Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Program de vacanţă la Biblioteca Municipală
Program de vacanţă la Biblioteca Municipală Email
Luni, 17 Iulie 2017 22:01

      Biblioteca Municipală ,,Octavian Paler“ din Făgăraş derulează, în această vară,programul de vacanţă intitulat ,,Toate pînzele sus”. ,,Prin Biblionet, iniţiem anual, pe durata 15 iunie-15 septembrie, programul de vacanţă ,,Toate pînzele sus!“ cu scopul de a le insufla elevilor lectura de vacanţă şi de a dobîndi abilităţi de tehnologia informaţiei. Elevii acesează internetul, cartea citită este prezentată în Microsoft office Word, Power Point, Publisher sub îndrumarea atentă a noastră, a bibliotecarelor. Lucrările sînt postate pe blogul bibliotecii. Domeniile predilecte ale elevilor sînt: istoria, geografia, literatura română şi universală, arta. Rubrica online de pe blogul bibliotecii şi reţeaua facebook este destinată şi promovării lecturii. Pe blogul bibliotecii, se regăsesc autori şi titluri care suscită o atenţie crescîndă pentru cititori: Daniel, J. Mahoney, ”Aleksandr Soljeniţîn, ”Dincolo de ideologie”-Autorul restituie memoriei contemporaneităţii, personalitatea lui Alexandr Soljeniţîn. În volum se abordează „chestiunea Rusiei” din două perspective: „manifestările acesteia în prezent şi în trecut, precum şi condiţia neschimbată a omului în calitate de fiinţă umană”; Mircea Eliade, ”Imagini şi simboluri”- prin imaginile şi simbolurile la care recurge, simbolismul reintegrează stadiul paradisiac al omului primordial. Se dobîndeşte, astfel, experienţa unui „paradis pierdut”. Reveriile, nostalgiile, elanurile propulsează fiinţa umană, istoriceşte condiţionată,

 într-o lume spirituală mai bogată decît aceea a momentului ei istoric; Jung, ,,Amintiri, vise, reflecţii”-cartea autobiografică deschide calea descoperirii conştiente a sinelui. În prologul volumului, Jung avea să mărturisească: Viaţa mea este povestea unei realizări de sine a inconştientului; Lucian Boia, ,,Două secole de mitologie naţională”- imaginarea solidarităţilor de tip naţional constituie, poate, trăsătura caracteristică a istoriei ultimelor două secole, a unui frămîntat sfîrşit de mileniu; Lucian Boia, ,,Sfîrşitul Occidentului?”- în virtutea consemnărilor autorului, parcurgem filele cărţii, fascinaţi sau derutaţi de perspectivele unui alt Timp; Françoise Pommaret, ,,Tibetul, o civilizaţie rănită”-autoarea ne oferă un periplu în ţara învecinată cu cerul, o ţară în care cei ce au văzut-o se întorc mereu; Benjamin Blech, Roy Doliner, ,,Codul lui Michelangelo. Secretele Capelei sixtine”-frescele Capelei Sixtine sînt purtătoare ale mesajului mistic pierdut al iubirii universale. Iniţiat în Cabala, Michelangelo a încorporat în capodopera sa religioasă mesajele ascunse; Mircea Deac, ,,Brâncuşi. Surse aerhetipale”-sursele arhetipale se suprapun artei populare prin stilizarea, puritatea formei, esenţializarea ei. Brâncuşi a eternizat în piatră şi în bronz esenţa primară a lucrurilor şi a împărtăşit umanităţii, marile idei: Natura şi Spaţiul, Istoria şi Timpul universal; Dumitru Constantin Dulcan, un promotor al noii spiritualităţi- religia, arta, hermeneutica, antropologia i-au deschis largi perpective care îi vor defini pledoaria pentru cunoaştere, pentru regăsirea eului, pentru renaşterea spirituală” a spus profesoara Viorica Bica, coordonatorul Bibliotecii Municipale ,,Octavian Paler“.
(Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 742 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311610

Horoscop zilnicZiare