Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,S-a reluat producția de metanol”

 

Spune Ioan Niculae, patronul de la SC Viromet SA

     ,,Metanolul a fost pus în funcțiune în noaptea de miercuri spre joi, 8/9 august, 2018, după ani în care instalațiile au fost în conservare” declară Ioan Niculae, patronul SC Viromet SA. Din anul 2014 nu s-a mai produs metanol la Voromet, dar acum va fi singurul cel mai mare producător de metanol din Europa. Așa cum susține investitorul, la Viromet se va produce 750-800 tone de methanol pe zi. ,,A fost o investiție de 4,5 milioane de dolari pentru a reporni instalația de Metanol. Investițiile nu se vor opri. Ne-am propus să investim încă 5 milioane de dolari pentru modernizarea instalațiilor și creșterea producției. Deja am achiziționat un reactor nou, proveniență străină desigur, cu 2,5 milioane de dolari, iar acum se lucrează la montarea lui. Această achiziție va mări considerabil producția de metanol după ce va fi dată în funcțiune” a adăugat Ioan Niculae.


 

,,Și-a dat demisia, inclusiv șeful de secție”
 

      Patronul de la Viromet spune că problema cea mai mare a fost a forței de muncă. ,,Am păstrat ani la rînd personalul în fabrică și l-am plătit cu salarii foarte bune, doar pentru a avea forța de muncă necesară repornirii producției. Am avut vreo 300 de angajați. În momentul în care am decis să repornim Metanolul, am constatat că nu avem salariați. Mulți și-au dat demisia inclusiv șeful de secție. Am fost nevoit să aduc oameni de la Slobozia și Călărași. Am reușit să dăm drumul la producție. Sunt cam 70 de angajați în secție” a mai spus patronul Ion Niculae.
 

Sabotat de angajați
 

     ,,Pot spune că a fost sabotaj. Multe din instalații au fost tăiate, descompletate. Pentru ce i-am plătit ani la rând pe angajați? N-au fost în stare să asigure instalațiile. Ne dorim toți ca lucrurile să meargă bine, dar trebuie implicare. Avem cerere de metanol, avem materie primă, doar să vrem să producem” a adăugat Ioan Nicolae.
Ioan Nicolae: ,,Am căzut de pe schelă și am ajuns la Urgențe”
     Investitorul de la Viromet a fost prezent în fabrică săptămâna trecută și a verificat personal modul în care se lucrează pentru repornirea Metanolului. ,,Am căzut de pe o schelă și am ajuns la Urgențe la Făgăraș. Este foarte bine organizat spitalul de la Făgăraș, iar personalul medical de nota zece” a spus Ioan Nicolae. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |09-08-2018 20:42:42
Ce rusine...au dat oamenii în somaj iar acum se asteptau ca ei sa revina,
"lasandu si balta" servicii stabile si mai bine plătite. Cum pot fi
atat de lipsiti de bun simt si sa spuna c au plătit oamenii cand au fost
trimiti in somaj de 3 ori .
Victorienii  - Minciuni   |15-08-2018 02:03:10
Domnul Nicolae e la fel de priceput la minciuni ca tovarășul de județ
(Teleorman desigur) dl Dragnea..totul merge extraordinar in Victoria, locuri de
munca, bani..la fel ca România, parca așa ne explica și tovarășul Livache
pe la tabla zilele trecute. Sa revenim la realitate: șomaj, salarii micuțe
plătite cu întârziere, lipsa personal, totala lipsa de strategie din partea
conducerii..da, asta e realitatea trista. De ce pleacă toți tinerii din oraș
dacă sunt condiții și salarii ca cele descrise? Eu zic sa mergeți la Antena
3 sau poate România TV, acolo sigur lumea o sa va creadă, dacă mai desenați
și la tabla succesul e garantat..sa va povestească Livache cum a făcut el. Pe
final, un “hai sictir” de la ardeleni, aici nu se accepta teleormanizarea!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunicat de presa

În ediţia tipărită

,,Pesta porcină este o făcătură a guvernantilor“

     Pesta porcină este un alt subiect adus în atenţia românilor în ultima perioadă pentru a le abate atenţia de la evoluţia evenimentelor reale. Peste tot în media se dezbate subiectul, iar în paralel se sacrifică porcii atît din ferme, cît şi din gospodăriile oamenilor. Oamenii se întreabă însă cît de reală este situaţia, dar înclină să creadă că totul este o făcătură pusă la cale de guvernanţi pentru a creşte importurile şi a distruge producţia autohtonă. Şi făgărăşenii sînt în asentimentul marii majorităţi a românilor şi susţin că această campanie de sacrificare a porcilor pe motiv de pestă porcină africană este o făcătură. Făgărăşenii amintesc de gripa aviară care a dus la sacrificarea tuturor păsărilor din ferme şi din gospodăriile oamenilor. Localnicii îşi mai amintesc că primele focare de gripă aviară au fost identificate în Ţara Făgăraşului, iar dezinsecţiile au fost realizate cu apă de ploaie.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 693 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4270329

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare