Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Făgăraşul şi prostituţia

     Una dintre cele mai vechi şi răspîndite meserii din lume este prostituţia. Nici Făgăraşul nu a făcut vreodată excepţie şi a avut tot timpul reprezentante ale acestei meserii care începînd cu regimul comunist a fost declarată ilegală. Oameni tradiţionalişti, făgărăşenii nu au vorbit niciodată despre asta pe faţă şi subiectul este şi în prezent unul ,, tabu“. Asta nu înseamnă că prostituţia nu există, în toate formele ei, municipiul avînd în ultima sută de ani de la curve de lux la cele care se vînd pe cîţiva lei sau pe băutură şi mîncare. Multe dintre practicantele meseriei sînt chiar minore, care găsesc astfel o cale pentru a cîştiga nişte bani în mod uşor. Unele fete fac însă acest lucru şi atarase de anturaj, de spiritul de frondă specific vîrstei, chiar dacă au educaţia necesară pentru a conştientiza pericolele la care se expun. Unul dintre cele mai proeminte cazuri s-a întîmplat în urmă cu cîţiva ani cînd ,,un măr putred“ a atras mai multe fete de la cel mai bine văzut colegiu din Făgăraş în reţeaua ,,plăcerilor pe bani“.


Prostituţia, omniprezentă la Făgăraş
 

     Încă de la conturarea poporului român, odată cu venirea romanilor în zona noastră, conform istoricilor, legiunile au venit cu tot cu anturajul specific, ce cuprindea şi prostituate. Dacă despre evul întunecat sînt puţine date, în Evul Mediu, dat fiind faptul că la Făgăraş a existat sute de ani un castel princiar, se poate vorbi şi despre ,,prostituţie de lux“ în care curtezanele aveau pe lîngă rolul sexual şi acela de a servi diferite interese politice. Istora este pigmentată cu astfel de cazuri, cînd femeile au influenţat radical destinele unor conducători puternici. În secolul al XIX-lea, în Făgăraş, locuitori români de condiţie modestă se aflau în diferite legături cu garnizoana austriacă din fortificaţia bastionară. Locuiau aici hamali, diverşi alţi prestatori de servicii şi, desigur, prostituate, care practicau tarife accesibile soldaţilor din garnizoană.

Bordelurile legale ale Făgăraşului
 

     În perioada interbelică, prostituţia era la rang de breaslă în Făgăraş. Pe lîngă ,,fetele“ cele lucrau ca independente în luxoasele hoteluri din actuala piaţă a Republicii, existau şi stabilimente legale ce aveau celebrul ,,felinar roşu“ atîrnat în faţa porţii. Cîteva dintre stabilimente se aflau pe strada Verde, actuala fundătură din faţa fostei Băi Comunale. Fetele erau supravegheate medical, contribuiau la bugetul local, şi prestau pentru toţi făgărăşenii. Tarifele erau date de prospeţimea fetelor şi de gradul de meserie pe care îl ştiau. Casele de toleranţă erau frecventate de la ofiţeri la elevi de liceu, care de multe ori mergeau la femei împreună cu tatăl lor pentru a fi iniţiaţi în tainele sexului. După venirea comunismului şi scoaterea în ilegalitate a fenomenului, stabilimentele au fost închise în mod oficial. Neoficial, ele se pare că mai funcţionau, la standarde inferioare, deservind cohortele de moldoveni veniţi pe şantierele municipiului.

,,Cocotă masculină“ pentru prostituata din Italia
 

     Nici în comunism Făgăraşul nu a dus lipsă de prostituate, unele dintre ele avînd ,,carte de muncă“ şi la miliţie, în calitate de informatoare. După 1990 multe făgărăşence au luat calea Italiei şi unele dintre ele au ajuns chiar să se prostitueze acolo. Acestea îşi cîştigă existenţa pe renumita stradă Salaria. O parte dintre făgărăşence au ales să practice un alt gen de prostituţie, mascată, făcînd vizite regulate sau chiar căsătorindu-se cu italieni bătrîni dar care au o stare materială bună. Este interesant că unele vizitau cu regularitatea oraşul natal pentru a se simţi libere şi cu adevărat femei. În acest caz, printr-o răsturnare ironică de situaţie, făgărăşenii deveneau nişte ,,cocote masculine de lux“ fiind răsplătiţi regeşte pentru prestaţiile lor sexuale. ,,Pe M. am cunoscut-o înainte de a pleca Italia, dar nu m-a interesat niciodată din punct de vedere sexual deoarece era o femeie cam şteasă. După ce s-a căsătorit acolo cu un moş, parcă era conte sau aşa ceva, a venit acasă, cică la familie. Cum nu avea decît o mătuşă, stătea de fapt la o prietenă de-a ei. Ne-am întîlnit într-o seară, ne-am povestit ce mai facem şi i-am pomenit că am rămas în urmă cu întreţinerea. A zis ca mă ajută ea şi mi-a dat 100 de euro pe loc, cu titlul de împrumut. Ne-am încins la poveşti, mi-a tot comandat tării scumpe pe care tot ea le-a plătit şi m-am trezit la ea în pat. Cît a stat în Făgăraş, vreo două săptămîni, o ,,serveam“ de cîte ori vroia, îmi făcea regulat cadouri şi trăiam ca un prinţ. La plecare chiar mi-a lăsat cîteva sute de euro şi a zis că a fost cel mai bun concediu din viaţa ei. De atunci vine în fiecare vară şi scenariu este similar. Eu mă aleg cu cîteva mii de euro şi ea scapă de amintirea bătrînului lidibinos şi a altor clienţi de pe acolo şi se simte femeie adevărată“ povesteşte ,,Max“, un făgărăşean de 35 de ani.

Cartierele fierbinţi ale Făgăraşului
 

     Odată cu sărăcia, unele cartiere ale Făgăraşului au devenit şi ele populate de persoane care se prostituează. Cele mai active din acest punct de vedere sînt zonele sărace din carterele Combinat şi Galaţi. Aici totul se negociază şi tarifele pornesc de la infima sumă de 5 lei, şi de multe ori fetele, majoritate minore, se vînd şi pe alimente sau diverse bunuri de valoare mică. Există însă şi adevărate reţele, în care proxeneţii îşi iau partea şi asigură un flux constant de clienţi. Făgăraşul mai este cunoscut pe harta prostituţiei şi ca punct de grupare şi distribuire a prostituatelor, cu voie sau obligate, din Basarabia spre ţările din vest.

Faţadă pentru prostituţie
 

     Nici de cluburi de stip-tease Făgăraşul nu duce lipsă de peste 10 ani. Ca peste tot în ţară, unele dintre acestea au funcţionat ( şi poate încă mai funcţionează) drept paravan pentru prostituţie. Cazul cel mai răsunător din municipiu este cel al stabilimentului condus de făgărăşeanul Ştefan Flavius unde dansatoarele erau date şi ,,la produs“ . Lucrul a fost scos la iveală de oamenii legii în anul 2003 şi făgărăşeanul a fost arestat pentru proxenetism, pe lîngă alte acuzaţii care i-au fost aduse datorită asocierii sale cu gruzul infracţional condus de Alen Moisin, devenit celebru în urma scandalului de la Scotch Club, în care a fost implicat şi luptătorul Tolea Ciumac. Tot făgărăşeanul Flavius Ştefan a fost şi unul dintre protagoniştii scandalului de la ,,Piscină“ unde s-a produs o reglare de conturi ce avea printre motive ,,dansatoarele“ care activiau în striptease-ul făgărăşean. După cercetarea probelor administrate la dosar, procurorii şi poliţiştii au stabilit că între Ştefan Flavius Ion din Făgăraş, patronul clubului Ecstasy şi Alen Moisin au existat legături de afaceri. Sub paravanul activităţii clubului Ecstasy, suspectul Alen Moisin îşi plasa fetele clienţilor din Făgăraş. Din declaraţia uneia dintre fete, rezulta că acestea erau obligate să se prostitueze, iar în cazul în care refuzau, erau bătute şi de concubina patronului, Ramona Dănilă, care încasa şi banii pentru serviciile sexuale prestate de acestea. Pe de altă parte, în cadrul reţelei, făgărăşence erau trimise să se prostitueze în Braşov şi Poiana Braşov. Flavius Ştefan a fost judecat şi condamnat, dar a scăpat la scurt timp de puşcărie invocînd probleme medicale.

Reţea condusă din închisoare
 

     O puternică reţea de prostituţie, dar şi de trafic de persoane a fost anihilată în luna septembrie 2006. Printre proxeneţi erau doi făgărăşeni, iar printre prostituate cîteva făgărăşence. C.C. şi-a început activitatea încă de cînd era elevă la C.N. Radu Negru, în pofida faptului că provenea dintr-o familie bună. Într-o vastă operaţiune, sprijinită de servicile secrete, peste 100 de poliţişti şi şase procurori au organizat 18 percheziţii într-o singură zi pentru a prinde mai multi membri ai unei reţele de infractori care erau conduşi prin telefon chiar din Penitenciarul Codlea. ,,Capii“ reţelei erau patru deţinuţi care aveau în acel moment condamnări de minim zece ani de închisoare pentru jaf armat, tentativa de omor deosebit de grav şi proxenetism. ,,Inculpaţii Brătulescu Adrian, Dorin Cristinel, Coteaţă Cristian şi Molocea Maricel Ion, toţi încarceraţi, au iniţiat şi coordonat, din arestul Penitenciarului, o grupare infractională sprijinită din exterior de inculpaţii Ghiga Alin Narcis şi Solomon Teuşan Nistor din Făgăraş, Albert Paul Robert, Feraru Ciprian Mihai, Boldijar Remus, Kokoşi Elena Elisabeta, Cristea Andrei Ovidiu, toţi din Braşov, Radu Ştefan Rareş, Dumbravă Alexandru Ion din Rîşnov şi Rusu Ioan din Codlea, toţi cunoscuţi cu antecedente penale“ declara atunci procurorul de caz.

Prostituţie de bunăvoie
 

     În cazul din 2006, inculpaţii au declarat că prostituatele, unele făgărăşence, Cristina Beatrice Cerbu, Nadia Călugăreanu, Georgiana Mihai, Cornelia Elena Iancu, Ana Maria Bolat, Carmen Marin, Kovacs Maria Magdolna, Ana Ponci, Simona Albinoiu şi minorele Alina Menecu, Mariana Raluca Rusu şi Cristiana Oraţie au acceptat de bunavoie să practice această meserie, primind pentru aceasta şi o parte din bani. Numele primei prostituate, cu părinţi cunoscuţi în Făgăraş este legat şi de ,,focarul de prostituţie“ de la terasa Litoral, cercetat atunci de poliţia municipală.

Scandalul fotografiilor erotice

 

 

     Un alt caz cu prostituate care a făcut vîlvă în Făgăraş este cel din 2004, care a avut ca ingrediente o tentativă de omor, fotografii erotice compromiţătoare, o martoră prostituată ascunsă în dulap şi un bătrîn desfigurat de pumnii unui tînăr ,,proxenet“. Actorul principal al dosarului a fost făgărăşeanul Sandu Visarion, atunci în vîrstă de 71 de ani. Pensionarul a fost snopit în bătaie de Marian Rusu, tot din Făgăraş ,,care avea o prietenă din Mureş, pe care o dădea şi la produs. Fetei nu prea îi convenea şi a vrut să îl părăsească. A venit la mine şi mi-a spus să o las să dea un telefon la mama ei în Mureş, ca să se ducă acasă. Eu am acceptat, dar i-am cerut în schimb să mă lase să o pozez goală. A acceptat şi am pozat-o goală în timp ce se spăla într-un lighean. Precizez că nu m-am culcat cu ea. Ulterior, fotografia a fost văzută de un vecin al lui Marian care i-a spus că eu am o poză cu prietena lui spălîndu-se la p..... Marian a venit să mă tîlhărească şi mi-a răscolit casa pentru a găsi poza. Nu a găsit-o, dar a găsit poze cu alte fete. Mi le-a luat şi m-a ameninţat că mă dă pe mîna poliţiei şi că o să ajung la Codlea să mă f.. ăia în c... Fotografiile erau erotice, nu pornografice. Am dreptul să deţin aşa ceva, chiar dacă sînt pornografice, cu condiţia să nu le public. Pe la mine mai vin fete, am un aparat de fotografiat şi le fac poze dezbrăcate. Dar mai mult erotice. Marian m-a tot lovit şi mi-a cerut chiar să fac lucruri urîte. Eu i-am zis că decît să fac aşa ceva mai bine mor. După incident am fost transportat de urgenţă la spital cu autoturismul poliţiei“ spune Visarion despre acea noapte.

Prostituata din dulap
 

     În urma cercetărilor intreprinse de Poliţia Făgăraş, instanţa de judecată a dat N.U.P. pentru Marian Rusu, însă Sandu Visarion s-a decis să mai scoată un as din mînecă. El a declarat că ,,în noaptea agresiunii eu eram în pat cu o femeie cu care deobicei fac sex şi pe care o mai plătesc. Cînd l-a auzit pe Marian că forţează uşa, s-a speriat şi s-a ascuns într-un dulap, de unde a auzit tot ce s-a întîmplat. După ce pe mine m-au dus la spital ea a ieşit din dulap şi a fugit de frică. Nu a fost audiată de poliţişti şi nu este normal. Ea poate să spună exact ce s-a întîmplat“ susţinea Visarion. Judecătoria Făgăraş nu a luat însă în considerare martora.

Minorele şi metoda ,,ruşinii“
 

     În aceeaşi perioadă, ca o confirmare că făgărăşenii indiferent de vîrstă apelează la prostituate, a funcţionat şi o adevărată reţea de minore prostituate, unele de etnie maghiară, care ofereau servicii sexuale bătrînilor. Banii erau cîştigaţi uşor de fete şi asta nu pentru că bătrînii nu mai puteau să performeze, cu sau fară ,,pilula albastră“. Tinerele prostituate foloseau metoda ,,ruşinii“. Racolate de clienţii pensionari, se arătau foarte binevoitoare şi dispuse la orice. Strecurau însă în băutura ,,crailor“ somnifere pisate şi pînă să treacă la acţiune, bătrînii adormeau. Pe lîngă faptul că îşi luau în avans onorariul pe degeaba, fetele îi mai şi jefuiau pe bătrînii creduli. De multe ori aceştia nu îşi mai aminteau a doua zi dacă au ,,performat“ sau nu, şi chiar dacă se prindeau că au fost jefuiţi, le era ruşine să mai reclame la poliţie aşa că rămîneau cu paguba.

Sex oral, înregistrat cu telefonul mobil

     Odată cu ieftinirea tehnologiei video, şi în România şi-a făcut apariţia un gen de ,,file porno" care ocupă un rol important în industria mondială. Este vorba de cele ,,home-made“ , făcute de amatori. Această reţetă este una foarte apreciată deoarece conţine un element important, acela de realitate. Dacă la nivel naţional s-au înregistrat scandaluri notabile precum cel al ,,Minorei de la Motru“, nici Făgăraşul nu s-a lăsat mai prejos. În urmă cu puţini ani, o minoră elevă la liceul ,,Aurel Vijoli“ , s-a lăsat filmată cu telefonul mobil de trei băieţi, chiar în incinta liceului, în timp ce le făcea sex oral. Chiar dacă ea insista ,,să nu arătaţi la nimeni filmuleţul ăsta“ înregistrarea a început apoi să circule prin municipiu sub denumirea ,,M"#/% pe sistem“. Scandalul a fost muşamalizat rapid şi cei implicaţi, toţi minori, nu au fost traşi la răspundere.

Prostituata din şoala generală

     Prostituţia s-a practicat în Făgăraş şi în şcoala generală. La începutul anilor 2000, un proxenet făgărăşean a reuşit să îşi facă o reţea de fetiţe localnice dintre care cea mai mare avea abia 16 ani. Una dintre tinerele prostituate era elevă la o şcoală de prestigiu din Făgăraş şi învaţa chiar foarte bine. Cînd a intrat pe mîna proxenetului avea doar 13 ani însă îi plăceau distracţiile şi mai ales discotecile. La momentul arestării lor, Mariana D., cu numele de prostituată Simona, avea 15 ani. Claudia Andreea P. 16 ani, iar Ana Maria K. nu împlinise încă 15 ani. Cea mai de preţ dintre cele trei fete era Ana Maria. Poreclită Scooby, după desenele animate cu Scooby Doo, care-i plăceau foarte mult, copila de nici 15 ani dar cu unh corp de invidiat i-a adus peştelui Dan Ovidiu Cocan cei mai frumoşi bani. Ana-Maria era foarte frumoasă, are 1,90 m şi un corp de invidiat

Ziua elevă model, noaptea prostituată de lux
    

     În octombrie 2000, Ana Maria frecventa Discoteca Negoiu. Acolo l-a cunoscut pe Cocan. Au atras-o viaţa de lux şi banii pe care-i putea cîştiga intrînd în reţeaua lui. Niciodată nu cobora preţul sub 600.000 lei, pentru o partidă de sex normal sau oral. Din banii pe care-i obţinea vînzîndu-şi trupul a putut să-şi cumpere haine. Şi sandale cu tocuri înalte, aşa cum îşi dorea de mult. A descoperit fardurile şi rujurile şi a început să dea bani grei ca să le poată avea. La început nu lipsea de la şcoală. Îşi petrecea noaptea în Discoteca Negoiu, de unde-şi racola clienţii. Dimineaţa, redevenea eleva conştincioasă care răspundea fără greşeală la tablă. Nu voia ca vreun profesor sau vreun coleg să bănuiască cu ce se ocupă. Se prostitua în camere de hotel sau în locuinţele clienţilor. A ieşit de vreo două ori „la produs“ la Popasul din Perşani. Fratele ei a aflat şi s-a dus după ea. A bătut-o şi pe ea şi pe clientul ei. Ana Maria le-a spus poliţiştilor că atunci s-a speriat şi s-a lecuit de prostituţie. N-a fost însă aşa.

La şosea se făceau bani mai mulţi
 

     O altă fată a lui Cocan, Nicoleta B., îşi racola clienţii „la şosea“. Atît la ieşirea din Făgăraş spre Sibiu, în dreptul motelului ,,Doi criminali“, cît şi la ieşirea din Braşov spre Codlea. Practica sex anal, oral şi normal pe tarife cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei vechi. Relaţiile sexuale se consumau în maşinile clienţilor sau în Făgăraş, în camera 19 a motelului „Dochioiu“. Camera a ales-o Cocan. Îi convenea poziţia. Fetele puteau intra nestingherite prin spatele curţii. Anchetatorii susţineau atunci că Nicoleta şi Mariana au fost închiriate de cîteva ori de cetăţeni străini. Turiştii sau oamenii de afaceri turci ori arabi plăteau între 400.000 şi 800.000 lei. Fetele au spus în timpul anchetei că nu le plăcea să fie închiriate pe timpul nopţii, pentru că „la şosea“, în numai 2 ore, scoteau cu uşurinţă milionul. Făgărăşeanul în vărstă de 25 de ani, acuzat de proxenetism, a fost arestat şi risca o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani. În prezent el şi-a ispăşit pedeapsa şi se află în libertate.

 

 

Prostituţia şi regulile din Evul Mediu

     Prostituţia în Evul Mediu era aprobată de Biserică. În oraşele mari putea fi practicată în anonimat şi era privită ca pe o meserie cinstită. Prostituţia era privită ca o metodă de a preveni adulterul şi homosexualitatea pe scară largă, aşadar era vazută ca un rău necesar. În acea vreme, teologii nu erau de acord cu contracepţia. Era vazută ca o problemă morală nu ca pe un păcat mortal. În afara de coitul întrerupt, se găsesc cîteva referinţe la prezervativele folosite în acea vreme. Prezervativele de atunci însemnau piele de animale, sau intestine, legate cu sfoară şi erau refolosite de multe ori. Se pare că erau utilizate mai mult ca să prevină bolile venerice, precum sifilisul. Prima utilizare în scop contraceptiv a prezervativului a fost în anul 1600. În evul mediu biserica avea opinii şi legi în legatură cu orice aspect legat de sex. Adulterul în anumite cazuri era păcat pedepsit cu moartea însă prostituţia devenise un rău acceptat de Biserică şi la începutul Evului Mediu preoii se puteau căsători şi puteau avea copii. Preoţii erau desemnaţi să raporteze orice act adulter şi să pedeapsească, ceea ce putea însemna de la cîţiva ani de închisoare, pînă la pedeapsa cu moartea. Dar nu numai preoţii dezaprobau adulterul, ci şi nobilii care voiau să fie siguri de copiii pe care îi aveau că erau ai lor. Biserica dicta pînă şi poziţile sexuale. Orice poziţie în afară de cea a misionarului era considerată a fi un păcat. Femeia deasupra barbatului nu era favorizată, căci nu corespundea cu ordinea naturală a lucrurilor, adică cu rolul pe care il avea femeia în acea perioadă, de fiinţă inferioară bărbatului. Sexul anal şi cel oral erau considerate păcate, pentru că erau practicate pentru plăcere nu procreere. Pedeapsa pentru aceste poziţiii sexuale ,,deviante" putea fi foarte grea: trei ani de penitenţă pentru femeia deasupra şi pentru sexul oral sau anal. Albert Magnus a numit cinci poziţii sexuale şi le-a clasificat de la cele mai acceptabile pînă la cele mai puţin acceptabile: 1 misionarul, 2. unul langă altul, 3. stînd jos, 4. în picioare. Magnus a spus că poziţia misionarului este cea mai naturală poziţie, celelalte fiind cu semnul intrebării, dar nu păcătoase. Homosexualitatea era renegată de Biserică şi considerată un act impotriva naturii şi includea următoarele: masturbarea solitară, reciproca, sexul anal. Biserica a început să persecute păcătoşii sexuali începînd cu secolele 12-13. Sodomia era pedepsită cu moartea, care implica mutilare, ardere, spînzurare. Sînt însă dovezi clare ale homosexualităţii în cazul capetelor înalte.

Comments
Comentariu nou Cautare
sarea-n bucate   |30-06-2009 14:21:01
Foarte interesant acest reportaj! Am avut si avem destule ,,fetite,, care-si
nenorocesc viata. Sunt si fete scapate din mana de parintii plecati peste hotare
si ajung sa isi ia campii, ,,ajutate,, de niste nenorociti pe care organele de
politie ii cunosc bine.O mana spala pe alta si tot asa... Bravo voua ca aveti
curajul de a arata oamenilor o mica parte din ceea ce se intampla in spatele
intunericului din cartierele marginase si nu numai
mihai  - fatza nevazuta a prostitutiei   |05-07-2009 02:03:04
Fara indoiala prostitutia nu va fi anihilata niciodata. In orasul nostru inca se
mai practica aceasta meserie veche si cel mai grav este ca s-a extins si in
randul fetitelor de scoala generala. Consider ca cea mai mare vina o au
parintii!!! Ei sunt cei care ar trebui sa-si supravegheze copiii. Foarte bun
materialul si poate mai aduceti cateva completari pentru ca sunt sigur ca stiti
mult mai multe lucruri!
Lebada  - realitate sau fictiune   |11-07-2009 00:27:12
Cu Stefan au fost tot felul de informatii.unele care incrimineaza conflicte de
interese cu politisti,fosti si actuali.Razbunarea acestora ar fi sentinta data
lui Stefan.Reglari de conturi,taxe neplatite,ceva,ceva a fost si nimeni nu va
sti,niciodata adevarul!
Flavius Stefan   |13-02-2011 12:29:45
Ai dreptate !!!!!!!!! Si daca cineva are vreo intrebare de pus se poate si
raspunde..........ma gasiti oricum pe contul meu de facebook.
Alin  - minciuna   |14-01-2011 08:16:41
stai linistiti...flavius nu este la puscarie...este in italia de ani buni..a
fost arestat,eliberat iar inainte de a se da sentinta a fugit....
Flavius Stefan   |13-02-2011 12:25:29
Dragule....nu am fugit niciunde . Am plecat linistit din tara cu un pasaport
eliberat de politia romana si deocamdata in Italia beneficiez de o sentinta
judecatoreasca ce ma protejeaza de mandatul romanesc . Ce o sa fie mai departe
vom vedea ........
Flavius Stefan   |13-02-2011 12:59:32
Pt. redactie.

Buna ziua......va solicit ca nominarea mea in cadrul articolelor
voastre sa fie facuta doar in baza unor informatii corecte si impartiale .Va multumesc
Flavius Stefan
jiji  - Sa strivim capusele!   |15-10-2012 19:39:36
Meritati sa vi se taie beregata, capuse care traiti pe spinarea altora! Nu mai
faceti atata pe nevinovatii si inocentii! Cica nu a fugit... s-a retras doar
strategic... Lasule! Meriti sa te linseze toti parintii celor carora le-ai luat
banii. Meriti sa mori din bataie, gunoi si excrement al societatii! Soliciti
impartialitate? Lasa, pedeapsa venita din pasiune e mai oribila si serveste
model si altora.
Cat despre nefericitele alea, niste putori ordinare, care ar
vrea sa treaca prin trai bun fara munca. Isi merita soarta pentru ca ajung sa se
vanda ca pe niste vaci!
romeo  - fericiti cei saraci cu duhul   |05-08-2013 20:53:59
Jiji probabil tu esti extraordinar de fericit , ca de altfel si autorul sau
autorii acestui material . Ma mir ca nu va e rusine sa asociati numele lui
Flavius cu acest articol cand de fapt dupa 10 ani stim cu totiii ce s-a
intamplat si ca singura lui vina a fost de a-si apara ce era al lui , de unul
singur contra unui sistem in care trebuie sa fii pedepsit daca faci asta . Ar
trebui ca Flavius sa vorbeasca de multe lucruri cum ar fi seara cand baietii lui
Podosu au incercat sa-i distruga localul si au plecat cu capetele sparte . Cu ei
in acea seara era si actualul viceprimar Catalin Carje , cum de altfel era
prezent si la "scandalul de la piscina" de care vorbiti tot in
necunostinta de cauza si al carui motiv a fost de fapt razbunarea bataii pe care
Flavius i-a dat-o politistului Vaidean(ca instigator si regizor acest scandal
l-a avut pe colonelul Podosu) . Nu v-ar strica putin profesionalism , care ar
arata ca Flavius a fost eliberat in urma unui refuz de hrana de 30 de zile si
condamnat pentru niste capete de acuzare sprijinite de probe inventate sau acte
falsificate in urma unui dosar instrumentat cu incalcarea tuturor normelor
juridice existente .
Mircea   |07-08-2013 14:51:47
Buni baieti viceprimarul si tiganii lui Podosu , cu legaturi puternice intre ei
. Metalice legaturile , inoxidabile chiar . Pacat ca nu s-au lovit de Stefan
cand au distrus combinatul si ce au mai taiat prin zona . Daca pentru un bar
le-a spart capetele probabil ca pentru combinat i-ar fi pus direct la zid , si
nu facea rau ! Imi aduc aminte ca la el in bar bisnitarii si hotii nu aveau
acces , puteai sa mergi linistit fara sa te bata cineva sau sa-ti fure
portofelul .
Ion  - Coincidenta ?   |09-08-2013 15:10:07
Dupa cum cred ca stiti toti , la acea vreme in Fagaras erau 3 night-uri . Unul
apartinea procuroarei Bica Alina , altul gestionat de Parvu pentru "cine
stie cine" , iar al treilea al lui Flavius . O fi fost coincidenta ca ale
lui Bica si Parvu s-au inchis din lipsa de clienti cu vreo 2 saptamani inainte
de arestarea lui Flavius , in timp ce al lui Flavius era plin seara de seara iar
el amenaja spatiul din foaierul casei de cultura pentru deschiderea unui alt
club ? Sau tot coincidenta a fost ca barul lui Flavius a fost preluat de o
contabila de la gaz , la acea ora condus de tatal procuroarei Bica ? Nu mai cred
in Mos Craciun , barul lui Bica a fost redeschis imediat dupa arestarea lui
Flavius iar Parvu a continuat sa asigure prostituate politistilor si
procurorilor la cabana de la Sambata ! Un politist al acelor timpuri a spus ca :
ticalosiii si-au data mana ca sa scape de Flavius .
Un fagarasan   |18-02-2017 00:13:25
Sper ca Flavius sa se intoarca in Fagaras. a fost unul dintre putinii care au
lasat ceva in urma lor in orasul asta. Ar trebui sa-i multumim toti pentru
sediul nou al evidentei populatiei, ca daca nu facea el spatiul ne faceam si
acum buletinele la politie.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

În ediţia tipărită

Salariile, în pericol să scadă cu 22%

 

      Ministerul de Finanţe a anunţat joi, 27 iulie, într-un comunicat de 16 rînduri că, de anul viitor, contribuţiile pentru pensii şi sănătate vor fi plătite doar de angajaţi. Nu şi de angajatori, cum este acum. Asta în condiţiile în care premierul Tudose anunţa ferm, marţi, 25 iulie, că sistemul va rămîne „după modelul actual“. Consultanţii fiscali avertizează că dacă toate contribuţiile vor fi trecute la angajaţi, aceştia vor fi împovăraţi cu 35%, faţă de 16,5%, cît datorează acum. În aceste condiţii, există pericolul ca în mediul privat să avem scăderi de salarii chiar şi cu 22 de procente. (continuarea doar în ediţia tipărită).

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1398 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 710
Număr afişări conţinut : 3859151

Horoscop zilnicZiare