Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Munca la negru, sancţionată de ITM
Munca la negru, sancţionată de ITM Email
Luni, 17 Iulie 2017 00:00

      Peste 20% din patronii controlaţi de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă al ITM Braşov în perioada ianuarie – iunie 2017, au fost sancţionaţi contravenţional pentru că n-au respectat legislaţia în domeniu. Cei 17 inspectori de la ITM Braşov au efectuat în prima jumătate a anului 1.229 de controale şi au aplicat 698 de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, dintre care 606 au fost avertismente (148 avertismente scrise şi 458 verbale) şi 92 de amenzi care au însumat 1.032.800 lei. Au fost găsiţi pe picior greşit 185 de administratori de firme. Inspectorii de muncă au dispus 1.019 măsuri obligatorii vizînd remedierea deficienţelor constatate şi intrarea în legalitate a angajatorilor controlaţi. O altă problemă vizată de inspectorii de muncă a fost „munca la negru”. În primul semestru din acest an, au fost efectuate de ITM Braşov un număr de 1.133 de controale cînd 45 de angajatori au fost sancţionaţi. Au fost identificate 102 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, dintre care 30 femei. Au fost găsiţi la lucru şi doi tineri de 16 şi 17 ani, care nu aveau forme legale de angajare. S-au aplicat 43 amenzi pentru „munca la negru”, în valoare totală de 805.000 lei. La ITM Braşov a fost înregistrată şi o plângere penală pentru un angajator care a primit la muncă mai mult de 5 persoane, pentru care nu a întocmit, înainte de începerea activităţii, contracte individuale de muncă. La acel agent economic au fost identificate 11 persoane desfăşurând activitate fără vreo formă legală.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 654 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311676

Horoscop zilnicZiare