Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale

Ştiri localeHoraţiu Ioani, renumitul neurochirurg cu origini în Rucăr

 

      Este un neurochirurg renumit, desi este tînãr. Detine titlul fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie. A dobîndit 8 ani de experientã în spitale renumite din Anglia. Dar l-am regãsit în România, într-un spital de stat din Bucuresti. Este medicul Horatiu Ioani, cu origini în tara Fãgãrasului. Mai précis în satul Rucãr din comuna Vistea, locatitateanatalã a tatãlui sãu, medicul generalist Ioan Ioani.

     Si-a petrecut perioade bune ale copilãriei la Rucãr, la bunici, de unde i-au rãmas vii amintiri, despre care spune cã nu are cum sã le uite. ,,Coasta Furcii”, grãdinile, dealurile, scãldatul la Olt sau filmele fãcute la cãminul cultural, sînt momenet pe care, spune medicul Horatiu Ioani, le va povesti fiului sãu, Tudor, care acum are doar un an si opt luni. Medicul Horatiu Ioani îsi iubeste meseria si are credinta cã poate revolutiona sistemul medical românesc.

Citeşte mai mult...
 

Dispecerul care a învins birocraţia pentu a-şi planta o pădure

Email

 

Prima plantaţie de salcîm şi frasin din ţară a fost înfiinţată la Cincşor de Nicolae Boriceanu care nu are nimic în comun cu silvicultura Inginerii de la Garda de Mediu i-au impus puieţii de gorun deşi ştiau că nu se prind în terenul arabil Proiectul european îi aduce localnicului 21.000 euro plătibili în 12 ani 

Citeşte mai mult...
 

,,Cîte un brad împodobit în fiecare cartier”

Email

 

Îşi doresc majoritatea făgărăşenilor

 

     Primele pregătiri pentru luna decembrie au început deja să se vadă în municipul Făgăraş. Bradul de Crăciun a fost deja montat în parcul din centrul municipiului în vederea împodobirii. Autospecialele de tip macara lucrează pe străzile urbei pentru a monta ornamentele de sărbători.

Citeşte mai mult...
 

Linie de credit pentru Ocolitoare

Email

 

6 milioane de euro este suma pe care Municipalitatea intenţionează să o obţină de la bănci şi din care să acopere cheltuielile legate de licitaţiile aferente ocolitoarei pe de o parte, dar şi pentru refinanţarea creditului vechi contractat, în 2009, pentru achiziţia stadionului  Ocolitoarea va fi preluată în proprietatea Municipiului pentru a putea fi construită

Citeşte mai mult...
 

Scandalul cu iz de folclor de la Arpaş

Email

 

60 de copii din Arpaş sînt interesaţi de dansurile populare  4.800 lei/ lună de la bugetu local se duc pe indemnizaţiile pentru colegrafi şi instuctorul instrumentist Ansamblul Folcloric ,,Comorile Arpaşului" joacă dansurile specifice Maramureşului şi Banatului, mai puţin pe cele de la Arpaş  Vîrstnicii satului vor să-i înveţe pe copii paşii jocurilor bătrîneşti

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 6

În ediţia tipărită

Ordonanţă dată pe furiş

      Guvernul a introdus, fără să anunţe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice într-o lună, între 20 noiembrie şi 20 decembrie, contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor. Iniţierea negocierii colective în unităţile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unităţi fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, a decis Guvernul, introducînd obligaţii care nu erau incluse în forma lansată în dezbatere publică a unei ordonanţe. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Guvernul introduce pachetul de asigurări voluntare de sănătate

     Legea Sănătăţii va permite românilor să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, spitalele, de exemplu, se vor obliga să suporte costurile serviciilor medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii. (continuarea doar în ediţia tipărită)
 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 1013 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Informatii utile

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 739
Număr afişări conţinut : 3926895

FaceBook

Horoscop zilnicZiare