Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Traficanţii din Victoria şi-au primit pedepsele
Traficanţii din Victoria şi-au primit pedepsele Email
Luni, 09 Octombrie 2017 18:48

,,Capone” rămîne în arest, Funariu a primit 1,6 ani cu suspendare, iar Dimofti reţinut la frontieră după o lună


     Contrabandă cu arme letale şi trafic cu droguri sînt infracţiunile săvîrşite de trei localnici din Victoria şi descoperite de procurorii DIICOT. Faptele lor au ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Braşov care s-au pronunţat asupra pedepselor săptămîna trecută. Ioan Marian Almaş zis ,,Capone” rămîne în arest preventiv încă 30 de zile, iar Sorin Funariu a fost scos din arest, a primit control judiciar ca ulterior să fie şi pedepsit cu 1,6 ani de închisoare cu suspendare. Sînt deciziile judecătorului de la Tribunalul Braşov care s-a pronunţat asupra dosarului penal nr. 5462/62/2017 care/I prive;te pe cei doi. Al treilea inculpat, Lucian Mihai Dimoftei, a fost reţinut la fontieră abia vineri, 6 octombrie a.c.
 

Lucian Mihai Dimofti, al treilea inculpat
 

     Al treilea inculpat din Victoria în dosarul penal privind traficul de arme şi droguri a fost identificat la frontieră de poliţiştii din Arad. Pe numele lui Lucian Mihai Dimofti era emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiunii de trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţilor. „Vineri dimineață, (n.r. 6 octombrie 2017)în jurul orei 5.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Lucian D., în vârstă de 28 de ani, din judeţul Braşov. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea de infracţiunii de trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Persoana în cauză au fost predată unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, au explicat polițiștii de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră. Dimofti era, conform poliţiştilor, în Italia şi a fost citat internaţional în dosarul cauzei.

,,Capone” arestat încă 30 de zile
 

     ,,Admite în parte propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov în dosarul penal nr. 225D/P/2017 prin referatul din 20.09.2017 şi în consecinţă prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului Almaş Ioan Marian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: „contrabandă calificată cu arme şi muniţii”, prevăzută de art.271 din Legea nr.86/2006 şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, prevăzută de art. 342 alin.1 din Codul penal, ambele în condiţiile art.38 alin.1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 28.09.2017 şi până la 27.10.2017 inclusiv” se arată în sentinţa Tribunalului Braşov.
 

La prima strigare, control judiciar pentru Funariu
 

     În cazul lui Sorin Funariu instanţa s-a pronunţat la 28 septembrie respingînd propunerea procurorilor de a prelungi arestarea preventivă ,,Respinge propunerea de prelungire a stării de arest a inculpatului Funariu Sorin. În baza art. 242 al. 2 Cod procedură penală înlocuieşte arestarea preventivă a inculpatului Funariu Sorin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, prevăzută de art. 48 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 342 alin. 1 din Codul penal cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la rămînerea definitivă a prezentei încheieri potrivit art. 215 alin. 1,2 cod procedură penală” se arată în sentinţa Tribunalului Braşov. La 6 octombrie 2017, magistraţii au analizat ,,sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei” depusă la dosar şi condamnă pe Sorin Funariu la,, pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al 1 lit. a şi b din Codul penal – respectiv „dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice” şi „dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat”, pe durata unui an şi 6 luni” au decis magistraţii în şedinţa din 5 octombrie. Inculpatul are dreptul la apel în termen de 10 zile.

Inculpaţi şi martori
 

     În acest dosar penal apar mai multe nume, de coinculpaţi şi de martori.Conform sentinţei judecătorului, lui Sorin Funariu îi va fi interzis să ia legătura, ,,direct sau indirect pe nicio cale cu coinculpaţii Almaş Ioan Marian, Dimofti Mihai Lucian, şi cu martorii: Tătar Ovidiu, Botea Lucian Cosmin, Tudor Iuliana, Bălaş Florin, Alexa Alin Florin şi cu numiţii Telea Dorin Petru şi Mihai Silviu Ovidiu zis Stallone” se arată în înştiinţarea magistraţilor.

Descindere ca-n filme la Victoria
 

      Reamintim că mascaţii au descins la prima oră a dimineţii de luni, 28 august a.c. pe strada Oltului din Victoria. La ora 6.00 oamenii legii erau la uşa familiei Almaş, părinţii lui Ioan Marian Almaş cunoscut în zonă ca şi ,,Capone” pentru a face percheziţii în vederea strîngerii de probe pentru dosarul în care era urmărit acesta încă de la începutul acestui an. Este vorba despre contrabandă cu arme de foc letale şi droguri aduse din Italia şi vîndute în zonă împreună cu alţi doi suspecţi. Acţiunea DIICOT s-a lăsat cu reţinerea a doi dintre ei şi arestarea preventivă a lor pentru 30 de zile. Al treilea suspect, Lucian Dimofti, a fost dat în urmărire internaţională. Conform procurorilor, în cursul lunii decembrie 2016 ,,Capone” a introdus în ţară prin intermediari trei arme de foc Fabarm şi Pietro Beretta provenite din săvîrşirea de infracţiuni pe teritoriul Italiei. Armele au fost aduse în ţară la data de 18 ianurie 2017 după care au fost vîndute cu ajutorul lui Sorin Funariu pentru suma de 1000 euro. În cazul lui Dimofti, procurorii DIICOT l-au vizat pentru faptul că a comercializat pe raza judeţului Braşov droguri de risc aduse din Italia. Suspectul a vîndut în zonă 300 de grame de droguri, conform procurorilor. „S-a probat că, în primele luni ale anului, au pus în vânzare peste 300 grame de cannabis şi trei arme de foc ce figurau la Interpol ca fiind furate în 2016 din Italia”, a explicat şeful DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman.,,Acţiunea vine în continuarea cercetărilor într-un dosar penal instrumentat de DIICOT – ST Braşov, în care se efectuează verificări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de risc, contrabandă calificată cu arme şi muniţii şi nerespectarea armelor şi muniţiilor” au mai spus anchetatorii. Cei trei ar fi încercat să vîndă unor investigatori sub acoperire cele trei arme marca Beretta, la preţul de 1.000 de euro bucata. Mergînd pe fir, în urma unor percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi reţinuţi au fost descoperite sute de grame de droguri. Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Italia. (Lucia BAKI) 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Scriitorul Irvine Welsh vine în România

În ediţia tipărită

Monitorul de Făgăraş este singurul ziar fără influenţă politică

 

      În Ţara Făgăraşului mai mult decît în orice zonă a ţării, mass-media abundă. S-au scos ziare pe bandă rulantă, iar tv-urile sau radiourile se închid şi se deschid, îşi schimbă finanţatorul, unul după altul. Dacă lucrurile ar merge în linii normale, făgărăşenii ar trebui să fie cei mai bine informaţi români. Dar nu este aşa pentru că informaţiile care le sînt ,,servite” de această breaslă sînt greu credibile. Dacă am face o istorie a presei locale, lesne am constata că puţini ziarişti fac cinste acestei bresle. Şi asta pentru că majoritatea dintre ei s-au vîndut politicului pentru o brumă de bani sau mai grav pentru puţină atenţie din partea celor cu funcţii atunci cînd au fost măguliţi cu titulatura de ,,ziarişti”. Orice ziarist ar trebui să ştie că trăieşte zilnic între cei despre care scrie, doar că nu poate fi ca ei. Dacă am face comparaţie cu presa de la 1910 sau măcar cu cea interbelică, puţini sînt ziariştii de azi care ar putea ajunge la nivelul celor de atunci. Un singur exemplu am da, dr. Ioan Şenchea. Monitorul de Făgăraş, ziar editat după modelul ,,The Sun”, a rămas pînă astăzi, după 19 ani (17 octombrie 1998 ediţia cu numărul ZERO), în inimile cititorilor.(continuarea doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1468 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 728
Număr afişări conţinut : 3875087

FaceBook

Horoscop zilnicZiare