Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Scandalul indemnizaţiilor
Scandalul indemnizaţiilor Email
Luni, 10 Septembrie 2018 00:00

 

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Victoria s-au plătit cu întîrziere indemnizaţiile aferente primului semenstru din anul şcolar trecut Conducerea CJ Braşov a pus-o la treabă pe directoarea Cristina Albăceanu ,,S-a comis un abuz” spune directoarea economică de la CJ Braşov

 


     Pentru angajaţii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria scandalurile par să nu se mai termine. Şi asta pentru că legea se aplică, aici, cu jumătăţi de măsură, iar la ora scadenţei, nimeni nu-şi mai asumă responsabilitatea. Ultimul scandal, cel legat de plata indemnizaţiilor anuale ale elevilor, a ajuns şi la CJ Braşov, forul care tutelează unităţile şcolare de acest tip. Iar mai apoi, s-a dezbătut în Consiliul de administraţie care gestionează activitatea pe plan local. În şedinţa de miercuri, 5 septembrie 2018, a CA, ordinea de zi a fost dedicată în special rezolvării problemei plăţii cu întîrziere a indemnizaţiilor copiilor pentru rechizite şi îmbrăcăminte. ,,Era simplu de rezolvat, trebuia să se facă documente justificative cu prezenţa elevilor la clasă de către diriginţii claselor. Nu am înţeles de ce nu s-a făcut acest lucru pînă acum. Directorul instituţiei şi contabila au spus că joi, 6 septembrie 2018, se vor face ordinele de plată pentru primul semestru” au spus membrii CA. O altă sincopă pe care o înregistrează Centrul de la Victoria se referă la achiziţii. Ghinion sau nu, angajatul de la acest serviciu a părăsit unitatea, iar achiziţiile au rămas în aer. Cea mai stringentă problemă este hrana copiilor înscrişi la Centru. ,,Pînă se va rezolva această situaţie, în primele două săptămîni de şcoală părinţii vor primii 16 lei/ zi pentru hrana copiilor. În aceste condiţii elevii înscrişi la Centru nu vor primi mîncare la şcoală. Sperăm că începînd cu data de 1 octombrie 2018 copiii vor primi masa la şcoală” au mai spus membrii CA.
 

,,Este un abuz”
 

     Scandalul indemnizaţiilor aferente anului şcolar trecut şi neplătite în termenii legali a ajuns pe masa CJ Braşov, după ce preşedintele forului judeţean, Adrian Veştea, a aflat din Monitorul de Făgăraş despre situaţia de la Centrul de la Victoria. S-a ocupat de caz directorul executiv de la CJ Braşov, Adelina Văsioiu, care s-a declarat surprinsă de situaţia creată la Victoria. ,,Este un abuz al conducerii Centrului de la Victoria. Indemnizaţiile trebuiau plătite pentru că banii au fost viraţi în condul unităţii cu destinaţie precisă. Am cerut conducerii să prezinte motivele întîrzierii într-o notă explicativă. Prima tranşă aferentă semestrului I a fost deja plătită, aşteptăm ordinele de plată, iar tranşa a II-a va fi achitată în termenul legal, 1 octombrie. Vom analiza situaţia şi vor exista sancţiuni” a explicat directorul Adelina Văsioiu. Cei care au scos la iveală problema neplăţii indemnizaţiilor copiilor au fost părinţii care, deşi au cerut, n-au primit nicio explicaţie de la conducerea şcolii.
 

Neîntelegeri între directoare si contabil
 

     Abia cînd directoare Cristina Albãceanu a fost trasã la rãspundere de conducerea CJ Brasov, au fost efectuate plãtile în conturile pãrintilor copiilor care au frecventat Centrul în cursul anului scolar trecut. Reamintim cã elevii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivã din Victoria trebuie sã primeascã indemnizatii pentru îmbrãcãminte si rechizite si articole de igienã, asa cum prevede HG nr. 564/2017, sumele fiind cuprinse între 600 la 800 lei, în functie de vîrsta elevului. Banii trebuie sã fie virati de scoalã în contul deschis de fiecare pãrinte. Conform HG nr. 564/ 2017 elevii cu cerinte educationale speciale beneficiazã de un ajutor financiar pentru rechizite, articole de îmbrãcãminte si încãltãminte si pentru materiale igienico – sanitare. Sumele acordate sînt în functie de vîrstã.
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 7 – 14 ani beneficiazã de 611 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 14 – 18 ani beneficiazã de 754 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 18 – 26 ani beneficiazã de 800 lei.
Pentru a primi respectivele sume, elevii trebuie sã respecte o singurã conditie, sã nu înregistreze absente nemotivate. Banii se plãtesc în douã transe, una în semestrul I, perioada aprilie – mai 2018, iar a doua în semestrul II, pînã în luna iulie . Plãtile se efectueazã în baza unei grile de prezentã a elevilor la clasã întocmitã de cadrele didactice si vizate de directorul institutiei. Asa cum s-a aflat, prezenta elevilor n-a fost contabilizatã la acest Centru, iar contabila ar fi refuzat sã vireze banii, neavînd justificarea prin documente. Nici cei 3 copii cu handicap grav, care au fost scolarizati la domiciliu nu au primit o majorare cu 50% a indemnizatiei de hranã asa cum impun modificãrile la Legea 272/2004. Este vorba despre majorarea tarifelor pentru masa pe zi de la 16,60 lei la 24 de lei/ zi. ,,În anul scolar 2017 – 2018 am primit suma de 2.650 lei, în luna martie 2018 am primit 1.920 lei, iar în luna iunie 730 lei. Conform legii aceastã sumã se dubleazã, dar scoala nu a fãcut niciun pas sã beneficiem de acest drept” au spus pãrintii celor 3 copii în cauzã. (M.F.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anunt mediu Salco Serv

 

     SC SALCO SERV SA Fagaras, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de revizuire a autorizatiei de mediu pentru activitatea de colectare ,transport si depozitare a deseurilor, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special,desfasurata in comuna Sinca cu satele apartinatoare:Sinca, Valcea, Ohaba,Persani,Sercaita, Bucium; pentru deschiderea unui centru de colectare deseuri nepericuloase (hartie si carton, PET, sticla, metal si ambalaje din lemn); pentru activitatea de colectare deseuri periculoase (DEEE-uri) si pentru activitatea de demontarea si dezasamblarea masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;pentru amplasare statie mobila de carburanti(motorina),activitati desfasurate in incinta societatii SC SALCO SERV SA.
     Observatiile publicului se primesc zilnic in scris la sediul APM Brasov, str. Politehnicii nr.3, pe toata perioada derularii procedurii.

BUSINESS CHALLENGE - FOR ENTREPRENEURS ONLY?

În ediţia tipărită

Tinerii făgărăseni nu cunosc însemnele nationale

 

     Însemnele sau simbolurile naţionale, aşa cum arată art. 12 din Constituţia României sînt:
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
Imnul naţional al României este ,,Deşteaptă-te române”.
Stema ţării şi sigiliul statului sînt stabilite prin legi organice
     Pentru tinerii făgărăşeni, însemnele naţionale reprezintă o întrebare grea la care prea puţini au putut răspunde. În schimb făgărăşenii trecuţi de prima tinereţe sau persoanele vîrstnice se mîndresc cu simbolurile naţionale şi le cunosc semnificaţia.

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 753 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Informatii utile

FaceBook

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 775
Număr afişări conţinut : 4311610

Horoscop zilnicZiare