Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Cursuri de pregătire
Cursuri de pregătire Email
Luni, 16 Iulie 2018 20:37

     În poligonul amenajat în incinta Detaşamentului de Pompieri Făgăraş se pregătesc pompieri din 18 judeţe din ţară. În fiecare săptămînă se organizează module de pregătire cu 12 cursanţi. ,,Astfel de poligoane de pregătire sînt în 7 localităţi din ţară, printre care şi la Făgăraş. Noi pregătim zeci de cursanţi din întreaga ţară pentru o perfecţionare continuă a personalului de intervenţie. Din doi în doi ani subofiţerii fac aceste pregătiri de performanţă. În săptămîna 9 – 13 iulie a.c., la poligonul din Făgăraş s-au pregătit 12 subofiţeri de la ISU Prahova şi Bucureşti. Respectivii pompierii au fost cazaţi la subunitate şi au făcut cele 40 de ore de pregătire împărţite pe module, fiecare cu un specific. Este vorba despre intervenţii la incendii, calamităţi naturale sau mînuirea accesorilor din dotare. Multe detaşamente de pompieri din ţară nu au baza materială în poligon pentru astfel de pregătiri şi sînt repartizaţi în cele 7 oraşe din ţară unde există poligoane. Aceste cursuri au scopul de a pregăti permanent pompierii pentru a face faţă situaţiilor dificile cu care se confruntă. Unul dintre modulele de pregătire este lupta cu focul, adică timpul de intervenţie pentru a limita pagubele produse de incendii. Un alt modul se referă la mînuirea stingătorului sau la tăierea unui copac cu drujba. Prin aceste module facem o recapitulare şi aprofundăm cunoştinţele acumulate” a spus comandantul Dorin Moldovan de la Detaşamentul de Pompieri Făgăraş.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 674 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270316

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare