Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Mutarea Pediatriei, în 8 luni
Mutarea Pediatriei, în 8 luni Email
Luni, 03 Iulie 2017 17:51

      Mutarea secţiei Pediatrie în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraş are indicatori tehnico-economici cu valori de aproape trei ori mai mari decît s-a estimat iniţial. Cel puţin aşa arată axexele ataşate proiectului de hotărîre prezentat în Legislativ. În bugetul pe anul 2017 a fost aprobată suma de 1.785.000 lei pentru această investiţie, dar ultimele date stipulează valori de pînă la e 4.840.694 lei. ,,Proiectarea şi asistenţa tehnică- 420.039 lei, lucrările de bază, 3.589.673 lei şi constau în rezistenţă- 191.514 lei, arhitectură- 662.761 lei, instalaţii- 486.052 lei; dotări- 2.249.346 lei, iar alte cheltuieli- 830.981 lei” se arată în anexa proiectului de hotărîre aprobat de consilierii locali.

 Durata lucrărilor este 8 luni. ,,Nu intră în calcul dotările deşi sînt prevăzute la indicatori. Noi am stabilit o sumă din buget pe care o vom folosi. Nu se va uza nici de cheltuielile neprevăzute. Calculele sînt făcute de proiectanţi pentru respectarea prevedrilor legale, dar Primăria va scoate la licitaţie doar lucrările strict necesare. Nu vom avea risipă de bani din bugetul local. Anul acesta trebuie să realizăm această investiţie” a spus primarul Gheorghe Sucaciu. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 562 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4314979

Horoscop zilnicZiare