Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Pulpă de berbec cu sos vînătoresc
Pulpă de berbec cu sos vînătoresc Email
Luni, 02 Aprilie 2018 18:23

Ingrediente:
 

2,5 kg pulpă berbec cu os
100 ml ulei
2 cepe
2 morcovi
0,75 g făină
1 pahar mic de oţet
2 căţei de usturoi
1 lingură zahăr
1 lingură muştar
2 foi de dafin
400 g macaroane
200 g smîntînă
Sare, piper

Mod de preparare:
 

     Ustroiul, ceapa, morcovul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Macaroanele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Carnea se înpănează cu usturoi, se pune într-o tavă cu 50 ml ulei şi 50 ml apă şi se frige la cuptor. Ceapa şi morcovul se înăbuşe în 50 ml ulei şi 50 ml apă. Cînd ceapa devine aurie se adaugă făina dizolvată în 100 ml apă rece, muştarul, sare, oţet, foi de dafin şi 1,6 l apă. Se adaugă şi carnea friptă şi se lasă la fiert 60 min. După ce s-a fiert carnea se scoate se porţionează şi sosul se pasează peste carne. Se adaugă zahărul caramelizat şi smîntînă şi se mai fierb 5 minute. Se serveşte pe un platou cu bucăţile de carne de berbec peste care se toarnă sosul în care au fiert.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 52 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4481147

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare