Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale „Transilvania Train“ trece prin Făgăraş
„Transilvania Train“ trece prin Făgăraş Email
Luni, 09 Iulie 2018 20:09

     Primul tren turistic românesc, va circula în această vară, pentru al doilea an consecutiv, în perioada 22-26 august 2018. Trenul, pus în uz în parteneriat cu CFR Călători va circula pe ruta Braşov- Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş şi retur. „Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 de kilometri. Programul include vizitarea a peste 20 de construcţii fortificate, 15 ateliere de meştesuguri tradiţionale, două concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeş şi în centrul istoric al Sibiului şi două petreceri tradiţionale“, anunţă operatorul naţional de transport feroviar de călători. pe parcursul unei călătorii prin Transilvania, Călătorii vor putea lucra alături de meşterii şi artizanii locali din zona Mediaşului şi vor lua o masa bazată pe reţete străvechi, la care toţi participanţii vor găti.
     Organizatorii oferă un pachet turistic ce implică participanţii în experienţe tradiţionale şi culturale, fiecare dintre cele cinci zile de „croazieră cu trenul“ avînd propria sa tema. Prima zi este cea de meet&greet. Ziua 2 va prezenta povestea bisericilor fortificate din Transilvania, ziua 3, povestea castelelor şi a meşteşugurilor tradiţionale, ziua 4 – bucătăria tradiţională transilvaneană, iar ziua 5 – evenimente culturale în Sibiu.
     „Transilvania Train“ este o experienţă turistică ce are loc o singură dată pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei. În călătoria de cinci zile vom explora tradiţiile, valorile şi cultura Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia tradiţionala săsească şi vom lua parte la spectacole şi concerte memorabile, organizate în locaţii speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul oraselor medieval“, spun organizatorii. Preţurile pornesc de la 900 de euro cu TVA pentru o persoană.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 620 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4312777

Horoscop zilnicZiare