Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Clienţi serviţi cu mîncare stricată
Clienţi serviţi cu mîncare stricată

 

Complexul Turistic Sâmbăta de Sus, Păstrăvăria ,,Floarea Reginei” şi shaormeria lui Florian au şocat OPC-ul Inspectorii OPC au dat amenzi de cîte 20.000 de lei şi au dispus distrugerea produselor neconforme ,,Vom reveni la aceste unităţi pentru a verifica dacă se vor respecta măsurile impuse” a spus Sorin Claudiu Susanu, şeful OPC Braşov


     Mîncare expirată, produse modificate organoleptic, miros insuportabil, structură lipicioasă a materiei prime. Asta au găsit inspectorii OPC la cele mai căutate pensiuni agroturistice de pe Valea Sâmbetei, dar şi la cea mai în vogă shaormerie din Făgăraş. Sorin Claudiu Susanu, şeful OPC Braşov, s-a şocat cînd a intrat în bucătăriile pensiunilor agroturistice din zona turistică Sâmbăta de Sus. Conform şefului OPC Braşov, pe patronii de aici îi interesează doar veniturile obţinute din activitatea pensiunilor şi nu sănătatea clienţilor. Pe lista neagră a OPC au fost Complexul Turistic Sâmbăta de Sus, cea mai vece pensiune din zonă, Hotelul şi Păstrăvăria ,,Floarea Reginei” şi Shaormeria lui Florian din centrul Făgăraşului. Rol de control are şi Direcţia Sanitar Veterinară care are un punct de lucru şi la Făgăraş, dar medicii veterinari de aici n-au prea avut ca ţinte pensiunile agroturistice sau shaormeria aflată la doi paşi de sediul lor. Situaţia acestor unităţi de alimentaţie publică a fost şi subiect de investigaţie pentru emisiunea ,,Inspectorul PRO”.

Preţul bate serviciile
 

 

 

 

 

     Cele mai căutate unităţi de alimentaţie publică din Ţara Făgăraşului au fost verificate periodic de inspectorii OPC Braşov, dar ultimul control a scos la iveală o serie de nereguli. Chiar dacă li s-a dus vestea pentru bucatele deosebit de gustoase, inspectorii OPC au demonstrat că aceste localuri pun în pericol consumatorii întrucît pun în vînzare mîncare stricată. Indiferent de sezon, pensiunile agroturistice de pe Valea Sâmbetei sînt pline de turiştii care sînt încîntaţi de peisajele oferite de Munţii Făgăraşului. Numai că serviciile oferite lasă de dorit şi nu se ridică la nivelul preţurilor şi a ofertei promovate pe diferite site-uri.

Profit de 200.000 de lei cu mîncare expirată la Complexul lui Husea
 

     Complexul Turistic Sâmbăta de Sus este cel mai vechi din zonă. De 31 de ani funcţionează şi este administrat de familia Husea. Pensiunea de 3 margarete are şi o poziţionare mai mult decît benefică. Se află chiar pe drumul de acces spre Mănăstirea Brâncoveanu, iar turistul care vizitează locaşul de cult nu are cum să nu poposească aici. Mirosurile de mici şi reclama cu meniurile oferite de pensiune îi îmbie să poposească la terasă şi să servească masa. Emisiunea ,,Inspectorul PRO” a poposit la această pensiune împreună cu inspectorii OPC Braşov:
Reporter: Ciorbele, le aveţi pe toate din meniu?
Ospătar: Tot ce este în meniu avem. Se face la comandă.
Ciorbe există, ce-i drept, la discreţie. La fel si celelalte preparate din meniu. Întrebarea este însă alta: sînt oare proaspete toate aceste produse? Se pare că nu întotdeauna! Dar turiştii nu au cum să vadă bucătăria. Asa cum au văzut-o inspectorii ANPC.
,,Cîrnaţi care pe lîngă aspect prezintă o structura lipicioasă, un miros neadecvat. Resturi de produse care probabil au rămas de la consum din farfurie şi probabil sînt refolosite, inclusiv produse gătite, după cum vedeţi, care probabil tot aşa provin din farfuriile oamenilor, strînse şi păstrate probabil pentru reconsum" au constatat inspectorii OPC în bucătăria de la Complexul Turistic Sâmbăta de Sus.

Inspector ANPC: Conform etichetei, cîrnaţii sînt expiraţi de aproximativ o lună de zile.
Reporter: V-aţi simţi în siguranţă dacă altcineva v-ar servi pe dvs. cu aşa ceva?
Mariana Husea:Deci nu o să-i servim cu aşa ceva.
Reporter: Păi erau aici pentru clienţi, nu?
Inspector ANPC: Uitaţi aceştia doamnă, sînt efectiv întăriţi, lipicioşi. Doamnă, dar există în bucătăria dvs, alături de produsele pe care dvs, le vindeţi.
Mariana Husea: Da, deci o să facem un frigider pentru personal.
Reporter: Acum v-aţi gîndit să faceţi un frigider pentru personal? De cît timp aveţi restaurantul acesta?
Mariana Husea: Din '86
Sorin Susanu, şeful OPC Braşov, spune că unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, iar produsele neconforme au fost retrase de la consum. Conform administratorului pensiunii, profitul anual a fost de 200.000 de lei.

Mari nereguli la Păstrăvăria luată cu japca de Tânjală
 

     Hotel Pensiune ,,Floarea Reginei” se află chiar la poalele Munţilor Făgăraş şi a fost construit de Combinatul Chimic Făgăraş. După anul 2004, cînd s-a făcut marea privatizare a intreprinderii făgărăşene de către AVAS, s-a ales divizarea pentru SC Nitramonia SA în mai multe societăţi independente. Artizanul divizării a fost Mihai Tânjală, cel care, azi, ispăşeşte o pedeapsă de 5 ani de închisoare. În ,,lupta” cu activele fostului combinat chimic, Tânjală şi-a tras şi hotelul de pe Valea Sâmbătei. Este o istorie a devalizării combinatului chimic din municipiu care a fost redată pe larg în paginile ziarului Monitorul de Făgăraş. Inspectorii OPC au poposit şi la restaurantul şi păstrăvăria ,,Floarea Reginei” şi s-au şocat de ceea ce au găsit aici. S-au întîlnit cu directorul unităţii, Teodor Tânjală. Vom reda dialogul dintre inspectorul OPC şi directorul de la păstrăvărie prezentat de emisiunea ,,Inspectorul PRO”.

     Inspetor ANPC: Sînt bucăti de văcută preparate. În niciun caz nu e ok să procedaţi aşa. Ciorba o puteţi face doar în ziua în care o preparaţi. Ciorba e de duminică.
Director: Ciorba de legume şi ciorba de văcuţă e una şi aceeaşi, doar punem bucăti de…
Inspector ANPC: Da, dar asta o preparaţi în ziua respectivă, nu o încălziţi - reîncălziţi. Alarmant e că nici nu ne-aţi întrebat pe noi sau pe alţii şi funcţionaţi de ceva timp şi nu stiţi că nu e voie să faceţi aşa.
Aţi înţeles! Văcuţa a fost fiartă cu o săptămînă înainte şi apoi congelată. Turiştii nici nu bănuiesc cum se prepară mîncarea aici.
Inspector ANPC: Nu mai faceţi niciodată aşa ceva, da? Ceea ce vedeţi preparat, nu există posibilitatea să-l mai ţineţi, să-l folosiţi, să-l reîncălziţi! E foarte periculos pentru consum.
Director:Ştiu.
Inspector ANPC: Şi atunci de ce îl mai ţineţi ? Chiar trebuie sa fie prioritar doar cîştigul financiar?
Director: Păi astăzi v-am spus ca m-am apucat de curăţenie. Înainte să veniţi dumneavoastră.

Unitatea s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei, confiscarea şi distrugerea produselor neconforme.

Shaormeria cu bucluc

     Inspectorii OPC au revenit la shaormeria lui Folrian amplasată în central Făgăraşului, chiar în buza catedralei ce eclipsează zona centrală, inclusiv Cetatea Făgăraşului. Şi de data aceasta au găsit nereguli şi mizerie.
     ,,Inspector ANPC: Cartofii de ce arată aşa, negri? Ei practic aici prăjesc, în uleiul ăsta, care probabil n-a fost schimbat de foarte, foarte mult timp, după cum arată şi lîngă tabloul electric”
Această afacere a mai fost suspendată din cauza mizeriei din bucătărie. Nici în momentul acestui control nu arăta mai bine. Pardoseala era acoperită de un strat gros de ulei, bucăţile de pui şi cartofi zburau peste tot, iar locul părea mai degraba o ladă de gunoi. Luaţi la intrebări, proprietarii au tratat problemele cu sfidare. Shaormeria a fost închisă din nou, dar numai pentru cîteva zile, după cum au afirmat reporterii PRO. (M.F.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |18-07-2017 12:02:24
Si ne mai miram de ce suntem asa bolnavi...ni se ofera mancare de c...t.
Gigel  - Trebuia   |18-07-2017 14:47:06
De ani de zile se stia acest lucru si toate aceste iregularitati multa lume si
foarte multi turisti au facut parte de experientele lor neplacute in aceste
localuri.
A fost nevoie ca ProTv sa treaca pentru ca toata aceasta fumisterie à
lui Husea Tinjala si Co sa fie aflata in final.
La Simbata de 31 de ani isi bat
joc de oameni turisti nuntasi etc citi au mincat stricat si au platit tôt fiind
luati in derizie de ospatari si patroni !
Ciugulitu' de Tinjala si a construit
imperiul din furtisaguri si imbobinari speram ca toti acesti maglaviti sa fie
bine aratati cu degetul si puis la panoul de "onoare" al hotilor si
criminalilor pentru ca joaca de ani de zile cu vista oamenilor ce platesc cu
buna credinta.
Anonim   |18-07-2017 23:45:52
Dar celelalte pensiuni de ce nu se verifica? Proprietarii pensiunilor sunt
impicati politic?
Florian  - Rusine   |20-07-2017 02:11:47
De ce nu sunt controlați si cei de la derbi ,borciman ,lacuri ,Laguna sa
vedeți ce mâncare. Dau si ce bonuri dau la nunți
Nu conteaza  - Pofta buna :))   |20-07-2017 17:59:26
La unele unitati controlate se stia deja din anii trecuti ca exista nereguli, la
un al doilea, treilea control si cu aceleasi nereguli gasite, unele chiar grave,
ele ar fi trebuit sa fie inchise definitiv.
Dupa acele controale ele au
supravietuit si chiar s-au dezvoltat cu sprijinul si indiferenta clientilor care
au mancat in continuare in aceste unitati, chiat daca multi stiau de acele
nereguli gasite in controalele anterioare. Asa ca ..... pofta buna in continuare
;)
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 610 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311681

Horoscop zilnicZiare