Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Sînt mincinoşi cei care conduc astăzi ţara”
,,Sînt mincinoşi cei care conduc astăzi ţara” Email
Luni, 08 Ianuarie 2018 19:27

 

Spun pensionarii care zilnic socializează la Centrul de zi pentru persoane vîrstnice din Făgăraş

 

     La Centrul de zi pentru persoane vîrstice din cartierul Tudor Vladimirescu din Făgăraş se întîlnesc zilnic pensionarii din municipiu. Pentru unii dintre ei a devenit o obişnuinţă să socializeze la centru, un fel de program zilnic de la care nu se abat. De cum se deschide clădirea, primii pensionari îşi ocupă locurile la mesele din sala Centrului şi se pun pe joc.

 Se organizează adevărate campionate de şah, table, rumy. Sînt zile în care sala devine neîncăpătoare, şi 30 de pensionari îşi petrec timpul aici, dornici să socializeze. Îşi sărbătoresc zilele de naştere, dezbat subiecte de politică locală, citesc ziare, ascultă ştirile la televizor. ,,Sîntem ca într-o familie” spun pensionarii care îşi doresc o sală similară şi în centrul municipiului. Săptămîna trecută erau la Centru mai puţin de 10 pensionari care ne-au primit cu zîmbetul pe buze, dornici să-şi spună păsurile şi să critice regimul de la Bucureşti care, spuneau ei, le-au înşelat încrederea. ,,Sînt mincinoşi” au spus ei făcînd o paralelă între cei care au condus fabricile din Făgăraş şi le-au distrus şi cei care conduc astăzi ţara. Redăm cîteva dintre dialogurile cu pensionarii făgărăşeni.
 

Ercsi Terezia, 68 de ani, Făgăraş
 

     ,,Venim la Centru din 2004, de cînd s-a înfiinţat. A fost un lucru bun pentru noi, pensionarii. Eu m-am pensionat în anul 2009, de la UPRUC unde am lucrat ca maşinist la secţia Wolfram. Am o pensie de 950 de lei. Dacă nu avea şi soţul pensie nu m-aş fi descurcat. Aici, ne petrecem timpul de dimineaţa pînă pe la ora 14.00, cînd plecăm să mîncăm. Ne jucăm rumy, facem campionat, aşa ne trece timpul”
 

Mihai Chirică, 67 ani, Făgăraş
 

,,În fiecare zi vin la Centru pentru socializare. Am lucrat la UPRUC şi la Combinat din 1968 pînă în 2000 cînd am ieşit la pensie. Lunar primesc 1600 lei. Am fost strungar la Kellogg, în Combinat. Ce pagubă mare au făcut cu fabricile din Făgăraş! Se ştie cine, conducerile şi marii domni de la Guvern. Mă întrebaţi dacă mă descurc cu pensia? Dacă chibzuim bine banii, ne ajung, dar şi soţia are o pensie de 1400 lei după 30 de ani de muncă”.

Anghelina Caber, 69 de ani, Făgăraş
 

,,Eu trăiesc din pensia de urmaş, după soţul meu care a lucrat în Poliţie. Am 1260 lei lunar. Am fost frizeriţă, dar nu am lucrat decît foarte puţin, am stat acasă şi am crescut cei doi copii care au ajuns şi ei în MAI, unul poliţist şi altul la Jandarmerie. Vin în fiecare zi la Centru, de la 8.00 la 14.00, pentru socializare. Ne întîlnim aici mulţi pensionari şi ne petrecem timpul într-un mod plăcut”.

Ştefan Erci, 73 de ani, Făgăraş
 

,,Am lucrat la UPRUC 30 de ani şi alţi 13 ani la Combinat, la Secţia 7. Primesc o pensie de 1500 de lei. Împreună cu pensia soţiei încercăm să ne descurcăm. Aici jucăm table, rumy, ne trece timpul mai uşor. Ne bucurăm că aţi venit să vorbiţi cu noi, că se mai interesează cineva de soarta pensionarilor. Vrem să prezentaţi în ziar o doleanţă a noastră. Aleea de la blocurile 11, 3, 4, 5 din cartierul Tudor Vladimirescu este ocupată mereu de maşinile ce parchează. Am cerut să fie lăsată liberă, dar nimeni nu respectă, iar pentru noi este un mare inconvenient. O altă problemă a noastră se referă la biletele de tratament. Unii nu primesc niciodată, dar sînt pensionari care pleacă la tratament şi de două ori pe an. Nu este normal. Nici nu ştim cui să ne mai adresăm să ne asculte”.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,România este colonia puterilor străine”
 

     Nu mai încape îndoială că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar factorii responsabili nu fac nimic pentru a redresa ţara din punct de vedere economic, politic şi administrativ. Zilnic sîntem martori la tot felul de legi care se abat drastic de la normalitate şi de la bunul simţ. Au fost adoptate acte normative de către Parlament şi de Guvern care contravin bunului mers al ţării, dar care apără interesele politicienilor, grupurilor de persoane aflate în funcţii înalte, companiilor de tot felul şi puterilor străine. Aşa cum arată astăzi România, putem spune fără să greşim, că România a ajuns, în an centenar, o colonie străină. Unirea realizată prin mari sacrificii în 1918 de străbunicii noştri, astăzi este pe cale să fie dezmembrată la ordinul marilor puteri aplicat de persoane aflate în conducerea ţării. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 621 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 769
Număr afişări conţinut : 4232890

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare