Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Tabără gratuită
Tabără gratuită Email
Luni, 03 Iulie 2017 17:38

 

      70 de elevi din Victoria au petrecut şapte zile din vacanţa de vară în tabăra de la Gîrbova din judeţul Alba. Tabăra a fost organizată de Timotei Stînea Valentin, pastorul Bisericii Creştine Baptiste ,,Sfînta Treime" din Victoria în parteneriat cu Fundaţia ,,Misiunea fără frontiere" din Sibiu. Marţi, 27 iunie a.c., copiii au fost transportaţi cu un autocar şi un microbuz pînă la destinaţie. Aceştia au fost cazaţi la pensiunea ,,Poarta oilor" de trei margarete dotată şi cu piscină. Majoritatea copiilor înscrişi în tabără nu au avut parte de o astfel de vacanţă. Copiii sînt însoţiţi de 10 voluntari, asistenţi medicali, profesori, studenţi, asistenţi sociali şi profesori. ,,Programul din tabără este bine stabilit, copiii se vor întrece în concursuri sportive şi educative, iar cei mai buni vor fi premiaţi. În fiecare an am organizat tabere de vară, însă de această s-au înscris foarte mulţi copii. Tabăra este gratuită,dar şi transpotul, cazarea şi masa. La înscriere părinţii ne-au pus la dispoziţie adeverinţa medicală a copilului pentru a demonstra că elevul nu are probleme medicale şi copie după certificatul de naştere. Acest proiect a început în urmă cu cîţiva ani cu ajutorul fundaţiei ,,Misiune fără frontiere".

 Biserica s-a ocupat de înscrieri, voluntari, iar fundaţia a acoperit cheltuielile. Mă bucur că elevii din Victoria pot beneficia de această experienţă care este extraordinară. Unii din ei nu au dormit cu o seară înainte pentru că au avut emoţii, nu au fost plecaţi de lîngă părinţi. În cadrul programului organizatorii vor discuta teme educative, din acest motiv tema taberei a fost numită ,,Cineva din nimeni". Nu contează din ce familie fac parte, important este să-i oferi copilului o şansă, să-l educi" a spus pastorul Timotei Stînea Valentin. Copiii erau nerăbdători să urce în autocar şi în microbuz ca mai apoi să vadă tabăra şi să facă baie în piscină. ,,Mă bucur că organizatorii se implică în viaţa socială din oraş, noi nu avem bani pentru astfel de vacanţe. Ar trebui ca primăria să ia exemplu şi să organizeze acţiuni sociale. Pentru familia mea o astfel de vacanţă este un lux. A trebuit să le răspund la multe întrebări pentru că copiii mei nu au plecat niciodată în vacanţă. Sînt sigură că nu vor uita niciodată aceste zile de vară. Nu am plătit nici un leu, i-am pregătit doar haine de schimb. De cîteva zile m-au stresat, nu mai aveau răbdare să treacă zilele să plece în tabără" a spus Anca Buta de 33 de ani. ,,Fetiţa mea are 9 ani şi a vrut să plece dimineaţa singură, să nu piardă autocarul. Pentru prima dată a plecat în tabără şi vreau să le mulţumesc organizatorilor. În vacanţe am fost cu familia la Bîlea, Cîrţişoara, Albota, însă pentru prima dată pleacă de acasă fără noi. Fetiţa noastră nu a văzut marea şi îmi doresc să ne petrecem cîteva zile pe plajă, dar costurile sînt mari şi nu ne permitem" a spus Niculiţă Sin de 49 de ani. ,,În această tabără mi-am înscris toţi copiii, două fete şi doi băieţi. În perioada 27 iunie - 4 iulie a.c., copii vor fi cazaţi la pensiune şi sînt sigură că s-au distrat" a spus Barbu Maria. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 608 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4212143

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare