Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Altă carte
Altă carte Email
Luni, 12 Martie 2018 18:30

     Consiliul Local Făgăraş şi Primăria Municipiului Făgăraş a finanţat cu 6000 de lei volumul ,,Fragmente de Istorie. Cetatea Făgăraş“ realizat de Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat”. exemplare. ,,Noi nu ne-am propus să scriem o carte ştiinţifică, ci am dorit să le dezvăluim celor interesaţi, pe înţelesul tuturor, istoria unei cetăţi care a jucat un rol important în istoria Transilvaniei: destinaţiile de epocă ale încăperilor Cetăţii, personalul administrativ şi informaţii pe care le-am aflat din cele patru inventare generale ale Cetăţii ce datează din sec. XVII. Inventarele militare din aceeaşi perioadă ne arată care era puterea militară a Cetăţii Făgăraşului, una dintre cele mai sigure fortificaţii ale Transilvaniei care a reuşit să-şi îndeplinească cu succes rolul defensiv atîta timp cît proprietarii i-au acordat atenţia cuvenită“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Cartea se găseşte la magazinul Muzeului şi costă 15 lei. (Ş.B)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 814 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4204154

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare