Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 12 Martie 2018 18:37

Anuarul Muzeului Ţării Făgăraşului
 

     Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ a editat a VI-a ediţie a lucrării anuale de sesiuni ştiinţifice. Lucrarea, destul de voluminoasă, poartă denumirea de ,,Acta Terrae Fogarasiensis“. Anuarul cuprinde materialele prezentate la Sesiunea Anuală Internaţională de Comunicări Ştiinţifice, are 765 de pagini cu ]n care s]nt preyentate lucrări de istorie şi patrimoniu. Volumul se poate achiziţiona de la magazinul Muzeului.

Alt punct de lucru
 

     SC Victoria Parc Industrial SRL din Victoria a achiziţionat pe str. Aleea Uzinei un teren în suprafaţă de 1.274 mp cu 4 hale metalice, curte betonată şi împrejmuită. Achiziţia a fost făcută în cursul lunii februarie a.c. cu scopul de a se muta toată baza materială şi utilajele ce deservesc Serviciul de salubritate, zone verzi şi deszăpeziri. ,,De peste 20 de ani aveam baza pe strada M. Eminescu, nr. 10, dar mereu am primit plîngeri de la cetăţeni că zgomotul utilajelor deranjează. Pentru a ne putea muta trebuie să amenajăm atelierele, magazia şi vestiarele" a spus administratorul societăţii Marian Baciu. Valoarea achiziţiei a fost de 30.010 lei plus TVA.

Toaletarea pomilor
 

     Curtea Spitalului Muncipal Făgăraş s-a luminat după ce Primăria Făgăraş a început curăţenia generală. Angajaţii ADP au toaletat pomii, au tăiat gardul viu, iar copacii uscaţi au fost tăiaţi ,,Arborii bătrîni erau foarte înalţi şi puteau cauza neplăceri, din acest motiv au fost tăiaţi. Curtea spitalului se întinde pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi noi am reuşit să facem curăţenie de primăvară pe 2 hectare. De cîteva zile 15 muncitori au lucrat pentru degajarea zonelor verzi. Am avut sprijin şi din partea firmei de salubritate care a venit cu un utilaj special de tocat crengi. A fost ca în pădure, tufe, crengi uscate, bălării şi multă mizerie. De 40 de ani nu s-a mai făcut nimic în această incintă" a spus şeful ADP, Daniel Tătar.

Taxă achitată în avans
 

     În perioada 1 ianuarie - 28 februarie a.c., Primăria Victoria a încasat 25.828 lei de la populaţie pentru taxa de salubriatete, aşa cum impune HCL nr. 3/ 2018. 51 de persoane au ales să achite această taxă pentru tot anul. ,,Dacă am avut posibilitatea să plătesc în avans, am plătit şi m-am scăpat. Mi-am plătit taxele şi impozitele pentru 2018, dar şi taxa de salubritate pentru tot anul. În total am achitat 96 de lei. Şi la Ecosistem plăteam în avans pe cîteva luni să nu mai duc grija facturilor" a spus Mariana P.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 619 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4315036

Horoscop zilnicZiare