Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale O investiţie pasată între patru manageri
O investiţie pasată între patru manageri Email
Luni, 16 Iulie 2018 18:45

 

Nicio formă nu a fost interesată de investiţia de la Pediatrie Mutarea secţiei de Pediatrie în pavilionul central costă bugetul local 1,8 milioane de lei

     Nici o firmă de construcţii nu s-a înscris pînă în prezent la licitaţiile organizate de Primăria Făgăraş pentru lucrările de la Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraş.

 Este vorba despre proiectul privind mutarea secţiei în pavilionul central al spitalului din clădirea în care funcţionează în prezent. ,,Proiectul investiţiei a fost finalizat în luna august 2017, iar în luna ianuarie 2018 a fost obţinut avizul de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, după care a fost scos la licitaţie” a spus primarul Gheorghe Sucaciu. Prima licitaţie a fost demarată în 17 aprilie 2018 cînd anunţul a fost ridicat pe SEAP. În sistemul electronic al licitaţiilor anunţul a rămas în perioada 17 aprilie-2 mai 2018. Nicio firmă nu a fost tentată să efectueze lucrările pentru spitalul din Făgăraş. A doua încercare a fost în 13 iunie, cînd acelaşi anunţ a putut fi găsit pe SEAP şi unde a rămas timp de o lună. Investiţia are valoarea de 1.800.000 de lei şi constră în lucrări de amenajare a spaţiilor din pavilionul central al spitalului. Întocmirea proiectului a costat 54.145 lei.

Trei manageri au spus ,,pas” proiectului
 

     S-a vorbit despre mutarea secţiei de Pediatrie încă din anul 2010, cînd a fost întocmit un plan de conformare, dar totul a rămas la stadiul de vorbe. Managerul din acea perioadă, Laurean Gheţea, nu s-a ocupat de această investiţie. Discuţiile au fost reluate în anul 2016 cînd s-a lucrat la proiectul tehnic al investiţiei care trebuia implementat pînă în octombrie 2016. Au curs declaraţiile în acest răstimp, dar investiţia nu s-a finalizat sau mai bine zis nici nu s-a deschis vreun şantier. Fostul manager al spitalului Adina Ursu vorbea cu multă convingere că Pediatria va funcţiona în noua locaţie pînă la sfîrşitul anului 2016, după care a anunţat că investiţia va trece în anul următor. ,,Mutarea secţiei de Pediatrie în spital se amînă pentru anul viitor. Pentru această lucrare Primăria Făgăraş ne-a alocat suma de 400.000 lei, dar am decis să returnăm banii pentru că nu avem timpul necesar pentru a întocmi proiectul, pentru a face achiziţii publice, licitaţii şi lucrările efective. Mutarea Pediatriei presupune construirea unei rampe de intrare în noua locaţie, amenajarea unei alei de acces spre secţie, şi amenajarea spaţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale. Pediatria va fi mutată, conform proiectului, la parterul spitalului şi la etajul I unde a funcţionat farmacia. La parter va fi un cabinet de consultaţii, Ambulator şi Urgenţe, iar la etaj vor fi saloanele pentru pacienţi” spunea managerul Adina Ursu în 2016. Această investiţie a fost unul dintre motivele care a dus la demisia managerului spitalului Adina Ursu, în octombrie 2016. Nici managerul Italian, Erik Coccheti nu a mutat Pediatria, mereu invocînd necesitatea schimbării proiectului tehnic. Aşa se face că Primăria Făgăraş a preluat investiţia în sarcina sa.

Primăria Făgăraş a preluat investiţia
 

     În februarie 2018, proiectul privind mutarea Secţiei Pediatrie în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraş a ajuns pe masa CL Făgăraş care l-a aprobat cu unanimitate de voturi. Era vorba despre relocarea secţiei din clădirea amplasată pe strada D-na Stanca nr. 93 în clădirea Spitalului Municipal şi Policlinică-Ambulatoriu, respectiv tronsoanele C1 (parter şi etaj), C4 (parter şi etaj I) şi C6 (etaj 1), aşa cum arăta hotărîrea consiliului de administraţie al spitalului stabilită în data de 30 octombrie 2017. Banii necesari pentru această investiţie provin din bugetul local, respectiv 1.800.000 lei. Mariana Câju, preşedintele CA al spitalului, a avansat şi un termen în cadrul unui interviu acordat ziarului în februarie 2018, acesta fiind vara anului 2019. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului aprobaţi în Legislativ stipulau: proiectarea şi asistenţa tehnică- 420.039 lei, lucrările de bază, 3.589.673 lei şi constau în rezistenţă- 191.514 lei, arhitectură- 662.761 lei, instalaţii- 486.052 lei; dotări- 2.249.346 lei, iar alte cheltuieli- 830.981 lei. Primarul Gheorghe Sucaciu a ţinut să precizeze că dotările nu au fost prinse în bugetul din 2018 alocat investiţiei. (Lucia BAKI).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 656 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270315

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare