Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Delegaţie franceză, la Victoria
Delegaţie franceză, la Victoria Email
Luni, 10 Iulie 2017 20:43

      O delegaţie din oraşul Chevilly Larue formată din primar, viceprimar, consilieri locali, dar şi reprezentanţi ai asociaţiei de prietenie au fost săptămîna trecută în vizită la Victoria. Francezii au ajuns joi, 29 iulie a.c., în jurul orei 17.30, cînd au fost aşteptaţi de reprezentanţii primăriei şi membrii asociaţiei de prietenie Chevilly Larue şi au fost cazaţi în zona turistică Sîmbăta de Sus. Vineri, 30 iunie a.c., au vizitat trei societăţi comerciale din oraş şi mai multe instituţii publice. Pe lista lor s-a aflat cabinetul medical şcolar din incinta internatului unde partea franceză a asociaţiei investit 13.000 de euro pentru renovare, modernizare şi dotare. Au vizitat apoi Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" , CT ,,Dr Alexandru Bărbat" şi Clubul copiilor unde partenerii francezi au finanţat o serie de proiecte. Delegaţia franceză a ajuns şi la cimitirul din Ucea de Sus pentru a aduce un omagiu Olimpiei Bec, profesoara care a fost preşedinte la această asociaţie timp de 12 ani. Vizita s-a încheiat duminică, 2 iulie a.c., cînd partenerii francezi au fost conduşi spre aeroportul din Sibiu. ,,Au fost mulţumiţi pentru că toate proiectele finanţate de partea franceză au vizat elevii oraşului. În perioada următoare ne vom gîndi şi la alte proiecte care vor fi susţinute de partea franceză a asociaţiei Chevilly Larue. În perioada 16 - 20 octombrie a.c., patru elevi din Chevilly Larue vor veni la Victoria pentru a se pregăti pentru examenul de bacalaureat pe care-l vor susţine în Franţa. Pentru examenul acesta, elevii francezi vor susţine o probă practică obligatorie. Pregătirea probei o vor face la noi. Vor avea de ales două teme din cele trei propuse de regulamentul examenului, respectiv înfrăţirea celor două oraşe, cum fucţionează sistemul de antreprenoriat şi dezvoltarea unui sport de iarnă (ski). Anul trecut la Victoria s-au mai pregătit cîţiva elevi francezi la Victoria şi au reuşit să promoveze proba obligatorie a bacalaureatului cu succes" a spus preşedinta asociaţiei Chevilly Larue, Marilena Constantin. La această întrevedere s-a discutat şi despre plecarea unor elevi din Victoria în Franţa.

Mic istoric


     Asociaţia Victoria - Chevilly Larue s-a înfiinţat în urmă cu 23 de ani. Din Victoria s-au înscris şi s-au implicat în activităţile asociaţiei peste 100 de membri. Obiectivul principal al asociaţiei promovat atît de partea română cît şi de partea franceză a fost organizarea de acţiuni cu caracter umanitar după modelul ţărilor europene. În această perioadă s-au organizat schimburi de experienţă pe linie medicală, de administraţie publică, proiecte şcolare şi activităţi culturale. După 1997 partenerii francezi au finanţat un proiect privind asigurarea unei mese calde zilnice pentru 50 de copii din Victoria. În fiecare an şcolar au cumpărat rechizite pentru elevii din clasa a I-a. În 2008 au iniţiat un program prin care trei eleve cu cele mai bune medii la limba franceză au petrecut cîteva zile în Franţa. Primul preşedinte al acestei asociaţii a fost Ion Baiulescu (1990 – 1991), după care Luminiţa Bucelea (1991 – 2001), Nina Ionescu (2001 – 2004), Doina Gheorghe ( 2004 – 2005), Olimpia Beca (2004 – 2016). Din 2016 şi pînă în prezent ocupă această funcţie Marilena Constantin.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Kovesi: E un asalt asupra DNA

 

     „E un asalt asupra DNA, pentru că eficientă DNA îi dispera pe unii, care vor că noi să nu ne mai facem treaba. De aceea sîntem atacaţi, de aceea mafia ne atacă, de aceea sînt presiuni, de aceea sînt hărţuiri. Dacă nu investigam pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne lăuda şi ar fi fost foarte bine. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. O să ne continuăm treaba, cît vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia“, afirmă procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Dublu standard de calitate a alimentelor

 

     Aflată acum în faza analizelor de laborator, ancheta din România referitoare la posibilul dublu standard de calitate a produselor alimentare din Estul şi Vestul Europei completează de fapt o alta analiză realizată la iniţiativa Asociaţiei Consumatorilor din Slovacia, în aprilie 2011. Atunci, Asociaţia a pretins că majoritatea corporaţiilor din industria alimentară şi a băuturilor realizează produse de calitate diferită pe care le comercializează în mai multe state UE sub aceleaşi branduri. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 691 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 710
Număr afişări conţinut : 3826035


Ziare