Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Bacalaureat, fără surprise
Bacalaureat, fără surprise Email
Luni, 10 Iulie 2017 19:21

 

 

Cele mai bune rezultate le-au obţinut elevii de la CN ,,Radu Negru” şi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu”, procentul de promovabilitate fiind de 98% Trei licee făgărăşene au obţinut procentul de promovabilitate sub rata naţională Cea mai slabă reprezentare a avut-o Colegiul ,,Aurel Vijoli”, 15%


     Pentru absolvenţii liceelor din Ţara Făgăraşului emoţiile s-au încheiat odată cu aflarea rezultatelor la examenul de bacalaureat. Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ confirmă tradiţia şi rămîne instituţia simbol pentru învăţămîntul făgărăşean prin rezultatele foarte bune obţinute de elevi la examenul maturităţii. Cea mai mare medie, 9,93, a fost obţinută de Andreea Pandrea de la clasa de matematică-informatică. În ordinea mediilor i-au urmat elevii de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu “ din Victoria, Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca“, Liceul Teologic ,,C-tin Brâncoveanu” care au obţinut şi ei medii de peste 9,50 Monitorul de Făgăraş face o analiză a acestor rezultate pentru liceele făgărăşene, folosind mediile înainte de contestaţii.
 

Cele mai multe medii peste 9,00 la ,,Radu Negru“
 

     ,,Rezultatele de la examenul de Bacalaureat sînt mai bune decît cele de anul trecut. Avem 46 de elevi care au obţinut medii peste 9,00, iar pe discipline cu nota 10,00 avem următoarea situaţie: 8 elevi la matematică, 4 elevi la biologie, 2 elevi la informatică şi cîte un elev la istorie, fizică şi geografie. De asemenea, şefa promoţiei 2017, eleva Pandrea Andreea Otilia, a avut media cea mai mare reuşind să obţină 9,93 cu 10 la matematică, 10 la biologie şi 9,80 la limba şi literatura română. Aceste rezultate evidenţiază o bună pregătire a elevilor şi subliniază că implicarea cadrelor didactice a fost corectă, pertinentă şi serioasă. La Bacalaureat am avut anul acesta înscrişi 147 de elevi dintre care unul nu este din seria curentă. Dintre aceştia au promovat 144 de elevi, unul respins din seria anterioară, iar la cei respinşi din seria curentă unuia nu-i iese media, iar celălalt are medie sub cea de trecere la limba şi literatura română. Promovabilitatea a fost de 98,68%. Anul trecut au fost înscrişi 146 de elevi şi au fost respinşi iniţial trei elevi iar după contestaţii a rămas un singur elev respins. Felicit toţi elevii pentru rezultatele frumoase obţinute şi le urez succes şi putere de muncă la celelalte examene pe care le vor avea şi multă reuşită în viaţă“ a declarat Maria Racu, directoarea Colegiului Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş. Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ îşi va deschide din toamnă porţile cu 5 clase de a IX-a. ,,Avem din toamnă 5 clase de a IX-a după următoarea configuraţie: două clase de matematică-informatică intensiv engleză; o clasă de matematică-informatică intensiv informatică, o clasă de ştiinţele naturii şi o clasă de filologie intensiv engleză“ a adăugat directoarea Maria Racu.

,,Mi-ar plăcea să rămîn în ţară dacă aş avea condiţii de muncă acceptabile“
 

     Eleva Andreea Pandrea Otilia a reuşit să obţină cea mai mare medie dintre liceenii din Țara Făgăraşului. ,,Mă simt foarte mîndră că eforturile mele din aceşti 4 ani de liceu au fost încununate de succes şi sînt foarte fericită mai ales de cele două note de 10,00 pentru care trebuie să le mulţumesc şi celor două profesoare care mi-au îndrumat paşii. Este vorba de Marcela Ionuţ cu care am făcut matematică şi Maria Pirău, profesoara de biologie, fără de care nu aş fi reuşit. Am fost în clasa de matematică-informatică intensiv engleză, clasa a XII-a A, iar ca dirigintă am avut-o pe doamna Marcela Ionuţ. În ceea ce priveşte limba şi literatura română am avut-o ca profesoară pe Diana Curticăpean în ultimii doi ani, primii doi am făcut cu Felicia Vărzaru. Actualmente mă aflu într-o perioadă intensivă de studiu pentru că urmează să susţin examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca şi sper să am acelaşi rezultat şi acolo pe care l-am avut la Bacalaureat. Vreau să merg pe Medicină generală şi doresc să devin medic chirurg. Sincer, nu m-am gîndit dacă să plec din ţară sau să rămîn aici pentru că în 6 ani se poate schimba totul sau nimic. Vreau să mă decid atunci, să văd cum evoluează situaţia în ţara noastră. Mi-ar plăcea să rămîn acasă dacă aş avea condiţii de muncă acceptabile. Țin să menţionez că acum 4 ani am fost tot prima la examenul de Evaluare Naţională şi mă bucur că am reuşit să-mi păstrez poziţia. Am învăţat tot la Colegiul ,,Radu Negru“, prima dată a fost Școala Generală. Nr. 1 înainte să se unească cu Radu Negru. Normal că este o perioadă plină de emoţii pentru că schimbarea nu este uşoară dar sînt entuziasmată de ceea ce urmează. Pe data de 26 iulie susţin examenul de admitere la facultate şi am o probă de admitere combinată din Chimie şi Biologie. Părinţii mei sînt profesori. Tata, Cornel Pandrea, predă mecanică-auto la Liceul ,,Dr. Ioan Șenchea“ iar mama mea, Marcela Pandrea, este profesoară de chimie la CN ,,Doamna Stanca“ a spus Andreea.

Promovabilitate de 74% la CN ,,Doamna Stanca“
 

     Pe locul II în topul rezultatelor la Bacalaureat la liceele din Ţara Făgăraşului se află Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca“ cu o promovabilitate de 74% în rîndul elevilor înscrişi pentru examenul de admitere. ,,Anul acesta au fost înscrişi 97 de elevi, atît din promoţia curentă cît şi din cele anterioare. La examen s-au prezentat 95 de elevi, doi avînd situaţie medicală care nu le-a permis participarea. Procentul de promovabilitate pentru seria curentă este de 74% înainte de contestaţii, ceea ce este peste procentul mediei pe ţară şi sperăm să se îmbunătăţească după contestaţii. Au fost depuse 32 de contestaţii la toate probele scrise, iar cele mai multe sînt pentru mărirea notei. Sînt rezultate foarte bune, mai ales cele obţinute de elevii noştri de la secţia germană care au susţinut şi proba de limba maternă. Eleva Isabela Opriş de la secţia germană a obţinut media 9,56. Mulţi dintre elevi au făcut contestaţie şi este primul an în care nota de la contestaţie rămîne cea finală“ a declarat Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“. Din toamnă la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca“ vor fi 4 clase de a IX-a.
Toţi elevii de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu"au promovat

     41 de elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" din Victoria s-au înscris la examenul de bacalaureat, 38 din seria curentă şi trei din seriile anterioare. În acest ani elevii au obţinut medii mai mari comparativ cu anii trecuţi. Din seria curentă au promovat toţi candidaţii, iar din seriile anterioare doi au promovat şi unul a picat la limba şi literatura română, unde nu a reuşit să obţină nota 6.00. ,,Toţi elevii din promoţia 2016 - 2017 au promovat cu medii foarte bune. Sîntem mulţumiţi, a fost o generaţie de copii buni care au muncit mult, iar rezultatele se văd. Toţi elevii se vor înscrie la universităţile din Cluj, Braşov, Sibiu şi Bucureşti. Cei mai mulţi vor urma profile de inginerie, protecţia mediului şi medicină. Mă bucur pentru rezultatele lor" a spus diretorul adjunct, Matei Morlova, de la Liceul Teoretic. Cea mai mare medie a obţinut-o Sonia Voila 9,65, urmată de Baiulescu Alexandra 9,60. Lista cu rezultate bune a continuat cu Munteanu Delia 9,26, Dorobanţiu Sînziana 9,23, Ciobanu Dana Roxana 9,08, Gherman Roxana 9,05 şi Ariana Băcilă cu 9.00. Alţi 21 de elevi au obţinut medii între 8.00 şi 8,93. Cele mai bune note au fost la matematică unde patru elevi au obţinut nota 10,00. Este vorba despre Sonia Voila, Denisa Oancea, Bobeica Alin şi Baiulescu Alexandra.

60% promovabilitate la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat"
 

     De la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat"s-au înscris la examenul de bacalaureat 16 elevi, din care 12 din seria curentă şi 4 din seriile anterioare. Cea mai mare medie a obţinut-o eleva Marin Laura Elena 8,88. ,,În acest an promovabilitate este de 60%. Comparativ cu anul trecut rezultatele sînt mult mai bune. 6 elevi nu au promovat examenul maturităţii, 3 din seria curentă şi trei din seriile anterioare" a spus directorul Antinie Lucian de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat".

Situaţia rezultatelor pe licee
 

-Colegiul Naţional ,,Radu Negru”: 147 elevi au susţinut examenul şi au promovat 144, cea mai mare medie a fost obţinută de Andreea Pandrea, 9,93. Procentul de promovabilitate a fost de 98,68%
-Colegiu Naţional ,,D-na Stanca”: 97 elevi înscrişi, dintre care au promovat 67, media cea mai mare, 9,56, fiind obţinută de Maria Isabela Opriş. Procentul de promovabilitate a fost de 74%.
-Liceul Teologic Ortodox ,,C-tin Brâncoveanu”: 25 elevi înscrişi, 21 promovaţi, unul neprezentat şi 3 respinşi. Media cea mai mare a fost obţinută de Mihail Sebastian Aslău, 9,60. Procentul de promovabilitate a fost 84%.
-Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea”: 71 elevi înscrişi, 25 au promovat, 3 nu s-au prezentat, iar 43 nu au obţinut medie de trecere. Cea mai mare medie a fost obţinută de Camelia Becheş Bica, 8,46. . Procentul de promovabilitate a fost 37%.
-Colegiul ,,Aurel Vijoli”: 20 elevi înscrişi, 2 au promovat, 11 respinşi şi 7 nu s-au prezentat. Cea mai mare medie a obţinut-o Oana Maria Bobei, 6,70. Procentul de promovabilitate a fost 15%.
-Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” Victoria: s-au înscris 41 elevi, unul din promoţia anterioară, și au promovat 40, elevul respins fiind cel din anul trecut. Cea mai mare medie a fost obținută de Sonia Tea Voila, 9,65. Procentul de promovabilitate a fost 98%.
-Colegiul Tehnic ,,Alexandru Bărbat” Victoria: s-au înscris 16 elevi dintre care 10 au promovat, iar 6 au fost respinși. Media cea mai mare a fost obținută de Laura Elena Marin, 8,88. Procentul de promovabilitate a fost 63%.

Promovabilitate 71,4% la nivel naţional
 

     Miercuri, 5 iulie 2017, au fost afişate rezultatele la examenul de bacalaureat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi apoi la centrele de examen şi la licee. La nivel naţional procentul de promovare a fost 71,4%, cea mai mare rată de promovare din ultimii 8 ani de cînd în sălile de examen supravegherea se face şi cu camere video. Au fost 97 de candidaţi care au obţinut media 10,00 la bacalaureat. Judeţele Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj au obţinut cel mai mare procent de promovabilitate, de peste 83%, iar judeţele codaşe sînt Ilfov, Teleorman şi Giurgiu. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că liceele teoretice au obţinut mediile cele mai mari, iar profilele tehnologice cele mai mici. ,,Putem vorbi de introducerea unui bacalaureat profesional ca o necesitate, ca în Franţa unde sînt trei tipuri de bacalaureat” a spus ministrul.
 

Bac-ul de vară
 

     Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul în sesiunea din iulie, mai au o şansă să susţină probele în sesiunea organizată în luna august 2017. Calendarul acestei sesiuni este următorul:
- 11-14 iulie: înscrierea candidaţilor
- 17 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
- 21 august: limba şi literatura români, scris
- 22 august: limba şi literatura maternă, scris
- 23 august: proba obligatorie a profilului, scris
- 24 august: proba la alegere a profilului, scris
- 25, 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală, limba română
- 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală, limba maternă
- 29-30 august: evaluarea competenţelor digitale
- 30-31 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
- 1 septembrie: afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
- 2-5 septembrie: rezolvarea contestaţiilor
- 6 septembrie: afişarea rezultatelor

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 771 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4204127

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare