Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Salata de leurda
Salata de leurda Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:03

Leurda are exact gustul şi mirosul usturoiului, iar dacă nu te-ai gândit pînă acum cum ar merge o salată de leurdă, iată 2 reţete extrem de uşor de preparat şi foarte gustoase.

Salata de leurda
INGREDIENTE
3 legaturi leurdă
2 ouă
1 castravete
Pentru maioneză
2 ouă
ulei
sare
suc de lămîie
MOD DE PREPARARE
1. Se face maioneza conform reţetei proprii, fie dintr-un gălbenuș crud şi unul fiert, fie din ouă crude. Se potriveşte de ulei, sare şi suc de lămâie şi se dă la rece.
2. Celelalte două ouă se fierb tari, se curăţă şi se taie cubuleţe care se pun într-un castron. Castravetele se taie şi el cubuleţe, iar leurda se taie fâşii care se adaugă peste ouăle din castron.
3. Se pune maioneza şi se amestecă uşor. Se lasă 15 minute la rece înainte de servire.

Salata de leurda cu ou
INGREDIENTE
ulei
sucul unei jumătăţi de lămîi
9 ouă
2 legaturi leurdă
MOD DE PREPARARE
1. Se pun ouale la fiert si apoi se curaţa. Un galbenuş fiert se pasează şi se freacă cu ulei şi suc de lămîie pentru a face maioneza.
2. Leurda se spală şi se toacă mărunt, după care se pune într-un vas alături de cele opt ouă fierte şi tocate mărunt şi albuşul oului folosit pentru maioneză.
3. Se adaugă maioneza, se amestecă uşor şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se poate înlocui jumatate din cantitatea de ou cu brînză tare de oaie sau capră.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 81 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4480460

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare