Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Horoscop 2013: Cum va fi anul pentru zodia ta
Horoscop 2013: Cum va fi anul pentru zodia ta Email
Luni, 07 Ianuarie 2013 16:54

 

 

      Horoscopul anului 2013 pune accent pe realism, maturitate şi seriozitate în ceea ce priveşte atît viaţa economică, dar şi cea socială. Problemele economice, deşi nu dispar, sînt privite în acest an cu mai multă maturitate. Urmează însă un an al transformărilor, în care astrele ne obligă parcă ăa ne adaptăm noilor condiţii, să găsim soluţii originale şi să avem o gîndire nouă, curajoasă. Vom avea predispoziţie spre optimism, dar nu trebuie să uităm să rămînem realişti. Este încă un an încărcat de dificultăţi materiale de aceea este bine să economisim cît mai mult. Spre sfîrşitul anului vom deveni mai sensibili, mai legaţi de familie sau relaţia cu partenerul, ne vom concentra mai mult pe ceea ce simţim. Este un an al călătoriilor şi am putea profita de acest implus pentru a ne simţi mai independenţi. In concluzie, este un an dificil din punct de vedere financiar, dar vom privi cu mai mult realism şi încredere viitorul decît am făcut-o anul acesta. Familia şi relaţiile sînt prioritare şi vor beneficia de toată atenţia noastră. 


Zodiile norocoase ale lui 2013
 

 

     Neti Sandu spune care sînt zodiile norocoase din 2013: „Avem un Jupiter în sfera comunicării pînă în iunie. Încă din februarie se deblochează traseul norocos pe această zonă şi trebuie dezvoltată comunicarea pe toate nivelurile. Jupiter, Marele Benefic, intră în zodia Racului din iunie 2013 şi face un triunghi echilateral, care înseamnă armonie în semnele de apă, adică Rac, Scorpion şi Peşti. Tuturor o să ne fie bine, indiferent dacă sîntem sau nu zodie de apă, însă din iunie 2013 pînă în iulie 2014 este anul norocos al Racului şi al celor cu ascendent în Rac”. Potrivit acesteia, din iunie 2012 pînă în iunie 2013 este anul norocos al Gemenilor, alături de celelalte două semne de Aer, respectiv Balanţa şi Vărsătorul, precum şi Săgetătorul, aflat în opoziţie cu Gemenii, la care se adaugă Leul şi Berbecul. „Să nu uităm de cei care au ascendentul în aceste zodii - conjunctura este una favorabilă şi pentru ei. Din iunie 2013 pînă în iulie 2014, Jupiter intră în Rac şi premianţii zodiacului sînt cei din triunghiul semnelor de apă, adică Racul, Scorpionul şi Peştii, precum şi Capricornul, semnul opus Racului, Fecioara şi Taurul. Bineînţeles, cei cu ascendentul într-una din aceste zodii vor fi şi ei la fel de norocoşi”, explică Neti Sandu.

Saturn influenţează afacerile şi sexualitatea
 

     Planetele îşi văd de propria evoluţie, în timp ce lumea este pregătită să treacă peste obstacolele economice şi globale. Saturn continuă să parcurgă zodia Scorpionului, zodie în care a intrat în octombrie 2012. Scorpionul fiind zodia care guvernează finanţele în comun şi sexualitatea, influenţa sa se va resimţi în principal în aceste domenii: afaceri şi sexualitate. Este un an în care ni se cere seriozitate, prudenţă, realism, maturitate şi responsabilitate în aceste domenii. În lipsa integrităţii şi seriozităţii în respectarea angajamentelor şi obligaţiilor financiare, dar şi de natură intimă, putem să avem surprize neplăcute. Însă Saturn nu este decît un val pe cuprinsul acestui ocean al transformării. Cel mai important aspect astrologic al anului 2013 este cel care se formează între Uranus şi Pluton. Aceste două planete vor intra într-o relaţie conflictuală şi pe parcursul anului 2013. Impactul global al acestei cuadraturi este unul spectaculos, iar schimbările majore din cadrul trecerii către o nouă paradigmă vor continua şi anul acesta. Adaptarea nu va fi uşoară, mai ales din cauza necesităţii de a trece de la tiparele „vechi” de gîndire şi de comportament (lecţie pe care ne-o aduce Pluton în Capricorn), la ceea ce va deveni noua realitate (Uranus în Berbec). Iar această realitate – fundamentul concret al tiparelor de viaţă – nu va avea un caracter stabil, cel puţin nu încă.

Uranus şi Pluton au impact asupra economiei
 

     Uranus şi Pluton vor continua să aibă un impact asupra locului de muncă, economiei globale, bursei de valori, politicii, naturii şi Pămîntului, precum şi asupra vieţii aşa cum o ştiam pînă acum. Cele mai provocatoare perioade vor fi următoarele: intervalul mai – iunie 2013 (cu un maxim atins pe data de 20 mai 2013, cînd Uranus va fi în cuadratură exactă cu Pluton) şi perioada octombrie – noiembrie 2013 (cu un maxim de influenţă pe data de 1 noiembrie 2013, cînd Uranus va fi pentru a doua oară în acest an în cuadratură exactă cu Pluton). Chiar dacă acest aspect, dintre Uranus şi Pluton, nu este o noutate pentru noi în acest an (Uranus şi Pluton confruntîndu-se şi de-a lungul anului 2012 şi formînd de două ori o cuadratură exactă, în iunie 2012 şi septembrie 2012), totuşi aceste perioade de timp vor însemna o revenire la realitate, mai ales că din februarie 2012, odată cu intrarea lui Neptun în zodia Peşti, avem tendinţa să percepem lucrurile dacă nu în nuanţe de roz, cel puţin cu o dispoziţie mai optimistă şi idealistă. Vor fi direct influenţaţi în primul rînd nativii zodiilor Berbec şi Capricorn, însă şi celelalte zodii vor resimţi efectele acestui aspect, în funcţie de zonele în care se află Uranus şi Pluton în tema generală a fiecărei zodii.

Jupiter tranzitează două semne zodiacale
 

     Jupiter tranzitează două semne zodiacale în 2013 – Gemenii şi Racul. Îşi va termina tranzitul prin zodia Gemeni în iunie 2013, după care îşi va începe trecerea prin zodia Rac, care va dura un an. Odată cu acest tranzit, al lui Jupiter prin Rac, începe o perioadă caracterizată prin sensibilitate, o însuşire asociată cu Racul, care mai este şi o zodie a familiei, casei, mamei, tradiţiilor, emoţiilor. Toate aceste caracteristici şi domenii vor fi amplificate pe durata trecerii lui Jupiter prin zodia Racului. Relaţia cu familia va fi mai importantă pentru noi şi începem să acordăm mai multă atenţie sufletului şi vieţii noastre interioare. În concluzie, în pofida dorinţelor multor oameni de întoarcere la prosperitatea anterioară lui 2009, anul în care s-a declanşat criza, acest lucru este puţin probabil, cel puţin în viitorul apropiat. Realitatea va prinde contur anul acesta, obligînd lumea mai curînd să accepte decît să evite ceea ce va deveni un nou stil de viaţă.

Horoscop 2013 Berbec
 

      Anul 2013 vine cu o veste bună pentru tine. De la sfîrşitul anului trecut ai scăpat de greutăţile, limitele, restricţiile, blocajele şi piedicile pe care le-ai resimţit în ultimii trei ani pe partea relaţională, ca urmare a tranzitului lui Saturn prin sectorul căsătoriei şi al parteneriatelor. Cu Uranus în zodia ta, eşti prietenos şi sociabil, îţi faci prieteni cu uşurinţă, din toate categoriile sociale. În acest an atragi un amestec de oameni de vîrste diferite, din clase sociale şi culturi mixte, care te pot ajuta să te eliberezi de modelul vechi în care eşti obişnuit de a-ţi exprima personalitatea. De obicei îţi place să preiei conducerea, dar anul acesta încearcă să permiţi celorlalţi să-ţi deschidă uşa spre o nouă lume, spre noi experienţe surprinzătoare şi neaşteptate! Oamenii noi pe care-i întîlneşti anul acesta este posibil să nu rămînă în viaţa ta şi într-un viitor mai îndepărtat, dar cu siguranţă vor aduce în viaţa ta mai multă aventură, te vor ajuta să explorezi noi teritorii şi îţi vor face viaţa mai interesantă şi neobişnuită.

Horoscop 2013 Taur
 

     Anul 2013 se anunţă a fi un an important în ceea ce priveşte partea financiară, dragostea, relaţiile, educaţia, dezvoltarea personală şi călătoriile. Cu 2 planete în zona educaţiei şi călătoriilor, anul 2013 nu poate reprezenta decît un an foarte important din acest punct de vedere. Beneficiezi de un tranzit de lungă durată, prin prezenţa lui Pluton în casa a 9-a din astrograma ta în zona educaţiei superioare şi a călătoriilor la mare distanţă de casă. Este o poziţionare ideală pentru aprofundare şi dezvoltare personală, aşa că s-ar putea să fie momentul să te pui serios pe studiu, eventual să te întorci la şcoală pentru a-ţi termina studiile, sau pentru a începe o facultate/un curs care să-ţi sporească şansele de reuşită în carieră. Pluton în Capricorn îţi sporeşte voinţa şi dorinţa de reuşită în ceea ce priveşte educaţia şi extinderea graniţelor actuale, însă pe durata acestui tranzit poţi avea tendinţa să devii mai sensibil, vulnerabil şi fanatic cînd vine vorba de a-ţi apăra convingerile şi filosofia de viaţă. Faptul că Pluton formează un aspect conflictual cu Uranus este o atenţionare că trebuie să faci eforturi să fii mai puţin rigid în viziunea pe care o ai asupra vieţii. Este posibil să stîrneşti duşmănii ascunse şi să fii atacat pe la spate cînd nu te aştepţi deloc, tocmai din cauză că refuzi să renunţi la unele concepţii depăşite, putînd lăsa impresia celorlalţi că eşti încuiat la minte, bătut în cap şi nedeschis faţă de nou şi progres.

Horoscop 2013 Gemeni
 

      Anul 2013 se anunţă un an important în ceea ce priveşte finanţele, serviciul şi cariera. Cu 2 planete în zona serviciului şi carierei, anul 2013 nu poate fi decît un an important în plan profesional. Saturn a poposit în zona serviciului tău încă de la sfîrşitul anului trecut, influenţîndu-ţi în mod direct munca cotidiană şi starea de sănătate de zi cu zi. S-ar putea ca serviciul să nu ţi se mai pară atît de uşor ca în alţi ani, să te întîlneşti cu limite, restricţii, bariere, întîrzieri în ceea ce priveşte serviciul şi relaţia cu colegii de muncă. Este timpul să devii serios, matur şi responsabil în privinţa profesiei şi rutinei de zi cu zi şi să le arăţi celorlalţi că poţi duce la bun sfîrşit toate sarcinile profesionale. În plus, Neptun se află în zona carierei şi reuşitei profesionale, iar influenţa lui te inspiră şi te face să visezi departe. Însă trebuie să ţii cont că Neptun îţi aduce nu numai inspiraţie şi viziune, ci îţi poate produce şi deziluzii. Este planeta care guvernează nu numai spiritualitatea şi idealurile înalte, ci şi dezamăgirea, iluzia şi confuzia. Nu uita să visezi la scară largă, dar să-ţi aminteşti mereu că doar amănuntele practice transformă visele în realitate!

Horoscop 2013 Rac
 

     Anul 2013 se anunţa un an important în ceea ce priveşte dragostea, relaţiile, educaţia, dezvoltarea personală, cunoaşterea de sine, călătoriile şi cariera. Cu două planete în zona dragostei şi relaţiilor, fără îndoială ca anul 2013 va reprezenta un an important în plan relaţional. Important, dar nu tocmai uşor. Pluton îţi tranzitează de cîţiva ani sectorul relaţiilor şi al căsătoriei şi probabil ai tot auzit de influenţa sa asupra relaţiilor şi parteneriatelor. Planeta puterii nu lasă aproape nimic neatins şi neschimbat în acest segment din viaţa ta. Prin urmare, te poţi aştepta ca şi în anul 2013, relaţiile tale să sufere transformări semnificative. Cert este că perspectiva ta asupra relaţiilor şi modul în care interacţionezi cu oamenii vor face, în cele din urmă, un pas înainte. Pluton va forma un aspect conflictual cu Uranus, poziţionat în Berbec, în zona carierei tale, un indiciu important că trebuie să fii foarte atent la cum îmbini cele două zone din viaţa ta: relaţiile şi cariera. Pentru că, pe de o parte, poţi intra în conflicte destul de aprinse cu partenerul tău, poate din cauză că îţi dedici toată energia pentru reuşite sociale, neglijîndu-ţi în felul acesta atribuţiile de soţ/soţie, iar pe de altă parte, poţi intra în conflicte aprinse cu şeful tău sau o altă persoană cu funcţie sau cu autoritate din viaţa ta. Sau este posibil ca cererile şi îndatoririle conjugale să cîntărească atît de mult şi din cauza aceasta să nu reuşeşti să te ocupi aşa cum ar trebui si de cariera şi reuşita ta profesională.

Horoscop 2013 Leu
 

     Anul 2013 se anunţă un an important în ceea ce priveşte familia şi casa, banii, serviciul, casatoria/relatiile, educaţia superioară, călătoriile pe distanţe lungi şi relaţia cu prietenii. Beneficiezi în continuare de prezenţa lui Pluton în zona serviciului şi a sănătăţii de zi cu zi. Probabil te-ai obişnuit deja cu intensitate la locul de muncă, atât din cauza unor sarcini surprinzătoare, cât şi datorită unor colegi de muncă dificili, cu care nu îţi este tocmai uşor să lucrezi. Cu atît mai mult anul acesta, Pluton fiind în conflict cu Uranus (poziţionat în zona concepţiilor de viaţă), ai tendinţa de a intra în conflicte destul de aprinse la locul de muncă. N-ar strica să încerci să fii puţin mai deschis mental şi să încerci să accepţi şi alte filosofii, idei, concepţii, viziuni diferite de cele pe care tu le susţii şi promovezi. În altă ordine de idei, Uranus în Berbec te face să fii entuziasmat de studii şi călătorii, este posibil să-ţi treacă prin minte gînduri legate de întoarcerea la şcoală sau de a-ţi îmbunătăţi cunoştinţele despre lume şi alte culturi. Atenţie însă pentru că hoinăreala fără rost, doar de dragul de a te bucura de o viaţă plină de aventuri, se poate repercuta în mod negativ asupra serviciului şi responsabilităţilor de zi cu zi. Pe plan financiar, beneficiezi de un tranzit important, însă nu în zona veniturilor obţinute în urma propriei munci, ci în zona banilor şi bunurilor în comun.

Horoscop 2013 Fecioara
 

     Anul 2013 se anunţă un an în care vei fi în centrul atentiei pînă în ziua de 26 iunie 2013. In aceasta perioadă vei beneficia de tranzitul Marelui Benefic prin zodia Gemeni (zodie care pentru tine reprezintă casa a 10-a, a carierei şi statutului social). Ai parte de această influenţă doar o dată la 12 ani, asa că este bine să exploatezi la maxim acest tranzit favorabil. În primele 6 luni ale anului te vei număra printre cei favorizaţi pe plan profesional, ai putea avansa în carieră, printr-o promovare sau prin ocuparea unui post nou important. Sînt şanse crescute ca să obţii reuşite şi satisfacţii profesionale. Este posibil să fii nevoit să-şi asumi mai multe responsabilităţi însă vei reuşi să faci faţă cu brio, fără prea multe dureri de cap. De la sfîrşitul anului trecut, din octombrie 2012, îl ai musafir pe Saturn în zona comunicării, relaţiilor cu fraţii, educaţiei şi călătoriilor pe distanţe scurte. Saturn în Scorpion ar putea să-ţi aducă unele dificultăţi în relaţia pe care o ai cu persoanele din mediul tău apropiat, precum şi cu fraţii surorile/verişorii, sau alte rude apropiate. De asemenea, acest tranzit te încurajează să adopţi o atitudine mai serioasă şi matură, în privinţa comunicării şi educaţiei şi să te străduieşti să înveţi din discuţiile purtate. Cu 2 planete în zona iubirii, respectiv a relaţiilor, anul 2013 nu poate fi decît un an important în ceea ce priveşte relaţia cu persoana iubită. Neptun în casa a 7-a aduce magia şi misterul în relaţiile tale, îţi stimulează imaginaţia, dar, în acelaşi timp, aduce şi opusul, adică deziluzii provocate de persoana dragă.

Horoscop 2013 Balanta
 

     Dacă anul 2012 l-ai început cu Saturn poziţionat în zodia ta, în 2013 vei scăpa de testele şi provocările pe care ţi le-a adus Saturn în ultimii 2 ani şi jumătate. Prezenţa lui Saturn în zodia ta nu a reprezentat cel mai uşor tranzit, dar te-a învăţat să-ţi asumi responsabilitatea, să te maturizezi şi să devii mai serios în ceea ce te priveşte. S-ar putea să treacă mai mulţi ani pînă cînd vei conştientiza pe deplin lecţiile valoroase pe care le-ai învăţat datorită acestui tranzit. Saturn începe anul 2013 în zodia Scorpion în casa veniturilor tale şi se anunţă un an în care trebuie să dai dovadă de chibzuinţă, realism şi seriozitate în ceea ce priveşte banii şi veniturile obţinute în urma muncii proprii. Prezenţa lui Saturn aici pentru următorii 2 ani poate indica anumite restricţii, bariere, limitări în ceea ce priveşte cîştigurile materiale şi posesiile. Insă ele, de multe ori, nu vor reflecta decît un comportament şi o abordare greşită (chiar şi inconştienţa) din partea ta. În momentul în care faci corecturile necesare, adică înveţi să fii organizat, disciplinat, realist, matur şi responsabil în acest domeniu din viaţa ta, dispar toate piedicile şi te poţi bucura de partea pozitivă a acestui tranzit: stabilitate şi siguranţa financiară. Incepînd cu ziua de 26 iunie 2013 te vei bucura de intrarea Marelui Benefic în zona carierei.

Horoscop 2013 Scorpion
 

     Anul 2013 va reprezenta pentru tine începutul unui ciclu de aproximativ 2 ani în care vei avea ocazia să te (re) descoperi, să afli cine eşti, să te vezi într-o altă lumină. Saturn a intrat în zodia Scorpion la sfârşitul anului trecut, făcându-te să priveşti viaţa în culori mai sumbre şi aducându-ţi restricţii, limite, provocări, pentru a te face să te maturizezi şi să-ţi asumi responsabilitatea, in primul rînd faţă de tine. Vei fi taxat pentru nefolosirea corespunzătoare a puterii personale, aşa că mare atenţie. În anul 2013, manipulările, abuzurile, şantajele emoţionale, dorinţa de a-i controla pe ceilalţi, nu vor rămîne nesancţionate de către Saturn. Este un an în care va trebui să creşti, să devii mai serios în privinţa vieţii tale şi în care va trebui să dai dovadă de disciplină şi organizare. Numai în felul acesta vei reuşi să-ţi faci viaţa mai uşoară, fără să resimţi piedici la fiecare pas în calea ta. Cea mai importantă schimbare în acest an este intrarea planetei Jupiter, în ziua de 26 iunie, în semnul Racului (zodie care pentru tine reprezintă a 9-a casă în astrograma ta).

Horoscop 2013 Săgetator
 

     Anul 2013 se anunţa un an important în ceea ce priveşte partea financiară, relaţiile, familia şi iubirea. Primele 6 luni ale anului 2013 vor însemna pentru tine nişte luni foarte importante pe plan relaţional. O dată la 12 ani te bucuri de prezenţa Marelui Benefic, Jupiter, în zona căsătoriilor, relaţiilor, parteneriatelor, oferindu-ţi noroc şi oportunităţi în acest sector al vieţii tale. Dacă încă nu eşti căsătorit, este cea mai bună perioadă pentru a face acest pas. Cum am mai spus, abia peste 12 ani te vei mai putea întâlni cu această şansă. Cea mai importantă schimbare faţă de anul trecut o reprezintă intrarea planetei Jupiter, în ziua de 26 iunie 2013, în zodia Rac, zodie care pentru tine reprezintă casa a 8-a în astrogramă. Este un tranzit benefic pe plan financiar şi în ceea ce priveşte viaţa sexuală. Te poţi aştepta la cadouri, sprijin financiar din partea altor persoane (al partenerului de viaţă sau al unui partener de afaceri). Vei beneficia de resursele altor persoane şi de cîştiguri financiare ce nu vin în urma efortului propriu. Există posibilitatea să primeşti o moştenire importantă iar dacă te gîndeşti să faci un împrumut, este bine să aştepţi pînă dupa data de 26 iunie 2013, pentru că va fi perioadă ideală din acest punct de vedere.

Horoscop 2013 Capricorn
 

     În 2013 sînt puternic sustinute următoarele domenii din viaţa ta: munca, familia, relaţia cu fraţii (vecinii, rudele), călătoriile pe distanţe scurte, comunicarea, relaţia cu prietenii, zona relaţiilor şi parteneriatelor. Şi în anul 2013 vor continua schimbările profunde în viaţa ta. Pluton îşi petrece întregul an în zodia ta natală, pe care o va tranzita pînă în 2024. Cea mai bună abordare pe care poţi s-o ai este să nu te împotriveşti planurilor acestei planete şi schimbărilor pe care te forţează să le faci, pentru că doar în felul acesta îţi poate aduce stabilitate şi putere. Dacă în 2012 ţi-a fost destul de greu să găseşti o balanţă între familie şi carieră, avînd tendinţa puternică să încerci să te realizezi social şi să-ţi faci un nume, în noul an, odată cu intrarea guvernatorului zodiei tale, Saturn, în zodia Scorpion, atenţia ta nu se va mai îndreaptă în principal asupra carierei, ci asupra prietenilor tăi. În următorii 2 ani devii mai serios în ceea ce priveşte prietenia şi viaţa socială. Poate fi o perioadă în care îţi sînt testate relaţiile de prietenie şi doar cele care au profunzime, care sînt bazate pe încredere, respect şi loialitate vor reuşi să supravieţuiască.

Horoscop 2013 Vărsator
 

     Anul 2013 se anunţă un an important în ceea ce priveşte finanţele, dragostea, educaţia, călătoriile şi cariera. Cu 2 planete în zona serviciului şi carierei, anul 2013 se anunţă un an important în plan profesional, mai ales în a doua parte a sa. Jupiter, Marele Benefic în astrologie, va intra în zodia Rac, în zona serviciului şi muncii din astrograma ta. Sub această influenţă te vei bucura de noroc şi protecţie în plan profesional. Vei avea mai mult entuziasm şi optimismul te va face să îndrăzneşti să-ţi asumi mai multe sarcini de serviciu. Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă, trimite CV-urile începînd cu ziua de 26 iunie 2013, pentru că este cea mai bună perioadă din punct de vedere profesional pentru a te întîlni cu oportunităţi şi noroc în profesie. Încearcă să profiţi la maxim de a doua jumătate a anului, pentru că vei mai beneficia de acest tranzit doar în primele 6 luni ale anului 2014, iar apoi îl vei mai avea pe Jupiter în această poziţie doar peste 12 ani. În plus, de la sfîrşitul anului trecut îl ai musafir pe Saturn în zona carierei, şi în următorii 2 ani ai şansa să ajungi acolo unde-ţi doreşti pe plan social.

Horoscop 2013 Peşti
 

     Anul 2013 se anunţă un an important în ceea ce priveşte partea financiară, dragostea, educaţia superioară, călătoriile pe distanţe lungi şi relaţia cu familia. Cu Neptun în zodia ta, încă de anul trecut (un tranzit special care se petrece doar o dată în viaţă), îţi este intensificat cel de-al şaselea simţ şi te simţi mai aproape de cine eşti cu adevărat. Neptun îţi adaugă farmec şi mister iar oamenii vor simţi această influenţă. Este un tranzit minunat pentru zodia ta şi ar trebui să profiţi la maxim de darurile pe care ţi le poate aduce guvernatorul zodiei tale, Neptun. E bine să ai vise mari în 2013, dar în acelaşi timp trebuie să fii atent să nu te îndepărtezi de realitate. Altfel, există riscul să sfîrşeşti prin a alerga după iluzii şi să-ţi doreşti imposibilul şi irealizabilul. Incepand cu ziua de 26 iunie Jupiter va intra în Rac, zodie care pentru tine reprezintă Casa a 5-a, Casa iubirii, creativităţii şi copiilor. Marele Benefic îţi va aduce oportunităţi în domeniul relaţiilor romantice. Dacă eşti deja într-o relaţie de cuplu, poţi să te aştepţi la o perioadă foarte frumoasă pentru relaţia ta, pentru povestea ta de dragoste. Dacă eşti părinte, influenţa lui Jupiter îţi poate aduce bucurii şi momente de fericire datorate copiilor tăi.

2013, anul Şarpelui de Apă în zodiacul chinezesc
 

     Anul Nou chinezesc începe pe 10 februarie 2013, dar prima zi a celui astrologic va fi 4 februarie. Mulţi oameni consultă calendarul chinezesc pentru a afla dacă vor avea noroc în anul ce urmează. Cei care au aşteptări mari de la Anul Şarpelui de Apă trebuie să se pregătească pentru o perioadă dominată de elemente contradictorii, de la instabilitate la dinamism, în toate domeniile.
     Anul Şarpelui de Apă durează pînă pe 31 ianuarie 2014 şi va fi unul caracterizat de schimbari bruşte, surprize, dinamism, instabilitate. Unul dintre elementele pe care se pune accentul în aceasta perioadă este familia. Conform tradiţiei chinezesti, un şarpe în casă este de bun augur.
Şarpele de Apă ar aduce, potrivit tradiţiei asiatice, o perioadă mai liniştită, în care dragostea şi prosperitatea se vor face simţite. Se crede că Anul Şarpelui reprezintă o perioadă benefică din punct de vedere financiar, scrie acasa.ro.
     Culorile dominante în anul care vine sînt negru, albastru şi verde. Conform tradiţiei chinezeşti, acestea vor purta noroc oamenilor.
     Conform calendarului astrologic chinezesc, care are la bază cele cinci elemente (apa, focul, pămîntul, metalul şi focul), Anul Şarpelui de Apă este legat de negru. Putem spune, astfel, că 2013 este anul Şarpelui Negru, de Apă.
     Astrologia chinezească pune în balanţă cele cinci elemente, cărora le corespunde cîte un animal. Şarpele este asociat, în principal, focului, dar conţine şi aspecte de metal şi pămînt. Apa, elementul dominant al anului 2013, şi focul, asociat şarpelui, vin în contradicţie şi dau caracteristicile perioadei. Din acest motiv calendarul chinzesc nu prevede un an strict norocos sau unul negativ, conform chinesefortunecalendar.com.
     Şarpele de Apă simbolizează focul sub apă. Şarpele este calm, timid, precaut şi reprezintă un animal retras în horoscopul chinezesc. Şarpele nu îşi atacă inamicii, decît dacă este deranjat sau flămînd. Cei care nu sînt atraşi de foc trebuie să se ţină la distanţă de acest element în anul care vine.
     Şerpii au reprezentat dintotdeauna, în plus, seducătorii de oameni. Cei care sînt născuţi sub semnul Şarpelui sînt carismatici şi populari, refuzînd să fie ignoraţi. Recunoaşterea publică este unul dintre cele mai nesemnificative lucruri la care se aşteaptă un nativ Şarpe. Cu toate aceştia, Şerpii nu sînt niciodată gălăgioşi şi deschişi, şi dau dovadă de cele mai bune maniere.
     Anul care s-a încheiat a fost cel al Dragonului Negru, ultimul din ciclul de Lemn. Odată cu Şarpele, începe ciclul de foc (urmat de Cal şi de Oaie).
Fără legătură cu şarpele biblic
     Şarpele astrologic nu este asociat răului, ci dimpotrivă. Conform astrologiei chinezeşti, oamenii născuţi în Anul Şarpelui sînt foarte atractivi şi determinaţi. Urăsc să fie lăsaţi „în aer” şi iau decizii rapid şi ferm. Majoritatea oamenilor este îndrăgostită de ei, pentru că par irezistibili, nu bîrfesc şi sînt persoane intelectuale, care nu se bazează pe prima impresie, sau pe simpatii.
 

Defectele Şerpilor
 

     Şerpii nu sînt foarte darnici cînd vine vorba de dat bani, deşi îşi oferă ajutorul. Cel mai mare defect al caracterului acestor persoane este tendinţa de a exagera, chiar şi în ajutarea prietenilor. Iar în momentul în care au făcut cuiva un serviciu, devin posesivi asupra lor. O altă caracteristică bine de ştiut este aceea că Şerpii sînt capabili să mintă în stil mare. Deşi nu o fac des, ei vor minţi cînd ştiu că nu vor fi prinşi. Îşi aleg cariere care nu implică niciun risc, nici măcar riscul de a munci prea mult.
 

Imposibil de ignorat
 

     Nativii Şerpi au noroc în privinţa banilor, conform astrologiei chinezeşti, şi sînt, în general, generoşi cu prietenii şi familia. În cuplu, sînt romantici şi încîntători, au simţul umorului şi sînt fizic frumoşi. Sînt însă geloşi şi posesivi, în momentul în care şi-au ales un partener, iar respingerea îi afectează foarte mult. În Japonia, cei care vor să-i facă un compliment unei femei îi spun că este cu adevărat un şarpe, din cauza caracteristicilor cu care este asociat simbolul. Se spune despre oamenii născuţi în Anul Şarpelui că sînt înţelepţi şi posedă o viclenie nativă. Ajung uşor să aibă succes şi faimă, reuşind să rămînă, înconjuraţi de mister în tot acest timp. Ca şerpii din natură, cei asociaţi semnului „hibernează” în sezonul rece, iar personalitatea lor este la cel mai exuberant şi strălucitor nivel vara.
     Cîţiva dintre cei mai cunoscuţi nativi Şerpi sînt Picasso, Audrey Hepburn, John Fitzgerald Kennedy, Brooke Shields, Felix Mendelssohn sau Jacqueline Onassis. Anii anteriori dominaţi de simbolul Şarpelui au fost: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001.

Astronomii nu văd cu ochi buni anul 2013
 

- Abia scăpată de blestemul mayasilor, omenirea dă, în 2013, peste o nouă încercare. Astronomii sînt convinşi că peste trei ani, o avalanşă de explozii solare ar putea afecta serios viaţa de pe Terra. Astronomii cred că aceste explozii solare vor afecta transportul aerian, telecomunicaţiile şi nu în ultimul rînd, evoluţia vremii pe Terra. Louis Lanzerotti, astronom: „Soarele este o stea fascinantă, care trece prin cicluri de 13 ani. Intre 11 şi 13 ani, nu este chiar o durată exactă. Şi în această perioadă, se înregistrează mult mai multe pete solare“. Adică urmele clare ale furtunilor solare, care răvăşesc suprafaţa astrului şi aruncă plasmă fierbinte, uneori şi la sute de kilometri depărtare. Unda de şoc călătoreşte însă mult mai departe în spaţiu, afectînd cîmpul magnetic al întregului sistem solar, inclusiv pe cel al Pămîntului. Daniel Baker, astronom: „Impactul major se va produce asupra reţelelor de electricitate. Tocmai de aceea o furtună solară ar putea provoca pagube uriaşe. Am putea avea pene de curent care să dureze săptămîni întregi, ba chiar luni sau ani buni“. Asta înseamnă că ne-am putea trezi fără energie electrica, lifturi, avioane, aer condiţionat şi bineînţeles orice obiect care are o componentă electronică - de la telefoane, la televizoare, maşini şi trenuri, pînă la avioane şi sateliţi. Pericolul este la fel de mare şi pentru noi, ca pentru orice fiinţă vie de pe planetă, din cauza radiaţiilor care vor creşte spectaculos. Ele vor afecta în special persoanele care călătoresc pe distante mari cu avionul. Daniel Baker, astronom: „O pană de curent, provocată de fenomenele meteorologice din spaţiu ar putea avea un impact economic, calculat nu în miliarde, ci în trilioane de dolari“. În consecinţă, astronomii cer guvernelor să ia măsuri de protecţie a reţelelor electrice, pentru evitarea unor situaţii ca cea din 2003. Atunci, o uriaşă pană de curent a lăsat fără energie electrică 50 de milioane de oameni, din şase state americane şi o parte din Canada.

Profeţiile lui Nostradamus pentru anul 2013: vor fi asasinaţi patru şefi de stat
 

- Potrivit lui Nostradamus, în perioada 2012 - 2013 va avea loc Al Treilea Război Mondial, iar înainte de acesta vor fi asasinaţi patru şefi de stat. Porfetiile lui Nostradamus nu ocolesc anul 2013. Nostradamus s-a născut în Saint Rémy de Provence, în sudul Franţei, pe 14 decembrie 1503 şi a fost un faimos medic, cabalist şi farmacist francez, celebritatea sa datorîndu-se lucrării “Les Propheties”, a cărei primă ediţie a apărut în 1555. Lucrările lui Nostradamus sînt realizate din catrene, scrie jurnalul.ro. Potrivit site-ului nostradamus-predictions.org, lui Nostradamus îi aparţin 6338 de profeţii, dintre care multe nu s-au îndeplinit atunci cînd fuseseră prezise. Profeţiile sale sînt strîns legate de aplicarea Codului Bibliei şi acoperă o perioadă care ajunge pînă în anul 3797. Nu se cunoaşte secretul prezicerilor sale. În profeţiile sale, Nostradamus susţine că pînă în 2016 toţi oamenii vor muri, iar în Europa va apărea un “arc satanic al furiei”, o maşină a timpului, acest “arc satanic” putînd fi Marele Accelerator de Particule de la Geneva (Large Hadron Collider-LHC) sau rachetele balistice. Alte profeţii ale lui Nostradamus arată dezastre naturale, cataclisme sau venirea lui Anticrist.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Art Festin Făgăraș

În ediţia tipărită

,,Am ajuns să fim condusi de golani care aprobă legi doar în favoarea lor”

 

     Modificarea Codului Administrativ de către parlamentarii PSD-ALDE a mai creat un mod de a fi recompensaţi susţinătorii politicienilor. Pensii speciale pentru aleşii locali care să le completeze pensiile de vechime. Sînt bani care golesc bugetul ţării, aşa cum o fac şi alte categorii privilegiate de pensionari. Dacă un angajat a muncit zeci de ani în cîmpul muncii cotizînd lunar pentru a avea o pensie la bătrîneţe, acesta încasează pensie din care abia îşi duce zilele. În schimb un pensionar ,,special” este lovit cu pensie de mii de euro în condiţiile în care n-a cotizat niciun leu pentru pensie. Făgărăşenii spun că nu există echitate între pensionari, iar legile adoptate de parlamentari în ultima vreme sînt lipsite de bun simţ. Făgărăşenii mai spun că aleşii locali nu merită pensii speciale pentru că şi-au făcut doar datoria, iar în cele mai multe cazuri nici pe aceasta. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu cetăţenii în privinţa modificării Codului Administrativ de către parlamentarii Puterii, act normativ ce a fost votat deja în Senat. O parte din opiniile lor sînt prezentate în materialul următor. (continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1594 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

FaceBook

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 764
Număr afişări conţinut : 4211524

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare