Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Mutarea Pediatriei, în 8 luni
Mutarea Pediatriei, în 8 luni Email
Luni, 03 Iulie 2017 17:51

      Mutarea secţiei Pediatrie în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraş are indicatori tehnico-economici cu valori de aproape trei ori mai mari decît s-a estimat iniţial. Cel puţin aşa arată axexele ataşate proiectului de hotărîre prezentat în Legislativ. În bugetul pe anul 2017 a fost aprobată suma de 1.785.000 lei pentru această investiţie, dar ultimele date stipulează valori de pînă la e 4.840.694 lei. ,,Proiectarea şi asistenţa tehnică- 420.039 lei, lucrările de bază, 3.589.673 lei şi constau în rezistenţă- 191.514 lei, arhitectură- 662.761 lei, instalaţii- 486.052 lei; dotări- 2.249.346 lei, iar alte cheltuieli- 830.981 lei” se arată în anexa proiectului de hotărîre aprobat de consilierii locali.

 Durata lucrărilor este 8 luni. ,,Nu intră în calcul dotările deşi sînt prevăzute la indicatori. Noi am stabilit o sumă din buget pe care o vom folosi. Nu se va uza nici de cheltuielile neprevăzute. Calculele sînt făcute de proiectanţi pentru respectarea prevedrilor legale, dar Primăria va scoate la licitaţie doar lucrările strict necesare. Nu vom avea risipă de bani din bugetul local. Anul acesta trebuie să realizăm această investiţie” a spus primarul Gheorghe Sucaciu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 601 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4212139

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare