Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Nuntă de coşmar la Inexdor
Nuntă de coşmar la Inexdor Email
Luni, 16 Iulie 2018 18:16

 

Nuntaşii au ajuns la spital după ce au consumat aperitivele

     O nuntă de 450 de persoane care ar fi trebuit să fie cel mai frumos eveniment din viaţa unor tineri s-a transformat într-un coşmar. Și nu din vina mirilor sau a famililor acestora, ci a Complexul turistic Inexdor din Șercăiţa unde a fost organizată nunta sîmbătă, 14 iulie 2018.

 Aşa susţin familiile mirilor şi naşilor şi deopotrivă invitaţii. Spitalul Municipal Făgăraş a fost neîncăpător pentru victimele de la Inexdor care necesitau tratament de urgenţă. Zeci de persoane au ocupat saloanele şi holurile de la Urgenţe aşteptînd perfuziile. Medicii şi asistenţii medicali din tot spitalul s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe nuntaşi. Mireasa a fost cel mai grav, ea fiind pe patul de spital, în perfuzii, şi luni, 16 iulie. Pentru că nu mai era loc la spital, mulţi dintre nuntaşi s-au dus acasă folosind tratamentele prescrise de medicii de la Urgenţe. De cealaltă parte însă, proprietarii restaurantului le-au pus în faţă factura pentru întreg meniul chiar dacă nunta s-a ,,spart” puţin după miezul nopţii.
 

Mireasa a fost cea mai afectată
 

     Prima victimă a fost mireasa care a acuzat dureri abdominale şi stări de vomă în jurul orei 19.30. După ea au urmat alte persoane, numărul lor crescînd din clipă în clipă. S-a solicitat Ambulanţa şi SMURD care abia au făcut faţă acordării primului ajutor şi trasportului la spitalul din Făgăraş. A fost solicitată şi intervenţia SMURD Covasna din cauza numărului prea mare de victime. ,,Au fost foarte multe persoane care au avut nevoie de intervenţia personalului medical de la spital, un copil a rămas internat la Pediatrie. La Ora 24.00 din cele 450 de persoane din salon dacă au rămas 100. Cînd a început calvarul nimeni n-a mai mîncat nimic. Pentru mireasă şi naşă au ieşit şi rezultatele analizelor medicale şi sînt suspiciuni de salmonella. Nu înţelegem de ce nu a fost închis acest restaurant. În plus, proprietarii s-au comportat obraznic cu noi ca şi clienţi, nici n-au ţinut cont de victim şi ne-au adus factura pentru întreg meniul să o plătim. Asta în condiţiile în care nu s-au consumat felurile de mîncare. Au distrus cel mai important eveniment din viaţa acestor tineri. Mireasa a fost adusă pe braţe să taie tortul. Pot spune că prăjiturile pentru candy bar au fost depozitate lîngă coşurile de gunoi, pe jos. Sînt situaţii de care ar trebui să ţină cont instituţiile de Sănătate Publică. Proprietarii restaurantului ne-au ameninţat cu instanţa dacă nu plătim factura” au spus surse apropiate mirilor. ,,După ce am mîncat aperitivul, cam la 2 ore, au început durerile. Este clar că de la preparatele din aperitiv s-a ajuns la acest coşmar. Parterul spitalului era plin de nuntaşi, toţi cu perfuzii, aveau frisoane, stări de vomă. Mulţi s-au dus acasă cu aceleaşi simptome” au spus apropiaţii mirilor

OPC: Vor fi măsuri drastice
 

     Alarma s-a dat sîmbătă seara, în jurul orelor 21.00 cînd au fost solicitate ambulanţele. Nuntaşii prezentau simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Au intervenit la faţa locului 3 echipaje de Ambulanţă şi un echipaj SMURD, dar s-a cerut ajutor şi de la ISU Covasna. În aceeaşi noapte a ajuns la Inexdor şi Sorin Susanu de la OPC Brasov. „Am sigiliat probe alimentare care au ajuns la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov. Se aşteptau să venim, pentru că nu am găsit elemente de identificare pentru materia primă, amabalaje, peştele nu se ştie în ce condiţii a fost adus – vorbim de 60 de kilograme. Suspiciunea mea este că probleme au fost la aperitiv, pentru că simptomele apar la circa 2 – 2,5 ore, iar la aperitiv erau inclusiv icre. Blocul Alimentar este cam înghesuit şi nu este adecvat, din punctul meu de vedere, pentru evenimente de anvergura aceasta, torturile erau puse pe pavinment în camera frigorifică. De asemenea, verificăm inclusiv aspectele privind buletinele de analiză ale personalului. Nu am dispus pe loc închiderea restaurantului pentru că aşteptăm rezultatele de la laborator, iar în perioada următoare nu mai erau programate evenimente. Oricum măsurile vor fi drastice”, a precizat Sorin Susanu. Un caz similar s-a petrecut tot la o nunta organizata la Inexdor în 22 august 2015. Atunci DSP Braşov ar fi descoperit bacteria Escherichia Coli (E.coli) în alimentele de aici. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |16-07-2018 22:48:49
Bietii oameni, si bolnavi si cu banii luati! Cel putin de ar primi o amenda
usturatoare, sa nu mai fie astfel de "evenimente" neplacute.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 666 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270315

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare