Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 12 Martie 2018 18:37

Anuarul Muzeului Ţării Făgăraşului
 

     Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ a editat a VI-a ediţie a lucrării anuale de sesiuni ştiinţifice. Lucrarea, destul de voluminoasă, poartă denumirea de ,,Acta Terrae Fogarasiensis“. Anuarul cuprinde materialele prezentate la Sesiunea Anuală Internaţională de Comunicări Ştiinţifice, are 765 de pagini cu ]n care s]nt preyentate lucrări de istorie şi patrimoniu. Volumul se poate achiziţiona de la magazinul Muzeului.

Alt punct de lucru
 

     SC Victoria Parc Industrial SRL din Victoria a achiziţionat pe str. Aleea Uzinei un teren în suprafaţă de 1.274 mp cu 4 hale metalice, curte betonată şi împrejmuită. Achiziţia a fost făcută în cursul lunii februarie a.c. cu scopul de a se muta toată baza materială şi utilajele ce deservesc Serviciul de salubritate, zone verzi şi deszăpeziri. ,,De peste 20 de ani aveam baza pe strada M. Eminescu, nr. 10, dar mereu am primit plîngeri de la cetăţeni că zgomotul utilajelor deranjează. Pentru a ne putea muta trebuie să amenajăm atelierele, magazia şi vestiarele" a spus administratorul societăţii Marian Baciu. Valoarea achiziţiei a fost de 30.010 lei plus TVA.

Toaletarea pomilor
 

     Curtea Spitalului Muncipal Făgăraş s-a luminat după ce Primăria Făgăraş a început curăţenia generală. Angajaţii ADP au toaletat pomii, au tăiat gardul viu, iar copacii uscaţi au fost tăiaţi ,,Arborii bătrîni erau foarte înalţi şi puteau cauza neplăceri, din acest motiv au fost tăiaţi. Curtea spitalului se întinde pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi noi am reuşit să facem curăţenie de primăvară pe 2 hectare. De cîteva zile 15 muncitori au lucrat pentru degajarea zonelor verzi. Am avut sprijin şi din partea firmei de salubritate care a venit cu un utilaj special de tocat crengi. A fost ca în pădure, tufe, crengi uscate, bălării şi multă mizerie. De 40 de ani nu s-a mai făcut nimic în această incintă" a spus şeful ADP, Daniel Tătar.

Taxă achitată în avans
 

     În perioada 1 ianuarie - 28 februarie a.c., Primăria Victoria a încasat 25.828 lei de la populaţie pentru taxa de salubriatete, aşa cum impune HCL nr. 3/ 2018. 51 de persoane au ales să achite această taxă pentru tot anul. ,,Dacă am avut posibilitatea să plătesc în avans, am plătit şi m-am scăpat. Mi-am plătit taxele şi impozitele pentru 2018, dar şi taxa de salubritate pentru tot anul. În total am achitat 96 de lei. Şi la Ecosistem plăteam în avans pe cîteva luni să nu mai duc grija facturilor" a spus Mariana P.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

,,Digurile ar fi oprit năvala apelor“

 

      Apele au făcut mari pagube în Ţara Făgăraşului săptămîna trecută. Ploile abundente şi topirea zăpezii au dus la o triplare a debitului apei Oltului. Iar lipsa digurilor a dus la revărsarea apei în toate zonele aflate în apropierea albiei Oltului. Cartierul Galaţi, Şona, Crihalma, Comăna, Mîndra, colonia de la şantierul Mîndra, Feldioara au fost localităţile şi zonele unde apa a făcut ravagii. Au rămas izolate două sate, Şona şi Crihalma. În zona Mîndra, şantierul pentru construirea digului a fost abandonat după 1989 şi nici nu sînt şanse ca investiţia să fie finalizată. La Crihalma, podul de peste Olt creează probleme în fiecare an, dar nimeni nu s-a preocupat de construirea unuia nou. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu mai mulţi localnici afectaţi de inundaţiile de săptămîna trecută, dar şi cu autorităţi locale despre situaţia inundaţiilor din Ţara Făgăraşului. Redăm cîteva dintre părerile făgărăşenilor despre năvala apelor. (continuare doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 600 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 758
Număr afişări conţinut : 4088544

Informatii utileZiare