obţinut cea mai mare medie din şcoală, 6,75, iar Maria Lăpădatu, 6,45. Restul elevilor au obţinut medii sub 4,37.
Absenţii de la şcoala din Şercăiţa
Şcoala Gimnazială din Şercăiţa a avut 6 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională. O parte dintre ei s-au prezentat la prima probă dar au obţinut medii puţin peste 1,00. La următoarea probă nu s-a mai prezentat niciun elev la examen. ( Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
aurel  - Bravo Sambata   |03-07-2017 22:23:44
Felicitari copiilor si dascalilor din Sambata. Si Ovidiu Popa tot din Sambata
este.
Nu conteaza   |04-07-2017 18:02:17
.... si mai bine era, daca (O.P.) ramanea acolo de unde este
sandu  - Asa o fi...   |05-07-2017 13:57:53
Asa o fi, dar daca el si ceilalti 75% din locuitorii Fagarasului proveniti din
satele din zona Fagarasului ,,ramaneau acolo de unde sunt," Fagarasul ar fi
fost acum un sat de tigani.
ioan  - Nu inteleg   |06-07-2017 16:35:47
In localitatile unde rezultatele sunt slabe este vina profesorilor sau a
copiilor? Scuza este ca ,,nu vin la scoala copii'.Sa taiat vreo alocatie pentru
absente?Domni profesori se gindesc, ca salariu dinsilor acopera de citeva ori
costul navetei pina la Fagaras cu acele microbuze scolare? Stiu ca la Fagaras
este lupta sa inscri copilul la o scoala unde copii si profesori au rezultate
bune .Pacat de copii care nu au o sansa din vina noasta !
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

60 de ani de filatelie la Făgăras

     Iubitorii Cercului Filatelic din Făgăraş s-au întîlnit sîmbătă, 21 aprilie a.c., la Fundaţia Culturală ,,Negru Vodă“ pentru a marca şaizeci de ani de la înfiinţarea cercului. ,,Se împlinesc şaizeci de ani de cînd s-a înfiinţat Cercul Filatelic, prin 1958. Iniţiativa a aparţinut unui nmăr de 16 colecţionari de timbre din Făgăraş. Dintre întemeietori, în viaţă mai este doar Orban Ludovic. Sîntem la cea de-a XX-a expoziţie, iar trei dintre membrii cercului participă la expoziţii interjudeţene şi de rang înalt unde expunerile lor sînt foarte apreciate. Mai sîntem eu, Orban Antonia şi Bartos Csongor. (continurea în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 
Vizită la CN ,,Radu Negru“

     O delegaţie din Italia va vizita CN ,,Radu Negru” în perioada 2-7 mai 2018. Este vorba despre punerea în aplicare a unui protocol încheiat între conducerea colegiului făgărăşean, a primarului municipiului Gheorghe Sucaciu şi a conducerii Istitutului Comprensivo „Corrado Melone”, Ladispoli (Roma) şi semnat anul trecut. Prima etapă a protocolului prevede deplasarea unei delegaţii de la şcoala din Italia la Făgăraş, iar următoarea va fi vizita deleaţiei făgărăşenilor la şcoala din Ladispoli. Iniţiativa acestui schimb de experienţă aparţine făgărăşencei Angela Nicoară, profesoară la şcoala din Ladispoli. (continurea în ediţia tipărită)

Citește mai departe...
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 482 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 753
Număr afişări conţinut : 4140737

Informatii utileZiare