Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 14 Mai 2018 19:40

A murit
 

     Un bărbat de 34 ani a sfîrşit sub roţile tractorului pe care-l conducea, deşi nu avea permis de conducere. Evenimentul s-a petrecut între Ungra şi Dăișoara, pe o porțiune de drum în pantă și curbă la dreapta, cînd bărbatul a pierdut controlul asupra direcției, a ieșit în afara părții carosabile, iar tractorul s-a răsturnat în stînga sensului de mers, la o diferență de nivel de aproximativ 5 metri. „În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea altor patru bărbați cu vîrste cuprinse între 17 și 32 ani, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 34 ani nu avea permis de conducere, iar tractorul nu era înmatriculat”, a explicat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, Gabriela Dinu.
Căprior salvat de pompieri
 

     Pompierii făgărăşeni au salvat, joi, 10 mai a.c., un pui de căprioară din apele rîului Olt. Salvatorii au fost solicitați pe numărul de urgență 112, de un angajat al barajului de la Dridif, după ce bărbatul a zărit în apele Oltului o căprioară. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială, un echipaj SMURD și o barcă pneumatică. Au reușit să salveze căpriorul de aproximativ 3 ani și l-au transportat la un medic veterinar pentru că avea o plagă destul de adîncă, la nivelul unui picior. Ulterior animalul a fost eliberat într-o pădure din zona Hurezului. „L-am scos din apă și l-am dus la veterinar pentru că avea o plagă mai adâncă și l-am eliberat la Hurez. Era un căprior de aproximativ 3 ani“, a declarat lct.col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Anul trecut, pompierii au salvat o vacă din Olt, în zona barajului de la Voila.

Fugiţi din centrul ,,Azur”

     Doi băieţi instituţionalizaţi la Centrul de Plasament ,,Azur” au fugit din centru în urmă cu două săptămîni. Cei doi minori nu se află la prima abatere de la regulament, ei au mai au plecat de multe ori din instituţie, uneori revenind singuri, alteori fiind aduşi de poliţişti. Oamenii legii îi caută pe fugari şi au fost daţi în urmărire naţională. ,,Unul dintre băieţi a părăsit instituţia în data de 30 aprilie a.c., acesta a avut bilet de voie pînă la o anumită oră, aşa a profitat şi a părăsit instituţia. Celălalt băiat a fugit din data de 5 mai a.c., cînd bănuim că a sărit gardul instituţiei. Am făcut toate formele legale conform procedurilor şi ţinem legătura permanentă cu poliţia. Minorii nu au ajuns la domiciliul părinţilor şi a rudelor” a spus directorul interimar Viorica Harcu, de la Centrul de plasament ,,Azur”.
Acțiunea cîinilor comunitari
 

     În perioada 7 – 8 mai a.c., în Victoria s-a desfășurat acțiunea de prindere a cîinilor fără stăpîni. Angajații firmei de ecarisaj din Avrig au reușit să prindă în două zile peste 25 de cîini fără stăpîn de pe străzile din orașul Victoria. Cei mai mulți cîini au fost ridicați de pe străzile M.Eminescu, Primăverii, Victoriei și din zona Pieții. Locatarii din aceste zone au sesizat executivul primăriei despre problema cîinilor agresivi. ,,În două zile, serviciul de ecarisaj din Avrig a prins de pe raza orașului Victoria 25 de cîini. Am întîmpinat și cîteva probleme pentru că unele persoane au sunat și s-au plîns că firma de ecarisaj le-a ridicat cîinii de pe stadă. Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că am avut multe sesizări verbale despre cîinii agresivi de pe stradă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Pentru fiecare cîine prins, Primăria va achita suma de 161 lei.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 565 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4312732

Horoscop zilnicZiare