Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki File de ton roşu cu alune de pădure / Foi de clătite cu verdeţuri umplute cu tăiţei din legume / Sos de soia cu ghimbir
File de ton roşu cu alune de pădure / Foi de clătite cu verdeţuri umplute cu tăiţei din legume / Sos de soia cu ghimbir Email
Luni, 17 Iulie 2017 22:25

 Ingrediente

File de ton cu alune
File de ton 100 gr
Ghimbir proaspăt 10 gr
Alune pădure 10 gr
Pezmet 10 gr
Unt 15 gr
Zuchini 150 gr
Sare de mare 5 gr
Piper negru 5 gr
Piper alb 5 gr
Felii de lămîie 40 gr(limeta)
Sos de soia cu ghimbir
ulei măsline 10 ml
ghimbir tocat 10 gr
ceapă roşie 50 gr
sos soia 30 ml


Clătite
100 gr făina
½ linguriţă sare
3 ouă + un gălbenuş
175 ml lapte
25 ml ulei sau unt
50 gr pătrunjel şi mărar

Tăiţei legume
morcov 300 gr
ardei 300 gr
praz 100 gr
ulei măsline
ţelină 30 gr
sare
piper
ketchup

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală, se feliază şi se prăjeşte pe grătar.
Se face un amestec din pezmet, ghimbir, alune, sare. Fileul de ton se presară cu piper alb şi negru, apoi se trece prin amestecul de pezmet. Uleiul şi untul se încing într-o tigaie în care se prăjeşte fileul de ton 2 min pe fiecare parte, pînă se formează o crustă. Fileul de ton se scoate pe hîrtie absorbantă şi se taie felii subţiri.
Se amestecă sosul de soia cu ceapă tăiată fin, ghimbir, ulei de măsline.
Pentru foile de clătite se amestecă într-un bol făină cu sarea, ouăle, lapte+75 ml apă, uleiul sau untul topit pînă se omogenizează. Se lasă 30 min. Se coc într-o tigaie neaderentă unsă cu ulei sau unt 1-2 min.
Pentru tăiţeii din legume: morcovul, ardeiul, ţelina, prazul se spală, se curăţă şi se taie joulien. Se sotează la tigaie, pînă se înmoaie un pic cu ulei de măsline, se condimentează, se adaugă ketchup-ul picant. Cu amestecul de legume umplem clătitele sub formă de perniţe.

Montajul:
Pe felia de dovlecel se aşează clătita umplută, iar deasupra două felii de file de ton. Se poate decora cu un sfert de felie de lime subţire, o felie de ridiche roşie, de asemenea subţire, şi micro salată. Se repetă pînă am montat toate turnuleţele. Se aşează pe un platou şi se stropeşte cu sos.
Se serveşte rece sau usor călduţ ca şi gustare.

Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 70 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4481101

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare