Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Munca la negru, sancţionată de ITM
Munca la negru, sancţionată de ITM Email
Luni, 17 Iulie 2017 00:00

      Peste 20% din patronii controlaţi de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă al ITM Braşov în perioada ianuarie – iunie 2017, au fost sancţionaţi contravenţional pentru că n-au respectat legislaţia în domeniu. Cei 17 inspectori de la ITM Braşov au efectuat în prima jumătate a anului 1.229 de controale şi au aplicat 698 de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, dintre care 606 au fost avertismente (148 avertismente scrise şi 458 verbale) şi 92 de amenzi care au însumat 1.032.800 lei. Au fost găsiţi pe picior greşit 185 de administratori de firme. Inspectorii de muncă au dispus 1.019 măsuri obligatorii vizînd remedierea deficienţelor constatate şi intrarea în legalitate a angajatorilor controlaţi. O altă problemă vizată de inspectorii de muncă a fost „munca la negru”. În primul semestru din acest an, au fost efectuate de ITM Braşov un număr de 1.133 de controale cînd 45 de angajatori au fost sancţionaţi. Au fost identificate 102 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, dintre care 30 femei. Au fost găsiţi la lucru şi doi tineri de 16 şi 17 ani, care nu aveau forme legale de angajare. S-au aplicat 43 amenzi pentru „munca la negru”, în valoare totală de 805.000 lei. La ITM Braşov a fost înregistrată şi o plângere penală pentru un angajator care a primit la muncă mai mult de 5 persoane, pentru care nu a întocmit, înainte de începerea activităţii, contracte individuale de muncă. La acel agent economic au fost identificate 11 persoane desfăşurând activitate fără vreo formă legală.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 592 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4212138

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare