Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Comunicat Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 18:17

      Asociaţia Păstrăvarii Făgăraşului anunţă începerea proiectului „STRATEGIA PĂSTRĂVARII FĂGĂRAŞULUI-2020“ finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, Prioritatea Uniunii PU4-Creşterea gradului de ocupare a forţei de munca şi sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.2-Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunităţii (inclusiv costuri de funcţionare şi animare)-Implementarea strategiilor de dezvoltare locala pentru pescuit, în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr. 92/ 2017 încheiat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Direcţia Generală de Pescuit Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime. Valoarea totală alocată implementării Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii este de 14.380.573,32 lei, din care: 

- 8.911.479,99 lei valoare alocată implementării proiectelor din POPAM
- 5.469.093,33 lei cofinanţare beneficiari în cadrul măsurilor din strategie.
Proiectul se va implementa in perioada 2017-2023, în teritoriul eligibil format din comunele Beclean, Mîndra, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Şercaia, Voila, Şinca, Dumbrăviţa, Hălchiu, Viştea şi o parte a municipiului Făgăraş.
OBIECTIVUL GENERAL al strategiei este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi porirea coeziunii teritoriale prin promovarea creşterii economice, a incluziunii sociale şi a creării de locuri de muncă şi furnizarea de sprijin pentru creşterea şanselor de angajare şi a mobilităţii forţei de muncă în cadrul comunităţii din partea de nord a munţilor Făgăraş dependente de acvacultură, inclusiv diversificarea.
REZULTATE AŞTEPTATE: Crearea a cel puţin 5 locuri noi de muncă şi menţinerea a 100 locuri de muncă.
MĂSURILE prin care se implementează Strategia de dezvoltare locală a Asociaţiei Păstrăvarii Făgăraşului sînt:
Măsura 1:Dezvoltare şi competitivitate economică
Măsura 2:Formare profesională
Măsura3:Diversificarea activităţilor, crearea de locuri de muncă în afara sectorului
pescăresc
Măsura4: Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protectie a mediului
Date de contact: telefon +40 268 21 24 61,
e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,
pagina web: www.pastravariifagarasului.ro.
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 608 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311685

Horoscop zilnicZiare