Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje ISU prelungeşte termenul cu 3 luni
ISU prelungeşte termenul cu 3 luni Email
Luni, 17 Iulie 2017 22:14

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a prelungit termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu de către instituţiile statului şi societăţile comerciale cu încă 3 luni. Prin urmare cei care au obligaţia obţinerii autorizaţiei nu vor fi sancţionaţi contravenţional dacă pînă la 30 septembrie vor obţine acest act administrative. ISU Braşov a avizat doar o treime din solicitările înregistrate de la începutul acestui an deoarece majoritatea nu aveau documentaţia în regulă. „În primele şase luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susţinute pentru soluţionarea celor 107 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu şi a altor 100 de solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor din teren, la nivelul judeţelui Braşov au fost emise 34 avize de securitate la incendiu şi 20 autorizaţii de securitate la incendiu“, a spus cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvînt al ISU Braşov. În prima jumătate a acestui an, inspectorii de prevenire au derulat 246 acţiuni de îndrumare şi control, pe timpul cărora au aplicat 57 amenzi în cuantum de 183.500 lei şi 705 avertismente. „Ar trebui să răspundă ambele părţi. Atunci, cel care va depune documentaţia va fi mult mai atent şi nu o va mai depune cu neconformităţi. Noi nu-i frînăm pe oameni.

 Este bine ca toată lumea care are obligaţia să obţină autorizaţia să o şi facă, dar nu sîntem dispuşi să trecem peste prevederile legale”, a mai spus şeful ISU Braşov, col. Stelian Rechiţean, joi, într-o conferinţă de presă. ISU Braşov dispune de doar doi ofiţeri specialişti care pot decide dacă dau sau nu autorizaţie. Alături de ei mai lucrează alţi doi angajaţi, dar fără putere de decizie. 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 590 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4212135

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare