Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki

Rețete culinare by Florin Baki



File de ton roşu cu alune de pădure / Foi de clătite cu verdeţuri umplute cu tăiţei din legume / Sos de soia cu ghimbir

Email

 Ingrediente

File de ton cu alune
File de ton 100 gr
Ghimbir proaspăt 10 gr
Alune pădure 10 gr
Pezmet 10 gr
Unt 15 gr
Zuchini 150 gr
Sare de mare 5 gr
Piper negru 5 gr
Piper alb 5 gr
Felii de lămîie 40 gr(limeta)
Sos de soia cu ghimbir
ulei măsline 10 ml
ghimbir tocat 10 gr
ceapă roşie 50 gr
sos soia 30 ml

Citeşte mai mult...
 

Piept de curcan glasat / Salată caldă de legume / Cremă de ardei copt

Email

Ingrediente:

Piept de curcan glasat:
piept curcan 1.5 kg
mustar dulce 0.2 kg
miere albine 0.1 kg
lămîie 0,15 kg
praf curry 0.005 kg
unt 85% grasime 0.1 kg
praf ghimbir 0,006 kg
vegeta pui 0,010 kg

Salata calda de legume:
 

morcov 1 kg
zucchini 1 kg
ardei color 1 kg
ulei măsline 0,100 ml
oţet balsamic alb 0,050 ml

Citeşte mai mult...
 

Tartă cu lămîie

Email

 Pentru aluat
250 g făină
1 gălbenuş
125 g unt
sare
1 linguriţă zahăr
50 ml apă
10 g unt pentru uns tava

Pentru cremă
2 lămîi
2 ouă
2 gălbenuşuri
200 ml smîntînă lichidă
200 g zahăr pudră

Citeşte mai mult...
 

Cheesecake cu zmeură

Email

 

 

 Ingrediente pentru blat
150 g faină
100 g unt
2 linguri zahăr
sare
30 ml apă rece
Ingrediente pentru crema de zmeură
600 g zmeură (pentru umplutură şi decor)
3 albuşuri
150 g zahăr
15 ml zeamă de lămîie
500 g cremă de brînză
500 g smîntînă pentru frişcă
10 g gelatină

Citeşte mai mult...
 

BULGĂRAŞI din peşte alb

Email

Salată uşor călduţă de fasole verde
Salsa de legume

Ingrediente
-File de peşte alb 500 gr
-Pesmet 50 gr
-Usturoi verde 3 fire
-Ceapă verde 3 fire
-Mărar 1/2 legătură
-Pătrunjel 1/2 legătură
-Coajă rasă de la o limeta
-Zeamă de la jumătate de limeta
-1 ou
-sare
-piper
Mod de preparare
Peştele se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt. Într-un bol amestecăm toate ingredientele pînă obţinem o compoziţie omogenă. Se asezonează după gust. Din compoziţie formăm BULGĂRAŞI, după preferinţă mici sau mari. Se prăjesc în uleiul încins. Se servesc calde.

Citeşte mai mult...
 

Dovlecei umpluţi cu mozzarella / Sos de iaurt cu mentă

Email

Dovlecei umpluţi cu mozzarella
 

INGREDIENTE
2 dovlecei mari
mozzarella 250-300 gr
faină
2 ouă
pesmet
sare
piper
oregano
boia de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine dovleceii şi se taie pe lungime, fîşii subţiri, dar cît mai late. Se taie felii de mozzarella de 0,5 cm grosime. Se aşează 2 felii de dovlecel în cruce, iar la intersecţia celor două felii se pune felia de mozzarella. Se aduc cele 4 capete de dovlecel peste mozzarella alternativ, începînd cu capetele feliei de dedesubt, pentru a avea mai multă susţinere. Odată împachetat dovlecelul umplut, se înfige o scobitoare în el, pentru a evita desfacerea. Se repetă acelaşi procedeu cu toate bucăţile de dovlecel rămase. Se trec dovleceii umpluţi prin făină, apoi prin oul bătut cu sare, piper şi boia de ardei dulce şi în final prin pesmet combinat cu oregano. Se prăjesc dovleceii umpluţi cu mozzarella pentru 1-2 minute, pînă cînd se rumenesc bine.

Citeşte mai mult...
 

Spuma de căpşuni

Email
Sos de căpşuni / Cruble cu migdale
 

 Spumă
 Imgrediente:
 400 g căpşuni
 100 g zahîr
 250 ml frişcă lichidă
 2 albuşuri
 sucul de la o lămîie
 fructe proaspete pentru servit
 Mod de preparare:
 Căpşunile se spală şi taie în două, se mixează cu sucul de lămaîe şi zahărul.
 Separat, într-un bol se bate frişca tare şi apoi se adaugă peste amestecul cu căpşune.
 Albuşurile se bat spumă şi apoi se adaugă peste amestecul cu frişca şi căpşuni.
 Se repartizează spuma în pahare şi se dă la rece pentru două ore. 
Citeşte mai mult...
 

Papanaşi

Email

 

Ingrediente

500 gr branză de vaci proaspătă (foarte bine scursă, să aibă bulgăraşi)
100 gr zahăr
2 ouă
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 esenţă vanilie
200 grame făină
smîntînă
dulceaţă
Se obţin 10 bucăţi

Citeşte mai mult...
 

Tartă cu ciuperci

Email

Pentru aluat
Făină 500 gr
Drojdie 15 gr
Ulei 100 ml
Apă minerală 200 ml
Sare
Pentru umplutură
Ciuperci 1 kg
Ceapă 1 buc mare
Bacon 100 gr
Cașcaval 250 gr
Ouă 2 buc
Usturoi 2 catei
Ulei 50 ml
Sare
Piper

Citeşte mai mult...
 

Cocktail cu brînză de vaci şi portocale (4 porţii)

Email

Ingrediente:
 

- brînză proaspătă de vaci 0,500 kg
- zahăr farin (pudră) 0,150 kg
- zahăr vanilat 0,010 kg
- portocale 0,200 kg
- lichior de portocale 0,050 l
- sirop de portocale 0,050 kg
 

Pregătirea Ingredientelor: Portocalele se curăţă de coajă, se desfac felii; o parte din ele se taie cuburi mici, iar altele se lasă clinuri pentru decor. Brînza de vaci se va trece prin sită.
Prepararea: Brînza de vaci se amestecă cu zahărul farin, zahărul vanilat, lichiorul de portocale, siropul de portocale şi cuburile de portocale. Compoziţia se va aşeza în cupe şi se pune la frigider pentru 2 ore.
Servirea: Preparatul se va prezenta în cupe decorat cu clinuri de portocală, pişcoturi, frunze de mentă şi cateva picături de lichior de portocale. Se va servi rece.

 

Masa de Paşte pentru toată familia

Email

      Învierea Domnului este sărbătoarea bucuriei şi a speranţei. Este praznicul care aduce lumina în casele tuturor, iar cu acest prilej toţi cei dragi se întîlnesc în familie. Casele primenite, curate şi frumos ornate îşi aşteaptă invitaţii, iar gospodinele se întrec pe ele făcînd tot felul de preparate specifice sărbătorii. Pentru ele, Masa de Paşte este una specială, iar prezentarea ei presupune multă muncă, migală şi ingeniozitate. ,,Masa de Paşte înseamnă eleganţă, simplitate şi bun gust” ne explică chef Florin Baki care recomandă pentru acest eveniment preparate tradiţionale româneşti. ,,Ouăle roşii, preparatele din miel, pasca şi cozonacul ne reprezintă pe noi, românii. Sînt şi foarte bune, dar este important modul în care sînt preparate şi prezentate. Vedeta unei mese festive de Paşte rămîn însă ouăle roşii” a explicat chef Florin Baki.
 

     Chef Florin Baki vine în ajutorul gospodinelor şi prezintă cele mai gustoase reţete ce pot fi preparate pentru Masa de Paşte.
     Urmînd reţetele lui chef Florin Baki, masa dumneavoastră va fi una îmbelşugată, gustoasă şi apreciată de invitaţi.

Masa de Paşte pentru 10 persoane

Gustare:
- Ouă roşii
- Drob de miel
- Salsa de legume
- Sos rece de muştar
- Baghete cu branză şi usturoi

Citeşte mai mult...
 

Păstrăv copt aromat cu lămîie şi măr

Email

Legume verzi sotate în unt cu cimbrişor de padure / Sos de ardei copt

Pastrav
Ingrediente:
4 bucăţi păstrăv, 1 lămîie, 1 măr, 50 gr unt, 50 gr ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare: Păstrăvul se eviscereaza şi se spală. Din lămîie se taie 4 felii, iar restul se stoarce. Mărul se taie clinuri. Într-un vas se pun păstrăvi, felilile de măr, feliile de lămîie, sucul de lămîie, pătrunjelul rupt, uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper. Se masează bine păstrăvi cu amestecul din vas şţi se pune la frigider minim o oră. Se scoate de la firgider şi se umplu păstrăvii cu feli de lămîie, felii de măr, pătrunjel şi unt. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor 30 minute la 170 grade C.

Citeşte mai mult...
 

Dovlecel umplut cu orez şi legume, creveţi sotaţi în ulei de măsline, dulceaţă de roşii

Email

Ingrediente:
- dovelcel: 1 dovlecel, orz decorticat 100 g, 1 căţel usturoi, 2 frunze busuioc, 1 ardei roşu, 3 fire ceapă verde, 1 morcov
- creveţi: 200 g creveţi, 30 g ulei măsline, 1 cîţel usturoi, 1 frunză busuioc
- dulceaţă roşii: 2 roşii, 1 căţel usturoi, 1 ardei iute roşu, 2 linguri zahăr, 3 frunze busuioc, 30 ml ulei măsline, 1 linguriţă amidon
 

Mod de preparare:
- dovlecel: Dovlecelul se spală, se taie capetele şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte în interior fiecare jumătate şi se condimentează cu sare şi piper şi se unge cu lei de măsline. Se pun într-o tavă şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 min. Orzul se spalăşi se pune la fiert în apă cu sare 30 min. Ardeiul şi ceapa verde se taie cubuleţe. Morcovul se dă pe răzătoarea mica. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă legumlele şi orzul şi se sotează 3-4 min. Se condimentează cu sare piper şi frunzele de busuioc. Cu compoziţia din tigaie se umplu dovleceii. Peste dovleceii umpluţi se pune o lingură de dulceaţă de roşii şi se mai dă la cuptor pentru 10 min.
- creveţii: se spală şi se curăţă creveţii. Se încinge într-o tigaie uleiul de măsline care se asezonează cu un căţel de usturoi (care se scoate după ce este prăjit) şi se pun creveţii pentru 3 min. La foc mare. Se adaugă 1 lingură de dulceaţă de roşii, se condimentează cu sare piper şi busuioc şi se mai ţin pe foc 1 min.

Citeşte mai mult...
 

Coaste de porc caramelizate

Email

Cartofi aurii / Sos usturoi

Coaste de porc
Ingrediente: scăriţă de porc 1 kg (coaste de porc), sos soia 30 ml, ulei 50 ml, zahăr brun 30 gr, sare, piper, boia iute. 

Mod de preparare: Într-un bol se amestecă toate ingredientele (sare, piper şi boia iute). Amestecul obţinut se pune peste scăriţa de porc şi se masează bine carnea. Carnea se pune la frigider, la odihnit, 4 ore. Se ia carnea de la frigider şi se pune într-o tavă pentru cuptor. Se coace 3 ore la temperatura de 125 grade C.

Cartofi aurii

Ingrediente: cartofi 1 kg, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin măcinat
Mod de preparare: cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă. Cînd s-au fiert se curăţă şi se taie în bucăţi mari. Se pun într-un bol şi se adaugă puţin ulei peste ei (pentru a se lipi condimentele mai bine şi mai uniform), se condimentează cu sare, piper, boia şi rozmarin. Cartofii se prăjesc în baie de ulei pînă devin aurii. 

Citeşte mai mult...
 

Aripioare de pui picante

Email Imprimare PDF

Sos picant / Cartofi aurii

Aripioare de pui picante
Ingrediente:
- Aripioare de pui 1 kg
- Boia iute 15 gr
- Boia dulce 15 gr
- Sare
- Piper
- Zahăr brun 30 gr
- Usturoi 3 căţei
- Ulei 50 ml

Mod de preparare: Într-un bol amestecăm toate ingredientele (boia, sare, piper, zahăr, usturoiul zdrobit, uleiul). Amestecul format îl turnăm peste aripioare şi le masăm bine. Punem aripioarele într-o tavă pentru cuptor. Se coace la 190 grade C, 20 minute. 

Ultima actualizare ( Marţi, 16 Mai 2017 07:12 ) Citeşte mai mult...
 

În ediţia tipărită

Kovesi: E un asalt asupra DNA

 

     „E un asalt asupra DNA, pentru că eficientă DNA îi dispera pe unii, care vor că noi să nu ne mai facem treaba. De aceea sîntem atacaţi, de aceea mafia ne atacă, de aceea sînt presiuni, de aceea sînt hărţuiri. Dacă nu investigam pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne lăuda şi ar fi fost foarte bine. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. O să ne continuăm treaba, cît vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia“, afirmă procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

 
Dublu standard de calitate a alimentelor

 

     Aflată acum în faza analizelor de laborator, ancheta din România referitoare la posibilul dublu standard de calitate a produselor alimentare din Estul şi Vestul Europei completează de fapt o alta analiză realizată la iniţiativa Asociaţiei Consumatorilor din Slovacia, în aprilie 2011. Atunci, Asociaţia a pretins că majoritatea corporaţiilor din industria alimentară şi a băuturilor realizează produse de calitate diferită pe care le comercializează în mai multe state UE sub aceleaşi branduri. (continuarea doar în ediţia tipărită)

 

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 710 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Horoscop zilnic

FaceBook

Informatii utile

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 710
Număr afişări conţinut : 3826058


Ziare