Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Afaceri ilegale cu alcool
Afaceri ilegale cu alcool Email
Luni, 06 August 2018 18:58

     Producătorii de alcool şi distribuitorii acestora au ajuns în vizorul poliţiştilor care au efectuat, săptămîna trecută, 24 de percheziţii în judeţele Braşov, Mureş, Maramureş, Covasna şi Satu Mare. Oamenii legii au urmărit un dosar penal privind afaceri ilegale cu alcool care a adus un prejudiciu de peste 700.000 de lei. Poliţiştii au descins la sedii de firme şi la domiciliile suspecţilor lor sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. În urma celor 24 de percheziţii efectuate miercuri, 1 august 2018, în aceste judeţe, au fost ridicate în vederea confiscării 159.640 fire de ţigarete, 20.713,8 litri de alcool, 4.000 de lei şi un autoturism de teren. Anchetatorii au mai găsit şi o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse. Aşa cum spun anchetatorii, în perioada ianuarie — iulie 2018, „atît membrii unei grupări nestructurate de persoane cî şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali”. Banii ar fi fost reintroduşi în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercîndu-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei. Cercetările în caz continuă pentru infracţiunile de „achiziţie şi deţinere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege”, precum şi pentru „spălarea banilor”. .

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 609 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311681

Horoscop zilnicZiare