Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje ISU prelungeşte termenul cu 3 luni
ISU prelungeşte termenul cu 3 luni Email
Luni, 17 Iulie 2017 22:14

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a prelungit termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu de către instituţiile statului şi societăţile comerciale cu încă 3 luni. Prin urmare cei care au obligaţia obţinerii autorizaţiei nu vor fi sancţionaţi contravenţional dacă pînă la 30 septembrie vor obţine acest act administrative. ISU Braşov a avizat doar o treime din solicitările înregistrate de la începutul acestui an deoarece majoritatea nu aveau documentaţia în regulă. „În primele şase luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susţinute pentru soluţionarea celor 107 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu şi a altor 100 de solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor din teren, la nivelul judeţelui Braşov au fost emise 34 avize de securitate la incendiu şi 20 autorizaţii de securitate la incendiu“, a spus cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvînt al ISU Braşov. În prima jumătate a acestui an, inspectorii de prevenire au derulat 246 acţiuni de îndrumare şi control, pe timpul cărora au aplicat 57 amenzi în cuantum de 183.500 lei şi 705 avertismente. „Ar trebui să răspundă ambele părţi. Atunci, cel care va depune documentaţia va fi mult mai atent şi nu o va mai depune cu neconformităţi. Noi nu-i frînăm pe oameni.

 Este bine ca toată lumea care are obligaţia să obţină autorizaţia să o şi facă, dar nu sîntem dispuşi să trecem peste prevederile legale”, a mai spus şeful ISU Braşov, col. Stelian Rechiţean, joi, într-o conferinţă de presă. ISU Braşov dispune de doar doi ofiţeri specialişti care pot decide dacă dau sau nu autorizaţie. Alături de ei mai lucrează alţi doi angajaţi, dar fără putere de decizie. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 647 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311675

Horoscop zilnicZiare